Program - Cupa 3 Lacuri - Gilau - Etapa V Trofeul AVP

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 23 Aug 2006, 22:22

leba scrie:
desi n-am participat(inca) la turneul Alp sunt convins de un lucru. o mare parte din pescarii prezenti ar opta pt. o stiuca/clean/pastrav frumos in defavoarea bibnailor multi,mici si desi, chiar daca asta afecteaza grav locul in clasament. cu aceeasi problema ne-am confruntat si la Cupa Moldovei.
parerea mea e ca mai putini vizeaza un loc fruntas prinzind o groaza de pesti mici. bine, mai e si "calificarea" in clasamentul autohton bashca "excursia" afara.
parerea mea, tata. :roll: :lol:
Asta e parerea ta...pacat ca n-ai participat la acest turneu. Probabil ai fi sesizat diferenta intre pescuitul de placere cu prietenii si pescuitul de competitie. Rar te va lauda cineva ca ai prins in 3 manse o stiuca cu ochi frumosi sau un clean dolofan si in rest esti pe ultimele locuri. Punctele acumulate pe mansa conteaza. Asta e concursul...in orice competitie regulamentul trebuie exploatat la maxim.

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 23 Aug 2006, 22:23

leba scrie:
desi n-am participat(inca) la turneul Alp sunt convins de un lucru. o mare parte din pescarii prezenti ar opta pt. o stiuca/clean/pastrav frumos in defavoarea bibnailor multi,mici si desi, chiar daca asta afecteaza grav locul in clasament. cu aceeasi problema ne-am confruntat si la Cupa Moldovei.
parerea mea e ca mai putini vizeaza un loc fruntas prinzind o groaza de pesti mici. bine, mai e si "calificarea" in clasamentul autohton bashca "excursia" afara.
parerea mea, tata. :roll: :lol:
Asta e parerea ta...pacat ca n-ai participat la acest turneu. Probabil ai fi sesizat diferenta intre pescuitul de placere cu prietenii si pescuitul de competitie. Rar te va lauda cineva ca ai prins in 3 manse o stiuca cu ochi frumosi sau un clean dolofan si in rest esti pe ultimele locuri. Punctele acumulate pe mansa conteaza. Asta e concursul...in orice competitie regulamentul trebuie exploatat la maxim.

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 23 Aug 2006, 22:31

Gyorg scrie:Ex: putem sa intram toti 40 pe Gilau in prima mansa , toti 40 in a doua mansa pe Tarnita si la fel in ultima mansa pe Somesul Cald.
Dezavantajul era ca pe locurile cunoscute se ingramadesc mai multi daca ai 40 concurenti si , normal, mai putini daca ai 20 dar oricum exista un regulament in ceeace priveste distanta dintre concurenti.
Vezi ca nici sistemul propus de voi nu e impecabil??? Ce te faci la un cuncurs cum au fost primele in care au fost peste 50 de participanti? Va fi si mai acerb concursul de canotaj. Pentru concursurile cu putini concurenti sunt de acord cu propunerea voastra.

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 24 Aug 2006, 07:59

georgelucius scrie:apropo Gyorg la Cupa Moldovei te-am rugat de 10 ori sa-mi arati o eira si nu mi-ai aratat. :roll:
Dar nu-ti port pica. (am vazut-o apoi la gipo)
Nu ti-am aratat pentru ca le pusesem in deep :lol:
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 24 Aug 2006, 08:18

Am avut o astfel de discutie inainte de Cupa 3 Lacuri in cadrul asociatiei. Ne-am spus fiecare parerea si a rezultat ca lacul Gilau nu poate tine mai mult de 25 pescari simultan fara ca rezultatele sa scada drastic, din cauza aglomeratiei si galagiei de pe lac. Asa ca am zis: daca se inscriu maxim 25 concurenti facem o singura grupa de pescari, daca se inscriu 26-50 facem doua grupe si daca se inscriu mai multi facem trei grupe.

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 24 Aug 2006, 08:28

Asa este Mihai, destul de dificil cand ai spre exemplu Darvari unde lacul este destul de mare dar sunt cateva locuri cunoscute sau arhicunoscute , cu singuranta ca acolo se vor inghesuii un anumit numar de oameni iar cu cat va fi mai numeroasa participarea cu atat vor fi mai multi pe acele locuri.

Ma gandesc la Belis unde acolo cred ca ar fi fost posibil o singura grupa , poate cu doua intrari !
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 24 Aug 2006, 08:32

Cat priveste sistemele de punctaj, atata vreme cat mai toata lumea pe plan mondial a adoptat sistemul cu cumularea locurilor ocupate in manse si au considerat ca ar fi cel mai echitabil, nu cred ca e cazul sa il modificam. Putem insa sa gasim o varianta mai interesanta la punctarea pestilor prinsi intr-o mansa. Variante pe care le vad acum:
1. Sistemul aplicat la unele competitii internationale: 1 peste = 1 punct. E un sistem care asigura o arbitrare mai rapida, fiind implicit mai ecologic. Dar acesta se aplica de regula acolo unde pestii sunt majoritatea rezultati din populari si au dimensiuni apropiate. La noi nu cred ca ar fi corect sa echivalam un biban cu o stiuca.
2. Un sistem de punctare pe paliere de lungime: 15-20 cm = 1 punct, 20-25 cm = 2 puncte, s.a.m.d. Ar asigura o arbitrare mai rapida si o diferentiere dupa dimensiunea pestilor, favorizand urmarirea prinderii de pesti mai mari. Ar inlatura diferentierea intre pestii de dimensiuni apropiate, mai echitabil zic eu, atat timp cat nu e mai greu sa prinzi un peste de 23 cm decat unul de 21 cm.
3. Sistemul de punctare de la musca, unde se dau 100 puncte pentru captura, la care se adauga pentru pestii mai mari de o dimensiune stabilita inca 20 puncte pt fiecare cm. La biban la musca aceasta dimensiune este 20 cm, astfel ca un biban de 15-19 cm are 100 puncte, iar unul de 21 cm are 520 puncte.

Cred ca acum ar fi momentul sa apara cat mai multe propuneri pentru ca la ultima etapa sa poata fi discutate, evitand astfel o intalnire suplimentara la 2 saptamani dupa ultima etapa.

Cat priveste sectorizarea apelor mari, cum sunt Belisul, Darvariul, etc, cred ca este necesara. Daca pe un astfel de lac este un loc mai bun si nu se face sectorizare, riscam ca aceeasi oameni sa pescuiasca pe acel loc in toate mansele, avand asigurat succesul. Sectorizarea ii obliga sa caute pestele pe mai multe zone, dovedindu-si calitatile si adaptabilitatea in situatii diferite.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 24 Aug 2006, 08:41

Gyorg scrie:Ma gandesc la Belis unde acolo cred ca ar fi fost posibil o singura grupa , poate cu doua intrari !
Chiar si Belisul are locurile lui in anumite momente. In general este destul de uniform, dar uite ca pe 14 iulie la finala de musca domnii cleni tocmai erau la depunere si in zona de concurs era un singur loc de depunere. Din aceasta cauza s-a prins f putin, 2-3-4 pesti de persoana, dar pe locul de depunere au fost 3 pescari in cele 3 manse. Fiecare a prins cate 20 cleni, desi in celelalte doua manse prinsesera cam la fel cu restul pescarilor.
Mai sunt momente cand apa e calda la suprafata si pestii mananca bine doar pe capetele de golfuri unde vin paraie.
E greu sa prognozezi asa ceva cu doua luni inainte, cand faci planurile pentru organizarea concursului.
Concursul de anul acesta de la Belis a avut ghinionul unei perioade f proaste, cand pestele n-a mancat. Am vorbit cu amici care au fost saptamana asta acolo si au prins in jur de 30 cleni in 2 ore.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 24 Aug 2006, 09:47

MihaiV scrie:2. Un sistem de punctare pe paliere de lungime: 15-20 cm = 1 punct, 20-25 cm = 2 puncte, s.a.m.d. Ar asigura o arbitrare mai rapida si o diferentiere dupa dimensiunea pestilor, favorizand urmarirea prinderii de pesti mai mari. Ar inlatura diferentierea intre pestii de dimensiuni apropiate, mai echitabil zic eu, atat timp cat nu e mai greu sa prinzi un peste de 23 cm decat unul de 21 cm.
Mie ceva de genul asta mi s-ar parea OK, cu amendamentul ca e un pic aiurea ca diferenta dintre doua grupe de dimensiune consecutive sa fie de la simplu la dublu. Ceva de genul 15-20cm =10 puncte, 20-25cm =15 puncte samd ar fi mai fair, zic eu.

La stabilirea clasamentului final insa, nu crezi ca ar fi mai corect sa se cumuleze punctele obtinute pe parcursul manselor, cu aplicarea unei bonificatii pentru locul ocupat intr-o mansa?
Cu lacrimi Bastus!

Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 24 Aug 2006, 11:32

Ti se pare normal ca un pescar care a iesit locul 1 in toate cele 3 manse sa fie devansat de unul clasat mai jos,dar cu un nr mai mare de capturi? Mie unul,deloc. Cei doi au pescuit in locuri diferite sau la intervale orare diferite. De ex pe Gilau in mansa a doua nivelul apei nu a fost constant deloc,ba chiar a suferit fluctuatii mari micsorand astfel sansele unei capturi.

Scrie răspuns