Program - Cupa 3 Lacuri - Gilau - Etapa V Trofeul AVP

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 23 Aug 2006, 14:10

Iar o sa sara malin de 7 metri in sus :lol:

Ca observator absolut neutru al dezbaterilor post-concurs, pot sa va spun ca si eu sunt 100% de acord ca regulamentul trebuie sa-i avantajeze intr-un fel pe concurentii care incearca deliberat (si uneori reusesc) sa prinda pesti mari, nu pe aia care dibuiesc un locsor unde misuna de bibanei si pe urma se roaga toata ziua sa le intre cat mai multi punctabili.

Problema e alta, si anume ca e absolut nefiresc ca la finalul concursului, cand se trage linia, sa poti avea o situatie in care un concurent care a prins pesti mai multi si mai mari pierde in dauna unuia care a prins mai putini si mai mici, dar "cand trebuie".

P.S. Daca se permite folosirea motorului electric pe toata durata concursului, sa vezi atunci tactici de grup :lol: :lol: :lol: (de genul "noi pescuim si tu bazai cu motorasul in jurul lui X").
Cu lacrimi Bastus!

malin
senior
senior

gheruleshti

Mesaj de malin » 23 Aug 2006, 15:20

gherula, nu sar in sus. mai iti amintesti ce nasol era cu limita aia de 25 sau 30 cm la bibanii de Gostilele? era o conspiratie parca si atunci.
"noi pescuim si tu bazai cu motorasul in jurul lui X"
:shock:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 23 Aug 2006, 15:31

Eroarea ta de principiu e ca vezi peste tot acuze de conspiratie, cand se discuta de fapt eventuale greseli. Aia cu bibanul la 30 era o eroare, insemna ca specia in cauza nu mai puncta decat accidental.
Si apropo de motoare, daca nu se limiteaza in vreun fel dreptul de a le folosi, asemenea "sabotaje" nu sunt deloc imposibile.
Cu lacrimi Bastus!

Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 23 Aug 2006, 15:38

Sorin,
Optiunea majoritatii pentru pesti mici, dar multi, e normala. Ea vine sa speculeze hibele sistemului actual de punctare. Fiecare va adopta o strategie care sa-l claseze cat mai bine.
Partea cu locurile fruntase care au prins mai putin decat restul nu mi se pare deloc dubioasa. Primii au prins cand a trebuit si cat a trebuit. In plus au fost constanti si asta conteaza enorm.

As sugera totusi sa ne acoperim eventualele nemultumiri cu propuneri,in felul asta devenim pragmatici. S-au propus niste alternative la sistemul de punctare,motorul va fi permis,deci lucrurile merg spre bine...progrese s-au facut. Hai sa nu ne oprim aici.

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 23 Aug 2006, 15:41

Sabotajele de care spui tu , Gerula ar fi mult mai distructive daca ai folosi vaslele si nu motorul electric.
Ar fi interesant daca ai participa la un astfel de concurs si ai sa remarci , ca si Sorin dealtfel , fair play-ul concurentilor - cu mici exceptii ca sunt inerente .

Cert este ca nu asa zisa stategie de a prinde pesti mari, expusa de malin ar face oarece diferente ci un sistem de punctaj mai bine pus la punct.

De exemplu unul din punctele care trebuie introduse obligatoriu anul viitor , in viziunea mea , este ca atunci cand numarul concurentilor nu depaseste 25 persoane , competia sa aiba un singur sector ,3 manse ! Este cel mai echilibrat concurs indiferent de sistemul de punctare !
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 23 Aug 2006, 15:52

Adi scrie:Sorin,
Optiunea majoritatii pentru pesti mici, dar multi, e normala. Ea vine sa speculeze hibele sistemului actual de punctare. Fiecare va adopta o strategie care sa-l claseze cat mai bine.
Partea cu locurile fruntase care au prins mai putin decat restul nu mi se pare deloc dubioasa. Primii au prins cand a trebuit si cat a trebuit. In plus au fost constanti si asta conteaza enorm.

As sugera totusi sa ne acoperim eventualele nemultumiri cu propuneri,in felul asta devenim pragmatici. S-au propus niste alternative la sistemul de punctare,motorul va fi permis,deci lucrurile merg spre bine...progrese s-au facut. Hai sa nu ne oprim aici.
desi n-am participat(inca) la turneul Alp sunt convins de un lucru. o mare parte din pescarii prezenti ar opta pt. o stiuca/clean/pastrav frumos in defavoarea bibnailor multi,mici si desi, chiar daca asta afecteaza grav locul in clasament. cu aceeasi problema ne-am confruntat si la Cupa Moldovei.
parerea mea e ca mai putini vizeaza un loc fruntas prinzind o groaza de pesti mici. bine, mai e si "calificarea" in clasamentul autohton bashca "excursia" afara.
parerea mea, tata. :roll: :lol:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 23 Aug 2006, 15:57

Gyorg scrie: De exemplu unul din punctele care trebuie introduse obligatoriu anul viitor , in viziunea mea , este ca atunci cand numarul concurentilor nu depaseste 25 persoane , competia sa aiba un singur sector ,3 manse ! Este cel mai echilibrat concurs indiferent de sistemul de punctare !
absolut de acord cu tine.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 23 Aug 2006, 16:03

Adi ,
nu e vorba de strategii de a prinde pesti mici sau mari , din pacate au fost numai pesti mici .
e vorba ca s-a punctat mult prea mult constanta ( daca a prinde un peste intr-o mansa poate fi numita constanta ) si prea putin numarul de pesti
o solutie si o idee ar fi ca toti concurentii sa intre simultan pe apa si sa concureze in mod direct fiercare cu fiecare , la fel cum a zis si Gyorg
la cati participanti sunt , Gostilele , Caldarusani , Darvari , Tarnita , Bwlis , Rogojesti .....sunt suficient de mari sa-i cuprinda pe toti
si nu e nimic dubios in actualele clasari ci doar discrepante sau dezechilibre ....
nu e vorba cel putin din partea mea de nici o nemultumire sau contestare ci doar de o propunere de imbunatatire pentru a nu se ajunge pe viitor la astfel de situatii
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 23 Aug 2006, 16:03

Legat de modul de punctaj: sunt de acord ca ar fi ok punctarea diferentiata in functie de dimensiunile pestilor. Dar nu vad alta solutie de desfasurare a concursurilor cu mai multi concurenti decat tot pe manse si grupuri ( 2-3 ). Ar fi complet ilogic doar sa aduni nr de pesti la finalul concursului....zilele de pescuit nu seamana intre ele ( nici chiar aceeasi zi dimineata cu seara ). Asa s-a intamplat si pe Gilau la ultimul concurs. Cand prima grupa de spinning a prins super bine, iar cei care am urmat ne-am chinuit sa scobim niste bibanuti care nu mai aveau chef de mancare. Si nu cred ca cineva poate contesta tragerea la sorti a celor 2 grupe de pescari....poate cea mai echilibrata de pana acum.

Legat de problema motoarelor si de utilizarea acestora in concurs, organizatorii si-au spus perfect opinia la sedinta tehnica si consider ca nu a fost nimeni dezavantajat. Iar discutiile nu au fost intre organizatori, ci doar incercarea de a argumenta decizia luata in fata unor protestatari eterni, care daca nu ar fi fost ocazia asta ar fi gasit oricum altceva. Niciuna dintre deciziile organizatorilor nu s-a abatut de la regulamentul turneului.

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 23 Aug 2006, 16:05

[quote="leba
desi n-am participat(inca) la turneul Alp sunt convins de un lucru. o mare parte din pescarii prezenti ar opta pt. o stiuca/clean/pastrav frumos in defavoarea bibnailor multi,mici si desi, chiar daca asta afecteaza grav locul in clasament. .............[/quote]

Gresit leba,

Sunt sigur ca marea majoritate nu risca sa-si afecteze locul in clasament numai daca ar prinde o stiuca frumoasa , asa cu si eu nu as face-o niciodata.
Motivul pentru care particip la un astfel de competitie este sa invat sa castig in viitor astfel de competitii si nu sa iau cea mai mare captura de la astfel de concursuri.

Mi-am rezervat selectarea pestilor mari exclusiv la pescuitul sportiv de la sfarsit de saptamana dar la concursuri voi continua sa invat sa castig aplicand strategia potrivita pentru fiecare locatie/mansa in parte indiferent de sistemul de punctaj. Daca sistemul de punctaj va fi in favoarea pestilor mari ma voi concentra sa selectez pe acestia daca nu voi proceda ca si pana acum.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Scrie răspuns