Propuneri modificare Regulament AvP

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Iun 2006, 07:35

In conditiile in care se face poza la fiecare peste in jgheab, eu zic ca se pot masura linistit pe apa. La Cupa Salmo s-a procedat asa an de an si nu au fost probleme si toti au fost multumiti. Si sunt aproape sigur ca la fel va fi si anul asta la Sarulesti. Nu e greu sa gasesti 8 aparate digitale si in poze se vede lungimea la milimetru si ora la care a fost facuta poza.
Evident, o conditie pentru a putea face asta este sa nu se prinda foarte multi pesti de masura.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 29 Iun 2006, 08:32

cu motorul electric ce aveti de gand ?

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 29 Iun 2006, 08:40

Mie mi s-ar parea corect sa poata fi folosite si in timpul manselor.
Daca poti sa-l folosesti inainte de inceperea mansei, ca sa te deplasezi la locul de pescuit- cand fie vorba intre noi e punctul fierbinte, atunci de ce sa nu poti sa-l folosesti si in timpul concursului?!
Eu unul nu am motor, asadar cred ca nu sunt subiectiv.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Iun 2006, 09:39

N-am motor dar sunt de acord cu folosirea lui in timpul manselor.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 29 Iun 2006, 13:37

pentru Stefan Tudose
sunt nevoit sa te contrazic. nici eu si nici Cristi Albu, pe care l-am cunoscut cu ocazia acestui concurs, nu am punctat sau nu am afirmat ca am fi punctat pesti mai mici de 40. chiar am discutat de cativa pesti care aveau 39,5 sau 39,6 si care nu au fost luati in considerare nici de mine si nici de el.
deci repet, Cristi Albu nu a facut o astfel de afirmatie. nu stiu ce ai auzit dar daca aveai vreo cat de mica suspiciune trebuia sa iei atunci atitudine.
in concursuri cand esti arbitru nu exista prieteni si nici colegi. exista regulament care trebuie respectat. asta e parerea mea. si te asigur ca as fi luat atitudine, ca arbitru sef, daca aflam de vreo incalcare a regulamentului.
imi pare rau ca aproape intotdeauna apar, uneori la interval de saptamani de la terminarea concursurilor, "shoparle" care starnesc suspiciuni si umbresc ideea de competitie egala.
este evident ca intotdeauna vor exista suspiciuni, pentru ca sunt premii si orgolii mari in joc, dar ele trebuie demonstrate pe loc, cu dovezi, sau nu mai trebuie mentionate. nu de alta dar, prin astfel de acuzatii tardive, se induce impresia generala de fraudare a competitiilor in general, si oricate eforturi vor face organizatori aceasta suspiciunea generala va fi greu de eliminat.
asta da apa la moara celor care dezvolta constructii teoretice ale sistemelor de fraudare, fara nici o legatura cu realitatea din teren.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 29 Iun 2006, 14:58

@ Adrian Ionascu
ceea ce am postat anterior nu e o `shoparla`, este exact ceea ce am auzit discutandu-se in barca voastra. Intr-adevar, ati vorbit despre mai multi salai de 39,5- 39,5 nepunctati si in acest context a mentionat colegul tau despre salaul pe care l-a trecut ca fiind punctabil. Nu am reactionat imediat deoarece nu aveam atunci si nu am nici acum ce alte dovezi sa aduc, inafara de cuvantul meu. Din pacate nu am auzit exact numele acelui domn cu salaul.
Acum, cred ca putem sa continuam la infinit discutia pe tema asta. Nu doresc insa acest lucru. Cred ca cel mai important este ca intamplarile astea sa se reflecte in schimbarile ulterioare de regulament si atunci e OK.

cristi.albu
senior
senior

Mesaj de cristi.albu » 29 Iun 2006, 20:52

Stefan Tudose scrie:Propunerea asta o fac ca o concluzie la o intamplare de pe Gostilele: in mansa 2 eram pe sectorul A si in linistea diminetii am surprins o discutie intre doi arbitri dintr-o barca. Unul dintre ei spunea, referindu-se la o masuratoare din mansa 1, ca avusese in jgheab un salau la 39,5 , dar a trecut 40 pe foaia de arbitraj, deoarece era un cunoscut. Arbitrii erau Adi Ionascu si un tanar carliontat, care e si autorul istorisirii. Nu stiu despre ce concurent era vorba, probabil unul dintre cei care au punctat cu salai de 40 cm.
stefam minti cu nerusinare; in barca eram eu cu adrian ionascu ... si sa iti spun si de ce minti; in mansa 1 am fost in sectorul B, am stat pe mal si din zona pe care o supravegheam nu cunosteam decat din auzite (vazute pe forumuri) 1 concurent (pe dl. Cozma - dansul habar nu are cine sunt); din acel loc nu am masurat nici un peste pentru ca pestii au fost masurati pe apa; un singur peste am masurat si anume pe cel al d-lui Paco (la final, la debarcader) - o stiuca de 62 de cm

asa ca te rog frumos sa nu dezinformezi; nu am purtat nici un fel de discutie cu d-ul ionascu pe tema asta ... cum ca eu as fi "aprobat" un astfel de peste; poate am avut discutii legate de "subiect"

nu e cazul sa iesi in evidenta printr-o minciuna

aaaa si inca ceva stefane ... se poate verifica faptul ca minti daca se iau foile de arbitraj ... se va vedea ca in mansa 1, in sectorul B nu am semnat nici o foaie de arbitraj; am semnat decat una singura, in sectorul A, pe cea mentionata mai sus, la sfarsitul mansei

apropos .... m-am tuns intre timp ... imi era prea cald

cristi

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 30 Iun 2006, 07:38

adrian ionascu scrie: este evident ca intotdeauna vor exista suspiciuni, pentru ca sunt premii si orgolii mari in joc, dar ele trebuie demonstrate pe loc, cu dovezi, sau nu mai trebuie mentionate.
De unde dovezi cand se organizeaza astfel incat la masurare e doar pescarul si arbitrul? Asta e! Pe viitor poate vor invata cei ce organizeaza concursuri ca trebuie sa aiba mai multa grija la organizare pentru a nu mai lasa loc de atatea suspiciuni. Altfel, isi vor pierde concurentii. Oricat de mari ar fi premiile, nu ma voi duce la un concurs la care am mari banuieli (nedemonstrate) ca diplomele sunt scrise dinainte.
Nu ma refer aici la Gostilele.

RaresDumitru
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RaresDumitru » 30 Iun 2006, 10:04

Mihai, pina la urma putem toti sa facem presupuneri legate de corectitudinea arbitrajului. Cred ca acesta este unul dintre motivele pentru care as fi de acord ca arbitrajul sa se plateasca - stiu ca este practic imposibil in conditiile date. Insa in acest topic au fost dezbatute citeva idei interesante referitoare la regulamentul pentru anul viitor. Ar fi interesant de exemplu si daca ar putea exista un sponsor principal al intregului turneu care sa ofere un sprifin financiar sau logistic pentru fiecare din concursuri. Asta ar insemna practic ca intr-o oarecare masura s-ar putea aduce la acelasi nivel atit taxele de participare, cit si premiile care se ofera la fiecare etapa. Eu de exemplu am sponsorizat Belisul, atit cit am putut si considerat eu de cuviinta, dar am facut asta pentru ca am vrut, nu pentru ca as fi vazut cine stie ce mare avantaj in asta, la nivel de cistiguri sau imagine. Dar un sponsor al turneului ar avea mai mult de cistigat din sponsorizarea lui, mai ales daca e un sponsor din domeniu.
multi, mari si desi

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 30 Iun 2006, 11:17

la unele concursuri arbitrii sunt platiti , drept nu cu sume f consistente .
Discutii si comentarii pe marginea arbitrajului vor exista cat lumea
cat despre un sponsor general e mai greu .Fiecare organizator s-a descurcat pana acum cum a putut cu sponsori/etapa si rezultatele cel putin comparativ cu ce a fost pana acum sunt peste asteptari .
Cred ca trebuie sa ia putina anvergura competitia ca sa se ajunga la un capital de imagine si interes si dpdv comercial astfel incat un singur sponsor sa poata duce o competitie
Spinningul deocamdata la noi inseamna bani putini si o piata redusa .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns