Laurențiu Andronic,Laurentiu Andronic scrie:Nici unul din pescarii de competitie pe care ii stiu nu e dispus sa stea la mana unui selectioner care taie si spanzura dupa bunul sau plac iar comparatia cu Piturca e total aiurea , noi jucam individual iar fotbalul se joaca cu echipe de cate 11 oameni si nu poti trimite Steaua , care are destui jucatori fara cetatenie romana , sa reprezinte Romania cand pe unele posturi ai jucatori mai buni care evolueaza la alte echipe din tara sau strainatate . La atletism care e sport olimpic individual loturile se fac in urma clasarilor in campionatul intern . Pescarii de spining din Romania vor sa participe int-un campionat intern puternic in urma caruia sa se formeze un lot ai carui componenti sa fi demonstrat pe apa de ce sunt in stare , aici actuala conducere a federatiei se pare ca are cu totul alta viziune care se datoreaza lipsei de experienta in pescuitul de compeitie si din acest motiv vine si refuzul majoritatii de a se inrola in acesta federatie .
Din câte știu, ai participat la CM de unde ai venit și cu o medalie de argint.. Felicitări!.
Dar acolo a participat echipa României, nu a fost un clasament individual, întrucât proba de barcă recunoscută este de 2 în barcă. Este mai puțin importantă ierarhia într-o competiție internă decât valoarea sportivului. Știți foarte bine că o mare contribuție într-o competiție de pescuit sportiv este și norocul din ziua respectivă, sau inspirația sportivului. Ce trebuie să înțeleagă sportivii de spinning, este un lucru elementar și anume că proba de spinning oficială nu este cea practicată de LRS ci cea stabilită prin regulamentul de specialitate al FRPS, singura abilitată de lege să organizeze competițiile oficiale naționale, în concordanță cu regulamentele internaționale. Și, lucru și mai important, pentru a participa la competiții sportive oficiale naționale sau internaționale, sportivii trebuie să fie angrenați într-un sistem competițional oficial, care nu poate fi organizat decât de către FRPS, indiferent dacă place sau nu cuiva. Ifosele unora, care cred că ei au inventat pescuitul sportiv și care ani de zile nu au fost în stare să înființeze o federație sportivă, nu sunt altceva decât o nouă meteahnă românescă de a macula un lucru bine făcut și care este de acum Federația Română de Pescuit Sportiv. Și, mai ales, pescarii sportivi trebuie să înțeleagă faptul că federația sportivă este singura instituție se pot exprima, iar rezultatele lor pe pistele de competiție vor fi recunoscute și puse la locul cuvenit.
Am mai dat un exemplu odată, cu referire la pescarii de spinning angrenați acum în LRS prin care am spus (și susțin în continuare) că cei mai buni sunt în divizia OPEN, nu la MASTER și, cei care vă cunoașteți, știți foarte bine acest lucru. Clasamentele individuale pot fi un criteriu de selecție, dar nu cred că este singurul. De aceea este necesar un tehnician atestat pentru acest lucru, chestiune pe care cluburile sportive nu îl știu, deși în conformitate cu HG 343/2011 acest lucru este obligatoriu pentru fiecare dintre ele.
PS În federație nu se înrolează pescarii sportivi, ci cluburile sportive. Federația are ca obligație (pe linie competițională) să organizeze competițiile interne și să se ocupe de pregătirea loturilor reprezentative pentru participare la competiții oficiale. Responsabilitatea pregătirii sportivilor și înscrierea lor în competițiile oficiale revine cluburilor, nu federației. Dar întrebarea care mă macină pe mine este dacă pe ramura de sport „pescuit sportiv” există întradevăr cluburi sportive. Oamenii raționali sunt convins că înțeleg corect cele spuse de mine acum!