Concursuri organizate de catre Fane Popescu-FRPS

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lazarini
veteran
veteran

Re: Concursuri organizate de catre Fane Popescu-FRPS

Mesaj de lazarini » 11 Feb 2014, 15:01

StefanDinu scrie:...
Acuma cum sa zic, astia la OSIM iti inregistreaza orice, pe sistemul prost nu e cel care cere.... atata timp cat totul se rezuma la bani. Asta ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca atunci cand s-a procedat la inregistrarea la OSIM federatia nu avea acea recunoastere legala (sau cel putin eu asa banuiesc).
Desi ani de zile am sustinut contrariul, realitatea e ca astazi suntem nevoiti sa admitem ca legal pescuitul este recunoscut ca sport iar pentru aceasta ramura sportiva statul recunoaste cooperativa drept federatie de specialitate (doamne, mi se usca mana cand scriu asta).
Ori legea sportului si regulamentul ei de aplicare confera unei federatii exclusivitate atat in ceea ce priveste organizarea competitiilor sportive oficiale la nivel national (evident ca aici vorbim de campionate nationale ale Romaniei) cat si in ceea ce priveste participarea reprezentantivelor nationale ale Romaniei la campionatele mondiale, europene si regionale (aici totul cu aprobarea prealabila a ministerului).
Mi se pare incredibil ca s-a ajuns pana aici, nu gasesc aberatie mai mare decat recunoasterea implicita a pescuitului ca sport in baza unei sintagme nenorocite utilizate in lege si a unor povesti nemuritoare cu trimitere la decrete regale si legi comuniste de nationalizare.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Feb 2014, 15:06

Nu stiu legile , insa nu-i posibil sa-i retraga OSIM patentu , este dovedit ca nu o face decat cu motive malitioase , atata vreme cat nu o organizat din 2011 , , de cand sustine clar ca exista ca entitate ,nici un campionat de nici un fel , daramite ala de pescuit marin , juniori , persoane cu handicap , casting si tot ce o bagat acolo .
Fiind vorba de un campionat national , si nu o punga de cartofi prajiti , cred ca ii posibil sa ramana fara denumire .
Sa nu vorbim despre statut , ar trebui sa se radieze singur , exista da nu o facut .

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 11 Feb 2014, 15:37

Povestea cu OSIM-ul este o poveste, atat din partea AGVPS cat si FRPS. Si-au rezervat dreptul exlusiv de a folosi niste titulaturi sau sigle, atat si nimic mai mult.
Exemplu: AGVPS si-a rezervat degeaba denumierea "Federatia Nationala de pescuit sportiv cu musca artificiala", intre timp s-a infintat cu acte in regula Federatia Romana de Pescuit la Musca Artificiala.
In mod similar si cu celelalte denumiri de federatii, sunt cam degeaba. Rezervarile de denumire se fac la Ministerul Justitiei, nu la OSIM.
Iar rezervarea titulaturii unor campionate cred ca e cu atat mai inutila.
Legat de recunoasterea pescuitului ca sport...din punctul meu de vedere ramane in continuare o poveste discutabila inclusiv in justitie. Legea prevede clar si explicit ca o ramura de sport se recunoaste prin ordin al ministrului si nu exista un asemenea ordin.
Aceasta "recunoastere" implicita sa-i spunem, prin acordarea de CIS-uri cluburilor si in final federatiei este in afara prevederilor legale. La fel si hartiile emise de MTS in acesasta privinta.
Pe langa asta, chiar si in ipoteza ca pescuitului i se aplica prevederile Legii Sportului, era un topic pe aici intitulat: DAR DE CE E NEVOIE DE O FEDERATIE DE PESCUIT ?. A ramas ca nu avem nevoie, din cate imi aduc aminte. :P
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Feb 2014, 16:14

Tavi , o sa deschid un topic nou
DE CE AVEM NEVOIE DE O FEDERATIE DE PESCUIT IN SWEETWATER ?

probabil ca argumentele complet lipsa s-au impiedicat sa apara din cauza ca nu facusem precizarea asta :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 11 Feb 2014, 16:24

Tavi scrie:Legat de recunoasterea pescuitului ca sport...din punctul meu de vedere ramane in continuare o poveste discutabila inclusiv in justitie. Legea prevede clar si explicit ca o ramura de sport se recunoaste prin ordin al ministrului si nu exista un asemenea ordin.
Aceasta "recunoastere" implicita sa-i spunem, prin acordarea de CIS-uri cluburilor si in final federatiei este in afara prevederilor legale. La fel si hartiile emise de MTS in acesasta privinta.
Eu am mai facut afirmatia asta aici pe forum, acum cativa ani: culmea ironiei consta in faptul ca tocmai fuga disperata a asociatiilor de pescari pentru obtinerea CIS-ului a deschis larg pentru cooperativa calea recunoasterii oficiale. Si asta pentru ca indeplinirea conditiilor prevazute de art.28 din Regulament (desfasurarea activitatii in minim 5 judete, existenta a 10 cluburi cu minim 200 membrii practicanti, trecerea a 3 ani de la data recunosterii ca sport) s-a facut plecand de la CIS-urile solicitate de cluburi si eliberate cu mult spor de catre MTS.
Asa ca fane si-a inregistrat cooperativa pe spatele si munca celor pe care nu ezita nicio secunda sa o califice drept gherla pe malul apei, serbare campeneasca, roata tiganului, etc...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 11 Feb 2014, 16:28

Da si nu.
Da, CIS-urile eliberate anterior, activitatea cluburilor, etc, i-au netezit oarecum calea.
Nu, pentru ca nu exista ordin de recunoastere a ramurii ca soprt, implicit nu au trecut 3 ani de la data recunoasterii, CIS-urile nu trebuia eliberate deloc.
Musca 13

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 11 Feb 2014, 16:42

Tavi scrie:Povestea cu OSIM-ul este o poveste, atat din partea AGVPS cat si FRPS. Si-au rezervat dreptul exlusiv de a folosi niste titulaturi sau sigle, atat si nimic mai mult.
Exemplu: AGVPS si-a rezervat degeaba denumierea "Federatia Nationala de pescuit sportiv cu musca artificiala", intre timp s-a infintat cu acte in regula Federatia Romana de Pescuit la Musca Artificiala.
In mod similar si cu celelalte denumiri de federatii, sunt cam degeaba. Rezervarile de denumire se fac la Ministerul Justitiei, nu la OSIM.
Iar rezervarea titulaturii unor campionate cred ca e cu atat mai inutila.
Legat de recunoasterea pescuitului ca sport...din punctul meu de vedere ramane in continuare o poveste discutabila inclusiv in justitie. Legea prevede clar si explicit ca o ramura de sport se recunoaste prin ordin al ministrului si nu exista un asemenea ordin.
Pe langa asta, chiar si in ipoteza ca pescuitului i se aplica prevederile Legii Sportului, era un topic pe aici intitulat: DAR DE CE E NEVOIE DE O FEDERATIE DE PESCUIT ?. A ramas ca nu avem nevoie, din cate imi aduc aminte. :P
Atentie! Osim se refera la utilizarea comerciala a denumirilor rezervate si nu utilizarea legala.
Acum cativa ani FR de Fotbal sau Liga Profesionista de Fotbal a fost nevoita sa cumpere denumirea de Liga Nationala de Fotbal tot pentru ca cineva a achizitionat in scop speculativ denumirea.
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 11 Feb 2014, 17:21

Tavi scrie:Da si nu.
Da, CIS-urile eliberate anterior, activitatea cluburilor, etc, i-au netezit oarecum calea.
Nu, pentru ca nu exista ordin de recunoastere a ramurii ca soprt, implicit nu au trecut 3 ani de la data recunoasterii, CIS-urile nu trebuia eliberate deloc.
Ce spui tu este valabil daca plecam de la premisa ca la data aparitiei legii sportului pescuitul nu era recunoscut drept sport, motiv pentru care era necesara parcurgerea proceduriii de recunoastere. Ori, in acest caz atat MTS cat si instantele de judecata au tratat problema complet diferit, tratand pescuitul drept ramura sportiva recunoscuta legal la data aparitiei legii sportului.
De ce au considerat asta? Habar nu am.

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 11 Feb 2014, 17:40

lazarini scrie: Ce spui tu este valabil daca plecam de la premisa ca la data aparitiei legii sportului pescuitul nu era recunoscut drept sport, motiv pentru care era necesara parcurgerea proceduriii de recunoastere. Ori, in acest caz atat MTS cat si instantele de judecata au tratat problema complet diferit, tratand pescuitul drept ramura sportiva recunoscuta legal la data aparitiei legii sportului.
Corect. Daca la data aparitiei legii exista o federatie era altceva. Pur si simplu federatia respectiva trebuia sa se reorganizeze in conditiile noi legi.
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 11 Feb 2014, 18:04

Mda, e o dilema, ce a fost inainte oul sau gaina.
Era pescuitul sport inainte de aparitia legii sau a devenit sport prin acordarea de cis-uri.
La data aparitiei legii sportului exista totusi AGVPS. :D
Musca 13

Scrie răspuns