Program - Cupa 3 Lacuri - Gilau - Etapa V Trofeul AVP

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 23 Aug 2006, 09:18

Daca s-ar fi facut clasamentul dupa cantitatea de peste atunci primele vreo 5-6 locuri ar fi fost ocupate de cei din sectorul C, care au prins un moment bun pe Gilau, in timp ce cei din B au prins un moment prost.

Ideal ar fi sa fie toti concurentii in acceasi sector, dar asta se poate face pentru 20-25 de concurenti sau pe lacuri f mari si constante. Altfel, peste tot, la stationar, la musca, la spin, la crap, se foloseste acest sistem de cumulare a locurilor din mansa. Evident ca pot sa apara propuneri de imbunatatire si nu vor fi refuzate apriori.

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 23 Aug 2006, 09:42

Ceeace am uitat sa spun este ca m-am simtit excelent in compania clujenilor si nu numai , concursul a fost de anduranta - asa cum sunt toate din acest trofeu - destul de greu in ceeace priveste deplasarea dintr-un lac in altul , tinand cont ca eu am o barca de 3,3 m cu podina de lemn ce cantareste mai bine de 90 kg.

Oamenii ce au participat au fost de o calitate deosebita iar organizarea a ok , cu mici exceptii - ca vb aia nu toate pot fi perfecte !

Sper ca in viitor cei ce participa din zone distincte, sa invete ca omogenitatea concurentilor din aceiasi zona este prioritara iar orgolile personale nu trebuie sa-si aiba locul intr-un concurs de acest gen.

Dupa cum sa vazut (inclusiv la mine) si la acest concurs informatiile din timpul si dupa mansele consumate pot sa aduca un avantaj concurentilor iar interzicerea schimbului de informatii este aproape imposibila si chiar nebenefica , din punctul meu de vedere.
Astfel ca certurile sau discutiile personale din aceiasi tabara nu fac decat sa aduca un dezavantaj acestora.

Felicitari inca odata asociatiei Aqua Transilve si a celor ce s-au implicat in organizarea acestui concurs.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 23 Aug 2006, 09:48

MihaiV scrie:
udila gabriel scrie:din cele 2 concursuri de anul acesta ,la lacuri de munte (tarnita,belis),din observatii proprii (destul de usor vizibile) si din disctutiile cu arbitrii mai in virsta ,am tras o cuncluzie f ingrijoratoare:versatilul si mult mai adaptabilul biban se instaleaza incet (sau nu chiar) dar sigur in arealul pastravului.citi pastravi sau prins in aceste 2 concursuri?e grav,pastravul e un peste handicapat in lupta cu bibanul, fiind mult mai pretentios la conditiile de inmultire,unde mai pui ca icrele pastravului sunt atit de atractive pt hoardele de bibani.nu e normal ca pe un lac de munte sa se prinda bibani ca in delta (la cantitate ma refer).
Nu stiu de unde a aparut bibanul in apele astea, dar te asigur ca era biban pe toate aceste lacuri si in anii '80. Dar atunci se popula anual cu pastrav si asta facea sa fie pastrav in aceste lacuri. Nu cred ca bibanul sa manace icrele pastravului din Belis fiindca pastravul depune pe rau si bibanul nu are ce cauta acolo.
daca pastravul ar fi sprijinit prin repopulari si refacerea raurilor si a locurilor de reproducere, si daca s-ar reduce braconajul la reproducatori, o ocupatie favorita a localnicilor la sfarsitul toamnei, va asigur ca dezvoltarea populatiei de pastrav ar reduce drastic efectivele de clean si biban.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 23 Aug 2006, 09:55

Gyorg scrie: Felicitari inca odata asociatiei Aqua Transilve si a celor ce s-au implicat in organizarea acestui concurs.
Cum stai cu stocul de palinca? :lol: :lol:
Daca ramai fara da un semn si gasim o rezolvare! :D

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 23 Aug 2006, 09:58

Cred ca o mare problema in acesta 3 lacuri - cu siguranta si in altele - il constituie aceste dese "reparatii" ale barajelor , cateodata si cate 2-3 pe an. Dupa ce concentreaza toata populatia de pastrav in perimetrul portilor este foarte usor si facil sa faci macel.
Dupa parerea mea aceste sunt concertate de catre cei ce admnistreaza barajele in cardasie su cei ce trebuie sa pazeasca si sa populeze aceste apa iar dvs stiti la cine ma refer : agvps , politia, autoritatile locale - sunt sigur ca toate se infrupta din acest carnagiu si nimeni nu are ce sa le faca atata timp cat ei sunt stapani.

Degeaba incerca incerca cineva din acestia sa se disculpe atata timp cat exista un fapt incontestabil : NU S-A PRINS NICI MACAR UN PASTRAV IN 3 MANSE , 40 PESCARI DE COMPETITE :evil:

p.s nu stiu ce au prins cei de la musca ?

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 23 Aug 2006, 10:15

MihaiV scrie:Cum stai cu stocul de palinca? :lol: :lol:
Daca ramai fara da un semn si gasim o rezolvare! :D
Mai Mihai asta nu este o strategie corecta ...... :lol: :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 23 Aug 2006, 11:14

Gyorg scrie: Mai Mihai asta nu este o strategie corecta ...... :lol: :lol:

Fiecare cu armele lui!!! :D

Cat priveste golirea, acum s-au decis sa ia apa de baut pt Cluj din Tarnita, nu din Somes Cald, asa ca fac golire pentru a trage tzeava de la Somes Cald la Tarnita. Acu 4 ani lacul somes Cald a fost golit pt a pune tzeava pe care o prelungesc acum. In rest sunt goliri de 4-10 m in fiecare an care tin de atentionarile de inundatii sau de necesarul de energie. Nu cred ca au ei treaba cu pestii astia (clean, biban subdezvoltat) fara valoare economica. Nasol e ca daca o scadere a apei are loc imediat dupa o depunere de icre, reproducerea din acel an e compromisa. Aici cred ca ar putea sa se implice mai mult gestionarul pentru a tine mai strans legatura cu cei de la Apele Romane. Dar probabil ca interesul e f scazut, dovada ca pe aceste lacuri nu exista paznic angajat. Se fac 2-3 controale inopinate, cu jandarmi, in fiecare an, si asta e suficient pentru ca un numar de pescari sa isi faca viza de munte pentru a nu risca.
Ceva populare s-a facut anul trecut cu alevini de pastrav, dar aia sunt prea mici pentru a intra la naluci, inca, daca or mai fi.
La musca s-a prins cam la fel, clean si biban, dar a predominat cleanul, care accepta mai usor o musca buna decat un vobler sau o lingura.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 23 Aug 2006, 11:56

Gyorg scrie:Sunt sigur ca undeva este o greseala de punctaj in acest sistem , atata timp cat in prima mansa am iesit locul 3 cu 24 bibani punctabili , a doua mansa pe locul 13 cu un biban punctabil (pe o mansa exclusiva de clean :lol: ) iar in ultima mansa pe locul 3 in mansa cu 4 bibani punctabili ( si vreo 18 nepunctabili :evil: ).

Astfel am iesit 11 la general cu doua locuri 3 si un loc 13.

Nu vrea sa spun ca s-au facut manevre la clasamente sau la sistemul de punctaj dar sunt de acord ca sistemul poate fi imbunatatit !

am participat din placere ca si competitor de ocazie la aceatsa etapa si am putut constata 2 lucruri importante zic eu:
1. concurentii dau dovada de un fair play deosebit , au ajuns deja sa se stie destul de bine intre ei si atmosfera de concurs si de dupa e super( exceptie facand contrele cu organizatorii vis-a -vis de folosirea motoarelor ......care mi-au lasat un gust indoilenic) .
Nivelul copmetitorlor e din ce in ce mai bun si la anul de anunta o concurenta mult mai acerba, ceea ce nu poate fi decat benefic
2. Sisteml actual de punctaj in conditiile unor ape sarace in peste , desi se pare ca e bazat pe practici internationale , creaza niste decalaje exagerate ( hilare e cam dur spus)
Facand abstractie totala de numele concurentilor , discutand doar un sistem , nu e normal ca locul 3 sa prinda de 3 ori mai mult ca locul 2 si de 2 ori mai mult ca locul 1
nu e normal cu 30 de pesti sa iei locul 11 si cu o treime sa fii nu stiu cate locuri mai sus sau cu 5 pesti prinsi in 3 zile sa fii cu juma de clasament mai sus decat ar trebui .
E tostusi o competitie de prins peste nu puncte in manse .
S-a spus ca una din manse a fost mai prolifica pt yb sector decat pt celalalt
adevarat , insa pestele a fost darnic doar cu cei ce l-au gasit si au stiut sa-l prinda ( capturile au variat intre concurentii mansei de la 0 la 30 de pesti )
Trebuie in mod evident sa se recompenseze cei ce prind in mod constant in fiecare mansa fata de cei care nu prind constant , dar la sfarsit nu au voie sa apara diferente clare de capturi ca cele pe care le-am aratat mai sus .
cred ca aici mai e de lucrat si o varianta ar fi participarea tuturor concurentilor in acelasi timp in fiecare mansa , fara impartirea lor pe grupe
Pistele de concurs au lejer capacitatea sa-i cuprinda pe toti concurentii odata si atunci departajarile vor fi indiscutabile .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

malin
senior
senior

trei lacuri

Mesaj de malin » 23 Aug 2006, 13:42

un lucru este clar: asa cum este acum punctajul ii defavorizeaza pe cei care stiu doar sa prinda peste mult si mic. Berti a prins putin dar a facut-o cand trebuie si unde trebuie. asta este diferenta dintre un pescar de competitie si altul care vine la concurs sa se simta bine. este ca la fotbal... una este sa joci pe maidan doar pentru a inscrie cat mai multe goluri si alta este sa fii in retur in Cupa Campionilor unde incerci sa tragi de un 0 - 0. Regulamentul va fi modificat fara indoiala in ceea ce priveste motorul electric (permis pe tot timpul mansei).

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 23 Aug 2006, 14:05

in cazul de fata captura competitiei a avut 32 cm.....deci toata lumea a prins peste mic , nu aici era problema sistemului de punctaj.....
de altfel pe cele 3 lacuri as fi curios sa stiu care a fost cea mai mare captura in concurs ever.....

am subliniat ca exemplele au vizat strict sistemul nu persoanele, si nu pot sa cred ca daca intr-o mansa prinzi un singur peste si iei puncte pentru locul 5 sau 6 esti mai de liga campionilor decat unu care ia 30 de pesti .......ci mai degraba de liga bulanului

iar faza cu folosirea motorului ( si a sonarului) in concurs era de asteptat sa fie in vigoare inca din acest an ,asa cum s-a dicutat de la inceputuri , insa se vede treaba ca e necesar un regulament ''avocatesc'' pentru a elimina interpretarile discretionare ale organizatorilor si care inca mai creaza discutii neplacute
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns