Program - Cupa 3 Lacuri - Gilau - Etapa V Trofeul AVP

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Aug 2006, 16:21

parerea mea este ca trebuie incurajat pescuitul la pesti mai mari
vesnica bibaniada la concursuri nu mi se pare atractiva
de asemenea, motorul electric cred ca trebuie permis

asta au fost cele 2 motive pentru care nu m-am inscris la concursuri
nu pot vasli la barca mea, e prea mare si prea incomoda, mai ales daca e vant
si toate astea ca sa prind cat mai multi bibani

asta este parerea mea personala

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 22 Aug 2006, 16:26

buna parere, nici eu nu voi mai participa la concursuri ca sa prind 1,2,3 bibani mititei cand in ziua respectiva as putea avea o partida adevarata de PESCUIT undeva in alta parte.
Mai ales ca timpul e foarte zgarcit cu mine

Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 22 Aug 2006, 16:59

Veniti cu propuneri de piste si sigur se vor lua in considerare. Nici mie nu-mi convine sa prind bibanei si clenuti,dar astea sunt apele de care dispunem momentan.

@ georgelius
La Darvari au fost 74 de concurenti parca. Cum ii bagi pe toti intr-un sector? Poate merge daca semaforizezi lacul.

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 22 Aug 2006, 17:05

uite poate de aia e mai bine cu zonalele Imagine

Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 22 Aug 2006, 17:13

In felul asta ne intoarcem de unde am plecat...

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 22 Aug 2006, 17:21

de unde ai plecat si unde ai ajuns?

amadeus
junior
junior

Mesaj de amadeus » 22 Aug 2006, 17:38

Crede-ma ca am avut parteneri de concurs(nu dau nume)care au deranjat mai mult decit 10 barci cu motor electric.Trageau la rame cu mult zgomot,se propteau in stuf,mergeau de zeci de ori sa-si scoata naluca din stuf,strigau,aruncau ancora cu un zgomot monstru etc.Daca de la anu se va accepta motoarele electrice nu cred ca s-ar face mare deranj.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 22 Aug 2006, 18:43

participarea la concursuri se face si pt. premii dar si pt orgolii...asta cred eu...plus ca as propune organizarea si pe alte piste decat aceleasi care sunt de ani de zile...concursuri pe rauri, sau in baraje mari ar fi de luat in calcul...dar aici e o intreaga poveste cu organizatorii, sponsorii, etc care trebuie sa scoata banu' cumva...concursuri adevarate pe ape neconcesionate sau neadministrate, ape virgine, nebatute...ar putea fi de viitor si cu sanse egale pt. toti concurentii...nu contest calitatea concurentilor din acest moment, dar sa bati Darvariul sau Gostilele week-end de week-end aproape, normal ca incepi sa le stii ca-n palma si stii si cu ce sa dai...concursurile de la noi se desfasoara la Bucuresti, Iasi si Cluj...cam atat!

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 22 Aug 2006, 19:11

Fara sa va suparati, dar este tare usor sa stati pe margine sa sa visati frumos, gasind hibe in concursurile actuale. Daca gasiti o pista buna de concurs si rezolvati toate problemele organizatorice pentru desfasurarea uneia dintre etape pe locatia respectiva, sunt sigur ca exista mari sanse sa fie inclusa in turneu. Dar, personal mi se pare nedrept sa criticati concursurile ca au fost bibaniade cu pesti marunti. Pe toate lacurile unde s-au prins acei bibani sau clenuti exista si peste mai mare, dar conditiile meteo, oscilatia nivelului apei...etc si de ce nu si strategia de concurs au condus la aceste capturi.
Personal ideea cu regionalele mi se pare in continuare deplasata si depasita. Turneul s-a dovedit foarte competitiv si cred ca este un pas mare facut inainte. Nu neg ca mai sunt lucruri de pus la punct, dar tot respectul pentru organizatori, sponsori si concurenti.

gabi udila
senior
senior

Mesaj de gabi udila » 22 Aug 2006, 20:20

din cele 2 concursuri de anul acesta ,la lacuri de munte (tarnita,belis),din observatii proprii (destul de usor vizibile) si din disctutiile cu arbitrii mai in virsta ,am tras o cuncluzie f ingrijoratoare:versatilul si mult mai adaptabilul biban se instaleaza incet (sau nu chiar) dar sigur in arealul pastravului.citi pastravi sau prins in aceste 2 concursuri?e grav,pastravul e un peste handicapat in lupta cu bibanul, fiind mult mai pretentios la conditiile de inmultire,unde mai pui ca icrele pastravului sunt atit de atractive pt hoardele de bibani.nu e normal ca pe un lac de munte sa se prinda bibani ca in delta (la cantitate ma refer).nu ma poate convinge nimeni ca bibanul a aparut acolo sub forma de icre pe picioarele pasarilor,sau mai stiu eu ce metoda naturala.a fost introdus deliberat din cine stie ce motive.ecologia e o stiinta complicata si nesigura atita timp cit intra in discutie factorul natura.am mai prins caras intr-un lac in care acum 5 ani prindeam pastrav indigen de 3 kg.sper sa ma insel dar parerea mea e ca daca nu se iau masuri in 10 ani vom vedea pastrav doar la muzeu.

Scrie răspuns