Eu chiar nu imi fac probleme, sincer nu ma prea intereseaza subiectulapsalba scrie: Unii au chiar carnete de antrenori și nu au nevoie de 2 ani de școlarizare ci doar de un curs scurt de specializare pe ramura de sport pescuit sportiv. Mai sunt și cursurile de instructori sportivi. Și, spre surprinderea multora, există antrenori școlarizați deja prin cursuri organizate de țările membre UE și cărora li se recunoaște acest lucru. Vezi HG 343/2011.

Insa, cand doar UNII au carnete de antrenori, si CEILALTI n-au...atunci avem o problema. In teorie, eu stiu ca TOTI trebuie sa aiba carnet de antrenori. Si conform Legii nr. 48/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, care spune ca toti cetatenii tarii trebuie sa beneficieze de exact aceleasi drepturi, asta inseamna ca orice antrenor "format afara", trebuie sa aibe minim 2 ani de scolarizare( vezi Art II cap.4 din HG 343/2011 Capitolul II - Formarea antrenoruluid) altor cursuri de formare a antrenorilor cu durata de minimum 2 ani, organizate de scoli postliceale de antrenori sau de alte institutii de formare a antrenorilor acreditate sau autorizate in conditiile legii, in baza protocolului incheiat de acestea cu Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret si federatiile sportive nationale). , iar un altul format nou in Romania, nu poate dobandi acest drept fara a face cei 2 ani de scolarizare.
Stiti cum se spune... ori suntem egali in fata legii ...ori nu mai suntem.
Nu conteaza ca sunt pescar amator de 30 de ani sau de 1 saptamana. Legea e aceeasi pentru toti. Nu ma intereseaza experienta acumulata, discriminarea pe baza de experienta (sau lipsa ei), e tot discrimare.
Deci va rog, sa fiti atenti cum "aruncati" cu carnetele de antrenori in stanga si in dreapta... Altfel spus, in momentul de fata, veti defila DOAR cu cei care au deja carnete de antrenori obtinute "afara" si care corespund "cerintelor" legilor romanesti. Despre antrenoi NOI, putem vorbi DOAR dupa cei minim 2 ani de scolarizare.