Propuneri modificari regulament turneu AvP 2007

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 19 Dec 2006, 21:42

ovidiu14 scrie: cat despre comparatia cu concursul unde merg cei 5 ...iertare batrane dar nu ne putem compara inca cu ei din prea multe puncte de vedere
M-ati bagat in ceata! Pe bune ca nu mai stiu ce sa zic ca ar fi mai bine: cu sau fara antrenamente in saptamana dinainte de concurs.
Unul aduce argument pentru antrenamente faptul ca vor fi pescari profesionisti, altul aduce argument tot pentru antrenamente faptul ca nu ne putem compara cu profesionistii.
Intr-adevar, la toate concursurile organizate de CIPS despre care am citit e interzis antrenamentul pe zona de concurs in zilele premergatoare acestuia. Se pot face antrenamente pe ape din apropiere, similare oarecum, pentru a vedea cam la ce manaca pestele. Cei care sunt profi la nivel inalt merg cu un an inainte in aceeasi perioada si pescuiesc fix pe zona de concurs.
Acu oare sa ne dorim sa ajungem la nivelul lor sau nu?
Dar e greu.
Ce sa facem?
De-aia zic ca sunt in ceata.
Pana la urma, isi expune fiecare motivele, fiecare decide ce-i convine si isi exercita dreptul de vot. Ce-o iesi, aia va fi si vom respecta cu totii deciziile luate. Nu?

petre - BerTi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de petre - BerTi » 19 Dec 2006, 21:44

ovidiu14 scrie:petre ,
ca poate sunt obosit si nu inteleg acum
deci consideri ca e ok antrenamentul cu cel putin o saptamna ianinte dupa care stop joc pana la "tombolo" nu ? :)
sincer de la ce exista azi si pana la ce "poate vor exista " e cale lunga
eu zic sa ne pliem pe situatia existenta si sa o facem cat de cat plauzibila ":)
NU! Eu consider ca e normal ca antrenamentele sa fie permise pana in ultima zi inainte de concurs... sau ma rog, daca unii prefera sa se antreneze, sa fie permis si in timpul concursului :D

In ceea ce priveste chestia cu profesionismul, nu cred ca trebuie sa ne pliem cum zici tu... deja intre cei care au participat anul acesta la turneu deja sunt unii (semi)profesionisti... (semi- pentru ca nu castiga din competitie, dar traiesc, intr-un fel sau altul, din pescuit)

In orice caz, cred ca orice incercare de nivelare a sanselor prin interzicerea antrenamentelor, a echipamentelor (gen motor, sonar....) sau a altor chestiuni ce tin strict de pregatirea si de echiparea pescarilor ne face mai comunisti si ne pune in situatia de a premia norocul in detrimentul valorii... trebuie sa facem in asa fel incat sa fie premiat cat mai putin norocul... iar interzicerea antrenamentelor ar mari sansele ca un concurs sa fie casigat cu noroc... avem amandoi sansa sa ne antrenam, mergem, si care e in stare sa observe mai mult inseamna ca e pescar mai bun si merita sa castige...

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 19 Dec 2006, 22:04

Mihai
ma refeream ca nu ne putem compara numai din punct de vedere al pistelor de concurs
scuze nu am specificat
in rest ca si practicanti si romanii sunt profesionisti in concursuri fara doar si poate
sus steagul si nu uitati ca si ei tot doar o naluca lanseaza o data pana la urma :)

Petre ai o bere
si mersi de clarificari
sincer chiar nu reusisem sa inteleg pozitia ta

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 19 Dec 2006, 22:48

valistrati scrie: Argumente sunt si de-o parte si de alta dar interzicerea antrenamentelor cu 7 zile inaite de etapa v-a da "liber"la circoteli singurul lucru pe care sa te bazezi e cuvintul organizatorului dar din pacate traim in Romania si aste nu poate fi o certitudine.
De ce carcoteli??? Tu ca si concurent, l-ai vazut pe altul ca se interneaza in perioada de 7 zile pe pista de concurs....i-ai tras o poza...si salut! De ce pui la indoiala loialitatea organizatorilor? Nu cred ca ei trebuie acuzati.
Plus ca nu totul depinde de ei...ci si de administratorul baltii. S-au vazut situatii anul asta cand pe un lac unii puteau sa se antreneze moca...iar altii deloc sau contra unor sume f mari. Trebuie aceeasi regula pt toti. Iar atata timp cat asociatiile nu prea au apelor lor unde sa faca regulile, ci se bazeaza pe "darnicia" unui administrator.... trebuie gandit un sistem care sa nu lase la latitudinea acestuia tratamentul discriminativ al concurentilor.

Plus ca iarasi ca romani ce suntem, copiem din regulamentele internationale ale federatiilor spre care tindem sa ne afiliem, doar ce ne place si convine.

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 20 Dec 2006, 08:50

Tata , daca intru pe zona de concurs in perioada incriminata ( 7 zile ) si iau cu mine in barca un pescar ( eu il aleg pe Vali Vijelie ) nu ma ating de scule , da doar el unde ii zic si cu ce ii zic ( desi mai repede in cazul lui Vali
zice el unde si cu ce ) se chiama ca sunt in culpa ? Sau merg cu el la locatie si stau pe mal ?
Dupa mine un regulament trebuie sa fie simplu pt a nu da motive de contestatii ( si asa au fost o caruta ) .
Oricum le discutam in ianuarie .
Normal , zic io , ar fi ca in momentul in care se inscrie concursul trebuie specificate si zonele de concurs !

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 20 Dec 2006, 08:58

Referitor la anuntarea sectoarelor, sau a pistei de concurs....absolut de acord, asa am spus si noi...odata cu anuntarea concursului.
Mihai...spune o propunere prin care sa evitam situatia descrisa de tine. Interzicerea accesului pe pista de pescuit a celor inscrisi la concurs cu 7 zile inainte de acesta?
Normal ca totul se va discuta in ianuarie, dar cred ca si discutiile de aici au rol constructiv, de a scoate in evidenta plusuri si minusuri ale fiecarei opinii....pana la urma toti avem acelasi scop...

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 20 Dec 2006, 09:08

Dane ,problema nu se pune ca nu-l cred pe organizator ci ca e totusi greu sa pazesti 7 zile o apa publica si de acolo pot aparea eventuale "circoteli".Mai bine ar fi daca va exista o intelegere intre org.si locator care sa prevada din timp conditiile in care se pot face antrenamente si taxa aferenta unica pt.toata lumea.
Totusi cred ca ai putea fi de acord ca e mai usor sa legi antrenamentul de concurs atit ca timp cit si ca bani decit sa faci de 2 ori drumul CJ-Buc.de ex.
Cel mai important lucru e sa se ajunga la o intelegere intre asoc.in ceea ce priveste regulamentul UNIC care sa poata fi aplicat pe toata durata turneului indiferent de pista si zona geografica.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 20 Dec 2006, 09:25

Vali, sa dea D-zeu acel regulament pe care-l dorim cu totii....unitar, echitabil si incontestabil.
Pentru unii poate fi mai usor in situatia descrisa de tine, dar tot imi permit sa nu fiu de acord cu antrenamentele pe pista de concurs inainte de acesta.

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 20 Dec 2006, 12:26

sofoneamihai scrie:Normal , zic io , ar fi ca in momentul in care se inscrie concursul trebuie specificate si zonele de concurs !
Si daca, datorita conditiilor meteo, trebuie modificat acest aspect (vezi Belis 2006) ?

Interzicerea accesului pe pista de concurs a cui? A concurentului? De unde ii stim pe toti? Cand am pescuit nu eram concurent dar ulterior m-am inscris si asa am devenit concurent. Dar prietenii, rudele ... angajatii, sclavii ... ? Cred ca trebuie se depunem toti un CV cu toate datele personale. Si supravegherea pistei? Sau ii pozam pe toti si dupa aceea selectam concurentii?
Nu credeti ca-i cam ridicol?
Exista situatii unde supravegherea este facila dar ce ne facem cu lacurile din Cluj sau Rogojesti ???

Personal cred ca antrenamentul trebuie permis ... as accepta poate, repet poate, o interdictie de 24h pentru reducerea presiunii si stresului asupra sectoarelor de concurs. Dar asa avem probleme cu situatiile de genul: "Week-end-ul asta e concurs ... imi iau liber vineri si plec de joi ... prind si eu o zi de pescuit plina, ma odihnesc, ma aclimatizez etc."
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 20 Dec 2006, 15:12

Danoc scrie:Vali, sa dea D-zeu acel regulament pe care-l dorim cu totii....unitar, echitabil si incontestabil.
Pentru unii poate fi mai usor in situatia descrisa de tine, dar tot imi permit sa nu fiu de acord cu antrenamentele pe pista de concurs inainte de acesta.
Dane,sunt sigur ca lumea e de buna credinta si v-a decide prin consens reg.final atit cit se poate de echitabil si incontestabil pt. ca e pt. binele tuturor atit pt.detinatorii de piste cit si pt. organizatorii care vor vedea ca efortul lor nu a fost in zadar din contra apreciat si mai ales pt. concurenti care nu vor avea altceva de facut decit sa -si arate valoarea.
Poate ca e mai bine ca acest reg. sa se nasca mai greu decit sa fie facut pe "genunchi".
In ceea ce priveste opinia ta nu pot decit s-o respect ca atare si nu pot eu sa ti-o schimb.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Scrie răspuns