discutii despre competitiile de pescuit la rapitori
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Gerula
- veteran

Teoo scrie:
Extrapoland : Ce s-ar intampla daca de anul viiitor ar trebui sa ai un nr de 1000 ( sa zicem ) de voblere pentru a intra intr-un astfel de sistem competitional pentru a putea sa participi la calificarile pentru echipa de spin a Romaniei ????
Unde ar mai fi egalitatea de sanse???
Alt exemplu:
Daca ar veni cineva cu ideea ca betele folosite de concurenti sa fie doar de la un anumit nivel calitativ in sus( ceea ce ar presupune costuri si mai mari)
Si lucrurile s-ar putea extinde si la mulinete , fire s.a.m.d.
Pai parca era vorba despre concursuri de pescuit, nu despre concursuri de colectionat voblere

. Ideea cred ca este un pic alta, si anume sa nu apara reguli de-astea comunistoide care sa-i impiedice pe cei care au sa-si foloseasca echipamentul, in numele egalitatii de sanse. A veni cu reguli care sa-i scoata automat din concurs pe cei care n-au e absurd.
Singura exceptie a fost obligativitatea de a avea barca, absolut normala cata vreme nu se puteau pazi si arbitra nspe kilometri de mal.
Cu lacrimi Bastus!
-
Teoo
- senior

-
Gerula scrie:Teoo scrie:
Extrapoland : Ce s-ar intampla daca de anul viiitor ar trebui sa ai un nr de 1000 ( sa zicem ) de voblere pentru a intra intr-un astfel de sistem competitional pentru a putea sa participi la calificarile pentru echipa de spin a Romaniei ????
Unde ar mai fi egalitatea de sanse???
Alt exemplu:
Daca ar veni cineva cu ideea ca betele folosite de concurenti sa fie doar de la un anumit nivel calitativ in sus( ceea ce ar presupune costuri si mai mari)
Si lucrurile s-ar putea extinde si la mulinete , fire s.a.m.d.
Pai parca era vorba despre concursuri de pescuit, nu despre concursuri de colectionat voblere :lol: . Ideea cred ca este un pic alta, si anume sa nu apara reguli de-astea comunistoide care sa-i impiedice pe cei care au sa-si foloseasca echipamentul, in numele egalitatii de sanse. A veni cu reguli care sa-i scoata automat din concurs pe cei care n-au e absurd.
Singura exceptie a fost obligativitatea de a avea barca, absolut normala cata vreme nu se puteau pazi si arbitra nspe kilometri de mal.
Mai devreme sau mai tarziu , vor fi conditii mai dure pentru a putea sa te prezinti la un concurs de calificare pentru echipa nationala a Romaniei la spinning , sa zicem.
Mi se par e absolut normal ca sa existe un minim de pretentii de la cei care reprezinta Romania in competitiile internationale.
De aceea ei trebuie alesi din cei care vorba aceea " ARE CU CE "
Atunci vreau sa vad cum mai este cu " Egaliatatea de sanse "
-
Gerula
- veteran

Eu zic ca singura pretentie ar trebui sa fie legata de pestele prins

. Daca vine un super-artist si cu un jelibon gasit pe fundul apei goleste balta de salau n-o sai spui "Stati, pardon, il vedeti pe domnul ala cu 34 de cutii de voblere? El merge, ca e echipat"

.
Cu lacrimi Bastus!
-
Teoo
- senior

-
Gerula scrie:Eu zic ca singura pretentie ar trebui sa fie legata de pestele prins :lol:. Daca vine un super-artist si cu un jelibon gasit pe fundul apei goleste balta de salau n-o sai spui "Stati, pardon, il vedeti pe domnul ala cu 34 de cutii de voblere? El merge, ca e echipat" :lol:.
Asteptam momentul in care vei cadea intr-o extrema sau alta.
Din pacate acel moment a sosit.
Era vorba de conditii de acceptare a unuia sau altuia in concursurile de selectie.
Nu neg faptul ca s-ar putea ca un super-artist sa goleasca o balta de peste.
Dar........ar trebui sa stie sa goleasca toate baltile dintr-un circuit gen Open si atunci poate merge cu Jelibonul lui la un concurs international.
Concurs la care....(daca e in Suedia) .... ca si cel la care se preconizeaza a-i trimite pe primii 5 din Turneul AVP experienta lui in domeniul Jelibonului cu care a golit de peste cateva balti din Romania , ii va fi "foarte utila ".
Ma faci sa rad. :lol: :lol: :lol: :lol:
-
Gerula
- veteran

Tie procedeul logic numit "reducere la absurd" iti spune ceva?

Cu lacrimi Bastus!
-
Teoo
- senior

-
Gerula scrie:Tie procedeul logic numit "reducere la absurd" iti spune ceva? :roll:
Poate ma luminezi tu.!!
"Reducerea ta la absurd" nu avea nimic de a face cu subiectul discutiei.
Ai reusit sa divaghezi de la " Egalitatea sanselor" la expresii gen:
1. Reducere la absurd
2. super-artisti
3.jelibon gasit pe fundul apei
Felicitari
-
Gerula
- veteran

Scuza-ma, dar n-ai inteles absolut nimic. Am folosit reducerea la absurd ca sa-ti arat de ce impunerea unor dotari minimale este aberanta. Normal ca in conditii reale nu mai exista artisti care vin cu o nuia de trestie si un jelibon gasit pe fundul apei sa dea rusini tuturor. Asta nu inseamna insa ca detinerea unui echipament minimal a devenit subit o masura a valorii.
Orice pescar valoros dispune de dotari macar medii in ziua de azi. Dar daca vine vreo "minte luminata" si trage linia la 1000 de voblere, nspe bete loomis si tspe mulinete de la Certate in sus ma indoiesc ca lista celor care ar arvea drept sa concureze s-ar mai intersecta prea mult cu lista celor mai valorosi pescari de spinning din Romania. Asta ca tot vorbeam de egalitatea sanselor si nu pricepeai ce are reducerea la absurd cu asta.
Cu lacrimi Bastus!
-
Teoo
- senior

-
Gerula scrie:Scuza-ma, dar n-ai inteles absolut nimic. Am folosit reducerea la absurd ca sa-ti arat de ce impunerea unor dotari minimale este aberanta. Normal ca in conditii reale nu mai exista artisti care vin cu o nuia de trestie si un jelibon gasit pe fundul apei sa dea rusini tuturor. Asta nu inseamna insa ca detinerea unui echipament minimal a devenit subit o masura a valorii.
Orice pescar valoros dispune de dotari macar medii in ziua de azi. Dar daca vine vreo "minte luminata" si trage linia la 1000 de voblere, nspe bete loomis si tspe mulinete de la Certate in sus ma indoiesc ca lista celor care ar arvea drept sa concureze s-ar mai intersecta prea mult cu lista celor mai valorosi pescari de spinning din Romania. Asta ca tot vorbeam de egalitatea sanselor si nu pricepeai ce are reducerea la absurd cu asta.
Sunt 2 explicatii
1. Fie , eu ardelean fiind am mintea mai inceata.
2. Fie tu , nu ai in teles ca acele example nu erau date la intamplare ci cu scopul precis de a atrage atentia asupra extremei in care putem cadea.
Nicidecum dotarea minimala nu este o masura a valoriii ,ci din pacate poate deveni o masura a acceptarii noastre in concursurile de preselectie( indiferent de tipul lor :Open sau Altceva)
Si atunci adio " Egalitate de sanse" cum dorea Stefan Dinu.
Asta era subiectul.
Mersi
-
Adi_
- veteran

eu cred ca Adelin a punctat foarte bine problema "sanselor egale"

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Gerula
- veteran

Teoo scrie:
Sunt 2 explicatii
1. Fie , eu ardelean fiind am mintea mai inceata.
Am intalnit destui ardeleni ageri la minte, nu cred ca se poate generaliza

.
Poanta tocmai asta era, ca nu exista nici un motiv ca un anumit standard de dotare (n-as folosi cuvantul dotare minimala, din motive lesne de inteles) sa devina criteriu de acceptare intr-o competitie care isi propune ca scop stabilirea celui mai bun pescar de spinning roman al momentului.
A, daca vrea sa infiinteze cineva "clubul pescarilor cu bani", corect, poate cere si tinuta de seara la masa de dupa concurs

.
Sper ca acum a fost clar.
Cu lacrimi Bastus!