Acuma cum sa zic, astia la OSIM iti inregistreaza orice, pe sistemul prost nu e cel care cere.... atata timp cat totul se rezuma la bani. Asta ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca atunci cand s-a procedat la inregistrarea la OSIM federatia nu avea acea recunoastere legala (sau cel putin eu asa banuiesc).StefanDinu scrie:...
Desi ani de zile am sustinut contrariul, realitatea e ca astazi suntem nevoiti sa admitem ca legal pescuitul este recunoscut ca sport iar pentru aceasta ramura sportiva statul recunoaste cooperativa drept federatie de specialitate (doamne, mi se usca mana cand scriu asta).
Ori legea sportului si regulamentul ei de aplicare confera unei federatii exclusivitate atat in ceea ce priveste organizarea competitiilor sportive oficiale la nivel national (evident ca aici vorbim de campionate nationale ale Romaniei) cat si in ceea ce priveste participarea reprezentantivelor nationale ale Romaniei la campionatele mondiale, europene si regionale (aici totul cu aprobarea prealabila a ministerului).
Mi se pare incredibil ca s-a ajuns pana aici, nu gasesc aberatie mai mare decat recunoasterea implicita a pescuitului ca sport in baza unei sintagme nenorocite utilizate in lege si a unor povesti nemuritoare cu trimitere la decrete regale si legi comuniste de nationalizare.