Tehnici de negociere cu patronii de balti
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Dar poti merge si pe alta idee,de ce sa nu faci balta numai ptr rapitori,in loc sa dai fainuri ptr crap,bagi o tona de babusca.Intotdeauna ai de castigat cand ai ceva care nu se mai gaseste pe piata.Cum majoritatea au balti de ciprinide,o balta cu rapitor,unde ai frecventa la capturi peste 5 kg,cred ca ar fi o balta f profitabila.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
Patronii de balti au concesionat luciul de apa sa faca o afacere. Ei vor sa scoata bani din asta, sa-si recupereze costurile si investitiile care le fac. In momentul in care vad in rapitor un dusman care le haleste puietul cu care vor cauta sa scoata bani, atunci il vor cauta o modalitate de a-l extermina. Socotind la rece, nimeni nu-i sinucigas sa bage cateva tone de puiet intr-o balta in care are cateva tone de rapitor.
Insa se poate ajunge la un echilibru, in care toate speciile sa traisca bine, iar patronii sa nu mai stea cu frica in san ca in toamna vor scoate 2 tone de stiuca in loc de 2 tone de crap. Asa vor avea de castigat si din piscicultura vanzand peste si din pescuit sportiv la spining.
Avand in vedere ca la noi in tara anotimpul rece tine cateva luni bune, vor avea o sursa de venit si in sezonul considereat de multi patroni “mort’ din punct de vedere al pescarilor care vin sa dea bani pe o partida de pescuit.
Sunt ferme piscicole care au sesizat acest avataj si profita de el la maxim.Cei care au sesizat acest lucru ai intoxica pe cei care nu au nici o legatura cu activitatea piscicola ca stiuca le va hali tot puietul, ramand in toamna cu balta goala. FALS!
Insa probabil pana la urma se vor destepta si va fi si in Moldova o balta cu rapitor mare. Insa pana atunci va mai curge multa apa pe Prut....
In cazul Manjestiului patronul este un om de “treaba” insa mie imi face impresia ca trebuie sprijinit putin. I s-a repetetat mereu ca se pot scoate bani frumosi din pescuitul sportiv, sunt sigur ca a remarcat si dumnealui acest lucru. Barajul are un potential extraordinar, este adevarat ca rapitorul a fost rarit, insa au ramas exemplare mari. A ramas insa destul cat sa-si revina rapid populatia de anul trecut.
Eu cred ca s-ar putea face o asociere intre PP si societatea respectiva. Insa gratis nu va face nimeni nimic.
Avand in vedere ca concesionarea si intretinrea unei balti presupun niste costuri uriase, daca vrem o balta buna cu rapitor singura solutie valabila este asocierea cu cineva care deja detine o locatie buna.
I s-ar putea propune, sa ai platesca PP o populare de crap cu conditia sa lase tot rapitorul in balta atunci cand trage cu navodul.
Eu cred ca in 1-2 ani va fi o balta super de rapitor!
Insa se poate ajunge la un echilibru, in care toate speciile sa traisca bine, iar patronii sa nu mai stea cu frica in san ca in toamna vor scoate 2 tone de stiuca in loc de 2 tone de crap. Asa vor avea de castigat si din piscicultura vanzand peste si din pescuit sportiv la spining.
Avand in vedere ca la noi in tara anotimpul rece tine cateva luni bune, vor avea o sursa de venit si in sezonul considereat de multi patroni “mort’ din punct de vedere al pescarilor care vin sa dea bani pe o partida de pescuit.
Sunt ferme piscicole care au sesizat acest avataj si profita de el la maxim.Cei care au sesizat acest lucru ai intoxica pe cei care nu au nici o legatura cu activitatea piscicola ca stiuca le va hali tot puietul, ramand in toamna cu balta goala. FALS!
Insa probabil pana la urma se vor destepta si va fi si in Moldova o balta cu rapitor mare. Insa pana atunci va mai curge multa apa pe Prut....
In cazul Manjestiului patronul este un om de “treaba” insa mie imi face impresia ca trebuie sprijinit putin. I s-a repetetat mereu ca se pot scoate bani frumosi din pescuitul sportiv, sunt sigur ca a remarcat si dumnealui acest lucru. Barajul are un potential extraordinar, este adevarat ca rapitorul a fost rarit, insa au ramas exemplare mari. A ramas insa destul cat sa-si revina rapid populatia de anul trecut.
Eu cred ca s-ar putea face o asociere intre PP si societatea respectiva. Insa gratis nu va face nimeni nimic.
Avand in vedere ca concesionarea si intretinrea unei balti presupun niste costuri uriase, daca vrem o balta buna cu rapitor singura solutie valabila este asocierea cu cineva care deja detine o locatie buna.
I s-ar putea propune, sa ai platesca PP o populare de crap cu conditia sa lase tot rapitorul in balta atunci cand trage cu navodul.
Eu cred ca in 1-2 ani va fi o balta super de rapitor!
ar fi bine sa fie o balta cu rapitor si-n zona mea (arad-bihor, dar zona de deal)... singurele locuri in care era rapitor in zona s-au cam dus... asa ca o balta privata cu rapitor ar fi o afacere buna...
am avut o incercare de-a convinge un patron sa bage rapitor in bal;ta lui, dar a esuat
... nu-mi pierd speranta, totusi peste iarna nu o sa aiba crapari si poate se dumireste ca ar putea face bani frumosi iarna de la pescarii de rapitor 
am avut o incercare de-a convinge un patron sa bage rapitor in bal;ta lui, dar a esuat

-
- veteran
Daca ne referim strict la pescuitul sportiv in Delta,am vazut foarte putini localnici care sa fie interesati de lansete.Acolo toata lumea foloseste "carpe" si "nailoane" cu mult mai mult succes. Tulcea are destul de putine balti limitrofe care sa tenteze organizarea de competitii in conditiile in care balta e asa aproape.malin scrie:Iata si alta observatie: avem nuclee de spinning la Cluj, Timisoara, Arad, Bistrita, Craiova, Bucuresti, Ploiesti, Siret şi Iasi. Paradoxal nimic nu mişcă pe la Tulcea. Te-ai fi aşteptat să vezi o gasca de meseriasi pe acolo atenti nu numai sa bage peste in sac, ci si sa se organizeze ceva, sa faca niste concursuri, sa polemizeze pe forumuri.
Parerea mea!!! Ar zice Nea Vacaroiu!!!
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!
Asa cum bine a spus ringogabi cine ia o balta in concesiune nu are interes sa protejeze/pastreze pestii rapitori.
In plus, grosul profitului nu il fac din taxele incasate de la pescari sportivi ci din vinzarea pestelui. Au nevoie de pesti multi care sa poata trai in balti suprapopulate, sa nu fie pretentiosi dpdv conditii de mediu (oxigen, adaposturi naturale, etc.) si care sa ia repede in greutate.
Singura solutie pentru a reda apelor echilibrul natural pe care il aveau inainte este impunerea prin lege de a pastra echilibrul speciilor de de pesti care exista natural in zona respectiva, neafectarea malurilor sau a albiei si a ecosistemului aferent (vezi Cociovalistea).
Din pacate parlamentarii nostri se gindesc cum sa concesioneze riul, ramul si ...aerul pentru a mai scoate un ban de buzunar.
Solutia ong-urilor despre care am citit in AVP ar putea functiona daca cele 50 de ong-uri ar fi...unul. Altfel fiecare isi apara mai mult sau mai putin balta si...cam atit.
In plus, grosul profitului nu il fac din taxele incasate de la pescari sportivi ci din vinzarea pestelui. Au nevoie de pesti multi care sa poata trai in balti suprapopulate, sa nu fie pretentiosi dpdv conditii de mediu (oxigen, adaposturi naturale, etc.) si care sa ia repede in greutate.
Singura solutie pentru a reda apelor echilibrul natural pe care il aveau inainte este impunerea prin lege de a pastra echilibrul speciilor de de pesti care exista natural in zona respectiva, neafectarea malurilor sau a albiei si a ecosistemului aferent (vezi Cociovalistea).
Din pacate parlamentarii nostri se gindesc cum sa concesioneze riul, ramul si ...aerul pentru a mai scoate un ban de buzunar.
Solutia ong-urilor despre care am citit in AVP ar putea functiona daca cele 50 de ong-uri ar fi...unul. Altfel fiecare isi apara mai mult sau mai putin balta si...cam atit.
Dan, cred ca e putin probabil ca 50 de ONG-uri sa fie unul singur, dar macar mai putine, si sa isi canalizeze energia intr-un singur sens.
Atunci poate vor fi ceva rezultate, dar....... si aici vor fi interese.
Si ceva f important, nici macar opinia publica ( a se intelege pescarii) nu are o atitudine unitara, ca de binestabilita nu mai zic...
De ce protectia animalelor poate atrage atentia asupra anumitor probleme, si noi pescarii nu putem??
A venit oare vreo Asociatie, sau vreun ONG cu vreo propunere de miscare de protesct impotriva poluarii apelor sau a braconajului?
Problemele se vor rezolva prin pasi mici si nici decum dintr-odata.
Deci cine se incumeta sa faca primul pas??
"Parerea mea!!"
Daca te-ai gandit la ceva concret, referitor la discutia noastra, astept mail.
Atunci poate vor fi ceva rezultate, dar....... si aici vor fi interese.
Si ceva f important, nici macar opinia publica ( a se intelege pescarii) nu are o atitudine unitara, ca de binestabilita nu mai zic...
De ce protectia animalelor poate atrage atentia asupra anumitor probleme, si noi pescarii nu putem??
A venit oare vreo Asociatie, sau vreun ONG cu vreo propunere de miscare de protesct impotriva poluarii apelor sau a braconajului?
Problemele se vor rezolva prin pasi mici si nici decum dintr-odata.
Deci cine se incumeta sa faca primul pas??
"Parerea mea!!"
Daca te-ai gandit la ceva concret, referitor la discutia noastra, astept mail.

Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.