Propuneri modificare Regulament AvP

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

StefanDinu
veteran
veteran

Propuneri modificare Regulament AvP

Mesaj de StefanDinu » 24 Iun 2006, 12:50

Au trecut 3 etape din trofeu. Au fost si bune au fost si rele. Partea cea mai buna este ca de la etapa la etapa nivelul organizarii a crescut si, cand s-a putut, deficientele au fost corectate. Felicitari organizatorilor !!

Dar exista probleme ... cand s-a conceput acest regulament s-a mers pe ideea ca nu se modifica nimic din regulament in timpul trofeului. E si rau e si bine.

Asadar hai se vedem ce propuneri de imbunatatire aveti pentru anul viitor. Si o sa incep eu:

PROPUNEREA 1
Sa fie permisa folosirea motorului electric pe tot timpul competitiei.

PROPUNEREA 2
Cea mai mare captura sa fie calculata dupa niste reguli ponderate.
Nu este acelasi lucru un pastrav de 30 cm, cu un clean de 30 de cm. Sau un biban de 35 cm (trofeu tata !!!) cu o stiuca de 60 cm.
Asa ca trebuie sa existe un algoritm ponderat de genul (e propunere):
punctaj Stiuca = dimensiune * 0,5
punctaj Salau = dimensiune * 0,6
punctaj Avat = dimensiune * 0,6
puncta Biban = dimensiune * 0,8
puncta Clean = dimensiune * 0,8
puncta Pastrav = dimensiune * 1

PROPUNERE 3
Infiintarea unui trofeu pe echipe. Competitie in paralela fara nici legatura cu trofeul asemanatoarea Formula 1. Se inscriu echipe de minim 4 componenti si maxim 10. Se iau in considerare primiii 4 cu conditia ca toti cei 4 care puncteaza sa lipseasca la max. 1 concurs. Trofeu onorific.

PROPUNERE 4
Infiintarea unui trofeu individual pentru cei mai multi centimetri acumulati de-a lungul trofeului. Trofeu onorific.

PROPUNEREA 5
Infiintarea unui trofeu individual pentru cea mai mare captura de-a lungul trofeului (ponderat - vezi propunerea 2). Trofeu onorific.

cam atat ... astept propuneri

PS: domnul Cozma mai are niste propuneri bune dar il las pe el sa le faca publice (drepturi de autor :wink: )
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 24 Iun 2006, 17:11

Am uitat:

PROPUNEREA 6
Se stabilesc dimensiuni minime (eventual intervale) pentru fiecare specie admise la toate concursurile. Ma refer si la dimensiuni si la specii.
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 28 Iun 2006, 12:15

Sunt cam multe pt momentul in care ne aflam cu competitia dar sigur o buna parte se vor regasi in regulamentul pt anul viitor . Ponderile pe care le propui sunt cel putin discutabile . Sa inteleg ca apreciezi bibanul mai mult ca stiuca ? E greu de stabilit o pondere corecta care sa fie aplicabila oricarei balti ! Infiintarea unei competitii paralele pe echipe nu cred ca reduce din acuzele aduse variantei actuale iar de timp nu mai vorbesc ! Restul propunerilor le-am pomenit si noi ca posibile pt la anul !

Anglers XXI
junior
junior

Mesaj de Anglers XXI » 28 Iun 2006, 12:59

sofoneamihai scrie:Ponderile pe care le propui sunt cel putin discutabile . Sa inteleg ca apreciezi bibanul mai mult ca stiuca ?
Premiile pt captura nu au nici o legatura cu trofeul AVP. organizatorii de etapa pot insa premia cea mai mare captura, cum la fel de bine pot sa nu dea acest premiu, sau poate avea doar o valoare simbolica. Sau pot da mai multe premii, pt fiecare specie in parte. E alegerea lor.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 28 Iun 2006, 13:32

si totusi, daca in concurs, cel mai mare peste este o stiuca de 60cm, dar mai exista cineva care a prins un biban de 35cm, eu i-as da premiul celui cu bibanul.
Sau... o stiuca de 60cm e la fel apreciata ca un salau de 60cm? hmm..... :roll: Daca nu se face o diferentiere pe specii, inseamna ca bibanul e scos din competitia pt cea mai mare captura.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 28 Iun 2006, 13:44

Salut,
cred ca un concurs paralel (mai exact spus clasament paralel) pe echipe e o idee buna, cu toate acuzele vehiculate acum. Critici vor mai fi, dar la urma urmei, cine se inscrie in concurs o face de buna voie, cunoscand regulamentul etc.

Pe de alta parte cred ca ar trebui discutat si despre cadrul de desfasurare al trofeului, nu doar de regulament. Costurile de participare la toate etapele sunt destul de mari, poate ca unii ar avea posibilitatea sa acceseze niste finantari/ sponsorizari. In schimbul acestora trebuie oferite documente justificative, ceea ce inseamna chitanta in schimbul taxei de participare si a celorlalte costuri impuse de organizator in vederea participarii. Totodata ar fi o treaba sa stii toate costurile unui an competitional de dinainte, sa poti alcatui un buget (individual sau al unei echipe). Momentan nu stim cat va fi taxa pe Sarulesti- spre exemplu, nici o problema. Dar pentru 2007 trebuie sa putem avea acces la astfel de informatii pentru ca atunci poate ne organizam si noi cumva.

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 28 Iun 2006, 14:13

Clasment paralel ar fi interesant ! Concurs paralel nu vad cum din cauza timpului si chiar al "chiftelelor" !
Poate dam premiile pt cea mai mare captura diferentiat pe specii (in felul acesta fiind si mai multi premianti ) !

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 28 Iun 2006, 14:54

Clasament paralel este, normal, singura varianta fezabila. In ceea ce priveste numarul de membri, cred ca ar fi OK sa aiba oricati , dar puncteaza doar primii doi. Atfel, pot exista si echipe de 2 oameni, ca altfel n-o sa aveti decat o echipa din CJ si una din B.
captura/ specii e fairplay.

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 28 Iun 2006, 18:51

@sofoneamihai
Propunerea pentru concursul pe echipe am facuto gandidu-ma la un clasament paralel. Punctezi in clasamentul individual si in clasamentul pe echipe.
Ponderile pentru pesti sunt discutabile dar cam asta ar fi modelul. Nu prinzi un biban de 35 in orice zi ... stiuca de 35 nu puncteza ... iar un pastrav de 35 e chiar eveniment.

@stefan tudose
A spus cineva ca trebuie sa fii din acelasi oras sa faci o echipa? Oricum propunerile facute sunt pur informative. Pot fii echipe de minim 2 sau de minim 5. Asta o votam noi! Nu?

Apoi chestia cu bugetul e cam corecta ... ar fi bine sa se cunoasca destul de devreme costurile ... poate odata cu anuntarea calendarului. Personal consider Cupa Anglers XXI destul de scumpa in comparatie cu etapa de la Belis. Dar nu cunosc costuirle pentru organizare asa ca nu fac din asta un capat de tara. Am venit sa pescuiesc nu sa fac contabilitate de gestiune.

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 28 Iun 2006, 19:48

Stefane,
am judecat cifra 2 ca fiind cifra ideala pentru o echipa deoarece am observat ca sunt multe tandemuri de pescari care vin din aceeasi zona: AR, BN, PH si chiar din Bucuresti. In general sunt si parteneri de pescuit extracompetitional, comunica OK, au antecedente comune etc.

Daca tot vorbim de regulament, eu as spune ca toti pestii trebuie masurati la mal, la iesirea de pe apa+ foto. Propunerea asta o fac ca o concluzie la o intamplare de pe Gostilele: in mansa 2 eram pe sectorul A si in linistea diminetii am surprins o discutie intre doi arbitri dintr-o barca. Unul dintre ei spunea, referindu-se la o masuratoare din mansa 1, ca avusese in jgheab un salau la 39,5 , dar a trecut 40 pe foaia de arbitraj, deoarece era un cunoscut. Arbitrii erau Adi Ionascu si un tanar carliontat, care e si autorul istorisirii. Nu stiu despre ce concurent era vorba, probabil unul dintre cei care au punctat cu salai de 40 cm.
Transparenta face bine la sanatate, nu?

Scrie răspuns