Propuneri modificare Regulament AvP

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

RaresDumitru
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RaresDumitru » 30 Iun 2006, 12:06

Buna Sorin, nu ma refeream aici la un singur sponsor, ci la un sponsor principal al turneului, care sa dea o suma de bani (e un exemplu) care sa fie utilizata pentru a organiza turneul sau pentru a dota logistic asa cum trebuie arbitrii. Cum e la fotbal divizai A Burger sau cum se cheama, pastrind proportiile evident. Si sa existe ca si pina acum sponsorii mai mici, locali, care sa vina doar la etapele care ii intereseaza pe ei. Dar o chestie gen turneul Aventuri la Pescuit - Arrow ( sa nu se inteleaga ca fac reclama, e doar un exeplu fictiv) ar putea fi benefica din pdv al imaginii si pentru AVP si pentru firma care face sponsorizarea. Cred ca tu Sorin, care urmaresti si ce se intimpla in afara, stii ca sponsorii conteaza in mare parte. S-a dovedit pe parcursul acestui turneu, cel putin pina la acest moment, ca se gasesc sposori. Daca cei crae organizeaza turneul sunt in masura sa vina cu propuneri atractive pentru sponsori, sunt sigur ca vor putea sa convinga. Trebuie o propunere concreta, o mapa de prezentare, etc...nu cred ca trebuie sa invat eu pe cineva cum se face.

Nu contest ca ceea ce se intimpa anul acest este extraordinar si ca nivelul concursurilor este ridicat sau ca sponsorii sunt ok, cei care sunt acum. Dar se observa de exemplu faptul ca la Belis s-a pus accentul pe partea de hai sa spunem entertainment, in timp ce la Dirvari si Gostilele accentul s-a pus pe premii mari si aici ma refer la partea financiara strict. La belis s-a cistigat un bat de pescuit si 300RON cash - pe care i-am dat eu, iar la Gostilele au fost premii mult mai substantiale. Nu ma pling, pina la urma fiecare cu ideea lui de organizare, insa si asta ar putea sa devina o problema - nu ma mai duc la Belis ca si daca cistig nu merita, trebuie sa intelegem ca exista si oameni care vin la concursuri atrasi de castiguri. Daca in SUA le dadea cite un vobler, crezi ca mai erau cite 3-400 de oameni la concurs sau ca mai era interesul asa mare pentru sponsori? Nu cred...

Normal ca e tare usor sa critici, si este mai greu sa faci ceva constructiv. Felicitari pentru organizatori si cred ca lor le revine sarcina ingrata sa nu ne dezamageasca nici la anul.
multi, mari si desi

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 30 Iun 2006, 12:50

am o vaga senzatie ca am confunzi cu Sorin Dragoi ?
in principiu asa ar trebui sa stea lucrurile cum ai zis , cu un sponsor de competitie , insa costurile relativ mari vis-a vis de castigurile lui din imagine , reclama etc ......ii determina deocamdata pe potentialii sponsori sa stea in expectativa . O astfel de decizie ar trebui sa se bazeze strict pe criterii de rentabilitate .
Ori pentru asta iti trebuie piata de desfacere pe spinning . Eu cred ca deocamdata la noi e redusa .
Lucrurile astea eu cred ca merg doar impreuna . Doar pe masura ce competitia se dezvolta , apare o cerere mai mare de produse performante (pt competitie iti trebuie scule de calitate , la anumite standarde - de placere poti pescui cu ce vrei) si implicit va creste si interesul sponsorilor si implicarea lor financiara.
Pana atunci cred eu ca mai e putin .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 30 Iun 2006, 13:20

ca simple pareri:

- cred ca ar fi benefic tuturor ca mansele sa fie programate dimineata si seara ( argumentul ca cei ce vin de departe ...etc , timp ...s.a.m.d ...sta in raspunsul lui Sorin Dragoi de ex care spunea ca cine este interesat are si timp si bani sa participe) sunt cunoscute rezultatele pescuitului dimineata si apoi pauza mai mare intre manse poate da timp ...contestatiilor , discutiilor , masurarilor in liniste si cu martori LA MAL ( mi se pare aberant masurarea pe apa ...fara martori sau chestii gen ...sa faci poza ....administratorii apelor isi asuma un risc , ca si concurentii de altfel ...vizavi de moartea pestilor)

-scoaterea din discutie a deplasarii concurentului la mal cu o captura pentru masurare/cantarire....arbitrii ar trebui sa faca acest lucru ...concurentii pierd timp, si eventual locul de pescuit in acest mod

- folosirea motoarelor pentru deplasare si in timpul manselor ( initial am fost impotriva acestui lucru ...experienta mi-a dovedit ca se justifica ....in conditiile de vant puternic deja deplsarea e o pb ....si incurcarea altora ,neputind controla pneumatica s-a dovedit iminenta .....cred ca motorul ar rezolva cat de cat aceasta problema)

- pastrarea de la cap la cap ( pe parcursul competitiei) a dimensiunilor ( si personal recomand dimensiunile admise de lege ) , cat si a speciilor ce puncteaza ( cat timp nu se fac competitie pe specii mi se pare aiurea intr-un loc un peste sa fie considerat ca punctabil si in alta locatie nu )

- se poate face punctare diferentiata pe specie pentru a se elimina in acest caz discutiile gen ...un biban punctabil sa fie egal cu o stiuca punctabila ...ex 0,50p un biban , 0,75 p un salau , 1 p o stiuca
( punct intreg se poate acorda chiar functie de pestele la care se va pescui in competitia internationala ....si atunci grila ar arata altfel )

- obligatoriu fiecare sector trebuie sa beneficieze de cel putin doi arbitri echipati cu barci cu motoare ....arbitrajul ar suna altfel si sa nu uitam ca pot aparea (Doamne fereste) situatii critice ...cat timp se pescuieste din barca si nu de pe mal un arbitraj cat de cat ok nu se poate face sub nici o forma de pe mal cat sa fie ok

fir intins

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 30 Iun 2006, 19:55

Draga Cristian Albu,
am auzit suficient de clar discutia incat sa-mi sustin in continuare spusele. Pe de alta parte, chiar cand sunt doi arbitri in barca pe apa, fisa de arbitraj este semnata doar de catre unul dintre acestia, nu?
Aceasta este ultima mea postare pe aceasta tema. Tu esti liber sa sustii in continuare ce versiune vrei, dar iti recomand Cristian sa nu ma mai faci mincinos niciodata.

cristi.albu
senior
senior

Mesaj de cristi.albu » 01 Iul 2006, 08:24

Stefan Tudose scrie:Draga Cristian Albu,
am auzit suficient de clar discutia incat sa-mi sustin in continuare spusele. Pe de alta parte, chiar cand sunt doi arbitri in barca pe apa, fisa de arbitraj este semnata doar de catre unul dintre acestia, nu?
Aceasta este ultima mea postare pe aceasta tema. Tu esti liber sa sustii in continuare ce versiune vrei, dar iti recomand Cristian sa nu ma mai faci mincinos niciodata.
Si eu am incheiat subiectul, dar vreau sa nu ramai cu impresia ca ar fi fost ceva necurat din partea mea. Ai incredere in cuvantul meu. Salutari, Cristi!

Scrie răspuns