Domnule Stratonov,hai sa vorbim pe un caz concret.
Uite o incercare de "spalare de creier" ...pe care Fane a incercat-o cu mine zilele trecute

Cam asa ceva imi inchipui eu ca se intampla pe la "sezatoarele" voastre.
FRPS scrie:
Îmi pare r?u, dar citezi incomplet. Conform art. 2 pct 27.1, pescarul sportiv este definit ca persoan? fizic? de?in?toare a unui permis de pescuit recreativ/sportiv, eliberat de o asocia?ie de pescari sportivi. Art. 23 (1) la care faci tu referire, a fost modificat ?i sun? cam a?a:
Practicarea pescuitului recreativ/sportiv se face în baza unui permis de pescuit recreativ/sportiv emis de administratorii resursei acvatice vii si eliberat de c?tre ace?tia sau de asocia?iile de pescari sportivi, dup? caz.
Acest „dup? caz” trebuie tradus, dac? coroborezi cu HG 1016/2008, c? beneficiarii permiselor sunt doar pescarii sportivi, iar administratori pot elibera permisele doar asocia?iilor de pescari sportivi ?i pescarilor sportivi, care dovedesc c? au aceast? calitate. Este interesant? HG 1016/2008. Nu face referire la pescari recreativi, ci doar sportivi.
Pot s? î?i mai citez ?i alte articole din OUG 23/2008 actualizat?, ca de exemplu acesta:
Art. 64
Urm?toarele fapte constituie infrac?iuni ?i se sanc?ioneaz? cu amend? de la 6.000 lei la 10.000 lei ?i interzicerea dreptului de a pescui pe o perioad? cuprins? între 1 ?i 3 ani:
a) nede?inerea licen?ei de pescuit/autoriza?iei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv, dup? caz;
Apropo, ?tii cum arat? aceste autoriza?ii? S? nu le confunzi cu autoriza?iile date de ANPA pe zone de pescuit, întrucât acestea au fost suspendate odat? cu desfiin?area ?i suspendarea Registrului de eviden?? deschis de ANPA? Cite?te ?i art. 14 din OG 26/2000.