Tehnici de negociere cu patronii de balti

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Leba
veteran
veteran

Tehnici de negociere cu patronii de balti

Mesaj de Leba » 26 Oct 2007, 07:49

Pescuit competitional in sistem limited sau no kill versus cresterea ciprinidelor in ferme piscicole.
Asta-i intrebarea domnilor, cum ii convingem?
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 26 Oct 2007, 08:08

cum spunea Ovidiu 14 la Minjesti incercati sa gasiti intii prietenii patronilor de balti si prin ei sa incercati sa le "intrati"pe sub piele :wink: :wink: .eu m-am convins ca metoda asta nu prea da gres!!multi ieseni care ma cunosc stiu de ce :D :D

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 26 Oct 2007, 08:13

... prin exemplele acelor bălţi care fac bani din pescuit sportiv (sau şi din pescuit sportiv). Gostilele, Darvari, Sarulesti, Valea Argovei. Atentie! Patronii celor patru bălţi enumerate aici sunt şi pescari foarte buni de răpitor. Cred ca aceasta observatie este importanta. Apoi pescarii de rapitor pot deveni vectori ai competitiei aratand de pilda modul in care este oglindit evenimentul in presa. Luati un AVP la voi, un Cotidianul, un CD cu emisiuni realizate la etape. Spuneti-le despre sponsori si despre faptul ca o pista de concurs este astfel promovata, cunoscuta si in cele din urma cautata de multi pescari. In plus fata de asta balta respectiva poate fi promovata si direct in revista (gratuit), asa cum gasiti articole de genul asta in fiecare numar. Daca aceste argumente nu conteaza inseamna ca stati de vorba cu un cioban si nu are sens sa va bateti gura de pomana. Sunt si alte idei probabil, alte experiente personale care ar putea fi impartasite. Eu zic ca este imposibil sa nu gasim minim doua piste bune in toata Moldova.

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 26 Oct 2007, 08:15

piste bune sint!eu sint sigur de asta ! :D

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 26 Oct 2007, 08:17

Iata si alta observatie: avem nuclee de spinning la Cluj, Timisoara, Arad, Bistrita, Craiova, Bucuresti, Ploiesti, Siret şi Iasi. Paradoxal nimic nu mişcă pe la Tulcea. Te-ai fi aşteptat să vezi o gasca de meseriasi pe acolo atenti nu numai sa bage peste in sac, ci si sa se organizeze ceva, sa faca niste concursuri, sa polemizeze pe forumuri.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 26 Oct 2007, 08:25

malin scrie:... prin exemplele acelor bălţi care fac bani din pescuit sportiv (sau şi din pescuit sportiv). Gostilele, Darvari, Sarulesti, Valea Argovei. Atentie! Patronii celor patru bălţi enumerate aici sunt şi pescari foarte buni de răpitor. Cred ca aceasta observatie este importanta. Apoi pescarii de rapitor pot deveni vectori ai competitiei aratand de pilda modul in care este oglindit evenimentul in presa. Luati un AVP la voi, un Cotidianul, un CD cu emisiuni realizate la etape. Spuneti-le despre sponsori si despre faptul ca o pista de concurs este astfel promovata, cunoscuta si in cele din urma cautata de multi pescari. In plus fata de asta balta respectiva poate fi promovata si direct in revista (gratuit), asa cum gasiti articole de genul asta in fiecare numar. Daca aceste argumente nu conteaza inseamna ca stati de vorba cu un cioban si nu are sens sa va bateti gura de pomana. Sunt si alte idei probabil, alte experiente personale care ar putea fi impartasite. Eu zic ca este imposibil sa nu gasim minim doua piste bune in toata Moldova.
Malin, e dificil. Si ciobani sunt la greu. Capac la toate tre' sa sacrificam din timpul alocat pescuitului ca sa purtam discutii interminabile cu acesti ...oligarhi. :) Normal, daca nu mere odata, nu mere a doua oara deja ceva e putred si-o lasi ...balta. Cat despre nuclee de spinning (oofff, iar expresia asta :) ) ce ziceti de Galati?
Mihai, poate ca moldovenii pricep mai greu dar nu uita. :)
Jonah, cum e aia cu "pe sub piele"? poti sa-mi exemplifici?
East Spinning Team

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 26 Oct 2007, 08:28

pai am crezut ca ti-ai dat seama deja!un fel de bate saua sa priceapa iapa :wink:

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 26 Oct 2007, 11:53

leba scrie:...Cat despre nuclee de spinning (oofff, iar expresia asta :) ) ce ziceti de Galati?
"Gasti" e Ok? Care este treaba cu Galatiul?

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 26 Oct 2007, 14:05

malin scrie: "Gasti" e Ok? Care este treaba cu Galatiul?

"centre" cred ca e mai prudent.
cu Galatiul nimic, doar ca asteptam mai mult de la ei...se pare ca e doar o oglinda a Tulcei.
East Spinning Team

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 26 Oct 2007, 15:20

Malin,o sa incerc sa-ti prezint un exemplu concret de balta de rapitor foarte buna si ce fel de patron are.
Locatia este Manjesti,un lac de acumulare din judetul Valui.Descoprita de noi anul trecut,avea ffff mult biban mare(700-1200 grame),f multa stiuca si salau.Un paradis pentru un pescar de spining.Ovidiu 14,poate sa confirme,a facut o partida cu noi anul trecut,cand a prins de pe mal pana la ora 15, 200 de pesti,marea lor majoritate,salai.
Toate bune si frumoase pana a venit toamna si patronul a navodit intens,vanzand tot rapitorul prins,pe ideea ca-i distruge populatia de ciprinide.Totusi rapitorul fiind numeros a ramas destul, ca sa convinga 30-40 de pescari sa pescuiasca zilnic toata iarna si primavara.
Noi am organizat 2 concursuri la rapitor in acest an pe acest lac,ocazie cu care am stat de vorba cu patronul,incercand sa-i explicam avantajele care o sa vina daca tine rapitorul in balta.Avantajele sunt cele pe care le-ai enumerat si tu ,in plus am incercat sa-l convingem prin faptul ca, din octombrie cand se cam termina cu pescarii de stationar,el o sa aiba in continuare clienti pe balta,datorita pescarilor de spinning.Parea convins dupa ce am vorbit cu el,ca sa aflam ca acum in toamna, cand a inceput sa traga, rapitorul sa fie cel mai vanat din nou. :evil: Ce poti sa faci cu acesti oameni?Cum sa-i convingi?
P.S. A vandut bibanii de 700-1200,cu 4 ron kg.Maareee afacere.
Alte genuri de balti de pe la noi,sunt cele care nu sunt date ptr pescuitul sportiv,dar care au mult rapitor.Cu orice argument veneam noi,patronii ne-o taiau scurt-nu-l intereseaza reclama, ptr ca el nu are lacul ptr pescuit sportiv,iar banii oferiti pentru inchirierea lacului nu-i multumeau pentru ca le creeam neajunsuri pe alta parte si anume:
-toti se feresc de taranii care locuiesc pe langa lacuri si care braconeaza care cum pot,in momentul in care ne-ar lasa sa facem concursul,le e frica ca nu ar mai scapa de braconieri.
Pe langa toate astea taxele pentru pescuit sportiv practicate in Moldova, cred ca sunt printre cele mai mari din tara,orice balta care are cat de cat peste este de la 50 de ron in sus,baltile cu un potential oarecare 100 ron.
Deci va dati seama ce pretentii financiare au in momentul in care vrei sa inchiriezi balta pentru 2 zile. :shock:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Scrie răspuns