Rezultate Cupa Romtravel Belis-Fantanele - Et.2 AVP

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 01 Iun 2006, 07:07

Dragule, te invit sa organizezi un turneu "adevarat", in care sa puncteze doar stiuca si pastravul, si iti promit ca fac tot posibilul sa vin la toate etapele. Pana atunci nu arunca gratuit cu noroi in cei care incearca sa scoata spinningul romanesc din letargia de acum vreo 5 ani.

Cat priveste dimensiunea bibanului de pe Gostilele, nu inteleg ce legatura au clujenii cu regulamentul de acolo. Or fi clujeni cei din Anglers XXI si noi n-am aflat?

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 01 Iun 2006, 09:31

La prima etapa au fost probleme cu stiucile (timp pierdut cu masurarea si cantarirea - lipsa arbitrii pe apa)
La etapa a doua nu a punctat bibanul
La etapa a trei-a deja sunt discutii despre dimensiunea minima admisa in concurs (la biban)
Inseamna ca regulamentul este inca foarte perfectibil.

Nu era oare mai usor ca in regulamentul trofeului sa fie niste precizari peste care regulamentele organizatorilor de etape sa nu poata trece ?
Sa fie stabilite de la inceput speciile de rapitor - stiuca, clean, pastrav, salau, biban si dimensiunile minime punctabile indiferent daca la Belis nu e stiuca sau la Gostilele pastrav.
S'altare și bunăstare !

Anglers XXI
junior
junior

Mesaj de Anglers XXI » 01 Iun 2006, 09:56

Este precizat in regulament ca speciile tzinta si dimensiunea minima punctabila sunt alese de organizatori. La fel de bine, la Cupa Salmo de la Sarulesti s-ar putea sa puncteze numai salaul de la 50 in sus.
Daca la Gostilele am puncta bibanul incepand de la 20-25, tot concursul s-ar fi transformat intr-o bibaneala generala. Asta s-ar fi intamplat cand ai de ales intre 2 bibani de 20 si o stiuca sau salau de 40. Bibanii de peste 30 nu sunt deloc rari. La ultimul pescuit de control la Gostilele, acum 10 zile, cei de peste 30 au fost cam 25% din intreaga cantitate de biban prinsa. Si nu au fost putini.

Sorin Dragoi
AXXI

Anglers XXI
junior
junior

Mesaj de Anglers XXI » 01 Iun 2006, 10:17

terrybill scrie:cred ca stii la fel de bine ca mine ca pestii tinta pt competitii in Vest sunt STIUCA si PASTRAVUL, deci, daca ar fi sa o luam ca facem din tofeul avp un campionat adevarat, ar trebui sa puncteze doar aceste specii!!!
sau poate ma insel (iar)??
!
Observatia ta e f buna. Din pacate singurul lac care ofera cele doua specii la un loc - stiuca si pastrav -, din câte stiu este Valea Uzului.
Oricum, lotul rezultat in urma celor 6 etape va urma un program de antrenament, de pregatire si de omogenizare, cu numeroase iesiri la pescuit in anul viitor. Locurile alese pt antrenamente vor fi in functie si de destinatia aleasa pentru competitia internationala, Cupa Mondiala sau Campionat Mondial.

Sorin Dragoi
AXXI

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 01 Iun 2006, 10:26

Daca imi aduc eu bine aminte, una din acuzatiile aduse lui Teleianu a fost ca a modificat dimensiunea minima admisa la biban inaintea unui concurs :roll:. Coincidenta, tot de cresterea ei era vorba :lol:. Din nou coincidenta, tot asta a fost si argumentul lui, "nu vezi ca se prind multi bibani mari domle" :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

Anglers XXI
junior
junior

Mesaj de Anglers XXI » 01 Iun 2006, 10:31

Daca modificam si noi la Gostilele dimensiunea minima, dupa ce am anuntat programul competitiei si am deschis lista de inscrieri, ne poti acuza de acelasi lucru :? :)

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 01 Iun 2006, 10:36

Anul trecut problema erau modificarile facute in ziua concursului sau intre manse sau chiar dupa concurs.

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 01 Iun 2006, 11:49

@Masivu
Hotararea de punctare a bibanilor peste 30 au luat-o baietii de la AXXI si asa cum am mai scris cred ca au avut motive bine intemeiate sa o faca. E frustrant ca o stiuca de 50 cm sa fie anulata de 2 bibani de 25 cm, nu crezi? Oricum nu cred ca favorizarea ardelenilor a fost un factor decisiv in stabilirea dimensiunii minime la biban :) In alta ordine de idei, imi pare rau ca exista posibilitatea sa nu participi si la etapele urmatoare, deoarece se stie ca esti un pescar bun. Desi nu am nici macar o sansa de a intra in puncte eu sunt decis sa particip la toate etapele viitoare, in primul rand pentru a invata! Si crede-ma ca nici mie nu imi este foarte la indemana - am un copil de 4 luni, nevaswta-mea incepe sa strambe din nas cand aude de concursuri, etc, dar asta e...incerc sa le impac pe toate :)
Va doresc tuturor fir intins si....toleranta :)
Andrei

malin
senior
senior

carcoteli

Mesaj de malin » 01 Iun 2006, 13:39

Am favorizat din start ideea ca regulamentul Trofeului AVP sa lase o anumita toleranta organizatorilor pentru a stabili detalii dependente in primul rand de particularitatile pistei de concurs. Nu are sens aici sa dezbatem diferentele care exista intre Belis si Darvari. Dar, asa cum stim deja multi dintre cei care s-au inhamat la acest circuit national de spinning (participanti+organizatori), exista diferente notabile intre Darvari si Gostilele. Deci eu cred ca atat prietenii nostri de la Pro spinning Cluj cat si noi - Anglers XXI, avem motive bine intemeiate sa alegem anumite detalii de regulament in pofida altora, evident anuntand din timp toate aceste aspecte. Greselile facute sunt un bun prilej de a invata si de a perfecta editia 2007 a acestui circuit. Cu siguranta ca exista si multe greseli inca nefacute... Paralele aparute intre defunctul campionat national de spinning si actualul trofeu nu fac decat sa demonstreze ca avem printre noi pescari ramasi tributari conflictului "open sau local?". Chiar daca intr-un fel acest conflict a separat niste ape si a aruncat samanta inevitabila a ranchiunei, cred ca este momentul sa dam afara din noi toate aceste toxine. Pana la urma suntem o mana de oameni cu aceeasi pasiune si nu vad motive sa ne dusmanim, sa ne jignim si sa ne lasam atrasi de acest razboi de guerila (sub)urbana care - iata -rabufneste din nou pe acest forum. Mi se pare penibil ca oameni care au aruncat in lupta cu sustinatorii acestui circuit de spinning toate invectivele pe care le-au avut la indemana, sa vina acum sa mimeze critica dezinteresata si echidistanta. Se simte de la o posta fariseismul si mai ales pofta de "sange" a catorva rapitori care pandesc pe acest forum. Cu siguranta ca acest post ii va scoate din ascunzisuri.
Fir intins (la lanseta sau la mouse, dupa cum e cazul).

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 01 Iun 2006, 14:07

Problema cu punctajele la biban,a aparut si la noi la Cupa Moldovei.Ptr. la anul incercam sa gasim o solutie,nu neaparat sa creste f mult dimensiunea la biban,dar sa scadem punctele care se acorda unui biban la jumatate.In acest fel incercam sa echilibram concursul,iar cine merge pe strtegia cu bibanii,tre sa munceasca ca sa se mentin in clasament.In acest mod 2 bibani nu vor fi echivalenti cu un salau sau o stiuca.Criticile sunt usor de adus,dar acum se face un pionierat in domeniuasa ca organizatorii merita in primul rand respect si laude,in al doilea rand sa fie aduse niste critici constructive fara sa ridicam tonul.Toti acesti oameni se ocupa benevol de aceste organizari si o fac asta din pasiune,asa ca eu ii felicit si ii incurajez macar cu o vorba buna.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Închis