Hai să-ți explic eu Le Mertois de ce v-a bulit Curtea constituțională, că tu nu pricepi.
Dacă OUG 23/2008 rămânea în forma inițială, era OK.
Permisele de pescuit recreativ le dădea ANPA, gratis, fără taxe și fără tarife.dar, ghinion! OUG a fost modificată, iar permisele de pescuit recreativ le dau beneficiarii dreptului de pescuit recreativ. ANPA, datorită Legii nr. 1/2017, eliberează permise de pescuit recreativ către pescarii sportivi sau prin asociațiile de pescari sportivi. Începi să te prinzi?
Pescarii sportivi vor plăti o taxă pentru eliberarea licenței de pescar sportiv, și ulterior o taxă de vizare a acesteia, anual. Plata se face online și vor primi viza, ca la ARBDD. Taxa nu va depăși probabil suma de 30 de lei, mai scumpă fiind eliberarea licenței, undeva la 50 de lei.
În schimb, recreativii, vor fi încolonați de asociațiile de recreativi și obligați să se facă membri. Din cotizațiile tale, Enăchescu, Jianu, Lebegioara și alți ipochimeni,asociațiile de recreativi vor plăti vânătorii care cu sâneața pe umăr te vor păzi de braconieri, pentru ca tu recreativul lui pește să-ți poți lua crapul cu care să te
hrănești, că ăla de crescătorie pute a nămol. Înțelegi?
Problema este alta. Asociațiile de recreativi nu există, toate cele înscrise la ANPA fiind de pescari sportivi (unele și de vânătoare) și vor trebui să se transforme, adică să-și modifice actele constitutive la scop și obiective, unde vor fi obligate să prevadă inclusiv paza resurselor
acvatice vii, pentru că dacă nu au această activitate în Statut, nu pot să păzească
resursa statului. Pricepi?
Mai simplu este ce ți-am sugerate eu, adică să infiintezi asociația pescarilor ... și să
bagi la scop și obiective ce au scris deștepții ăia în OUG 85/2016. Chiar mi-ar place să te
văd în uniformă de dorobanț!
PS Am făcut un calcul simplu, cam cât ar trebui să fie cotizaâia la o asociație pentru plata
pândarilor. Mie mi-a ieșit undeva între 420 și 495 lei/an. Poate mai mult, la asociațiile mai mici, cunumăr redus de membri.
Și atunci te întreb eu pe tine, La Mertois, așa la mintea ta. Ce faci tu după o matură
chibzuință? Dai loveaua la recreatori sau pui burta pe carte și te faci sportiv?
Nu trebuie să-mi răspunzi pe loc. Știu că percutezi mai greu.
Mitomane , baga si numarul de cont , sa stie lumea unde sa-si verse "contributia" ...