Hai s?-?i explic eu Le Mertois de ce v-a bulit Curtea constitu?ional?, c? tu nu pricepi.
Dac? OUG 23/2008 r?mânea în forma ini?ial?, era OK.
Permisele de pescuit recreativ le d?dea ANPA, gratis, f?r? taxe ?i f?r? tarife.dar, ghinion! OUG a fost modificat?, iar permisele de pescuit recreativ le dau beneficiarii dreptului de pescuit recreativ. ANPA, datorit? Legii nr. 1/2017, elibereaz? permise de pescuit recreativ c?tre pescarii sportivi sau prin asocia?iile de pescari sportivi. Începi s? te prinzi?
Pescarii sportivi vor pl?ti o tax? pentru eliberarea licen?ei de pescar sportiv, ?i ulterior o tax? de vizare a acesteia, anual. Plata se face online ?i vor primi viza, ca la ARBDD. Taxa nu va dep??i probabil suma de 30 de lei, mai scump? fiind eliberarea licen?ei, undeva la 50 de lei.
În schimb, recreativii, vor fi încolona?i de asocia?iile de recreativi ?i obliga?i s? se fac? membri. Din cotiza?iile tale, En?chescu, Jianu, Lebegioara ?i al?i ipochimeni,asocia?iile de recreativi vor pl?ti vân?torii care cu sânea?a pe um?r te vor p?zi de braconieri, pentru ca tu recreativul lui pe?te s?-?i po?i lua crapul cu care s? te
hr?ne?ti, c? ?la de cresc?torie pute a n?mol. În?elegi?
Problema este alta. Asocia?iile de recreativi nu exist?, toate cele înscrise la ANPA fiind de pescari sportivi (unele ?i de vân?toare) ?i vor trebui s? se transforme, adic? s?-?i modifice actele constitutive la scop ?i obiective, unde vor fi obligate s? prevad? inclusiv paza resurselor
acvatice vii, pentru c? dac? nu au aceast? activitate în Statut, nu pot s? p?zeasc?
resursa statului. Pricepi?
Mai simplu este ce ?i-am sugerate eu, adic? s? infiintezi asocia?ia pescarilor ... ?i s?
bagi la scop ?i obiective ce au scris de?tep?ii ?ia în OUG 85/2016. Chiar mi-ar place s? te
v?d în uniform? de doroban?!
PS Am f?cut un calcul simplu, cam cât ar trebui s? fie cotizaâia la o asocia?ie pentru plata
pândarilor. Mie mi-a ie?it undeva între 420 ?i 495 lei/an. Poate mai mult, la asocia?iile mai mici, cunum?r redus de membri.
?i atunci te întreb eu pe tine, La Mertois, a?a la mintea ta. Ce faci tu dup? o matur?
chibzuin??? Dai loveaua la recreatori sau pui burta pe carte ?i te faci sportiv?
Nu trebuie s?-mi r?spunzi pe loc. ?tiu c? percutezi mai greu.
Mitomane , baga si numarul de cont , sa stie lumea unde sa-si verse "contributia" ...