Concursuri organizate de catre Fane Popescu-FRPS

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rcorbu
veteran
veteran

Re: Concursuri organizate de catre Fane Popescu-FRPS

Mesaj de rcorbu » 14 Noi 2013, 11:24

apsalba scrie:
rcorbu scrie:Chiar Fane, o sa scriu celor de la Minister, asa cum am mai facut-o si ei au pus comentariile mele in textul de lege propus, sa lamureasca chestia cu darea apelor in administrare/concesiune pentru asociatiile de pescari sportivi
Aici este buba! ANPA a dat ce nu are. Apele nu-i aparțin așa că a dat autorizații degeaba! Apele țin de Apele Române. Am pățit chestia asta la Tg Jiu când am organizat CN Staționar. AJVPS-ul local a trimis jandarmii să ne ceară taxă pentru că ei au concesionat apele respective. I-am rugat pe jamndarmi să meargă să le arate contractele de concesionare. S-au dus și după ce s-au întors, ne-au cerut scuze de deranj! :lol: :lol: :lol: :lol:

Aici gresesti, citeste in regulamentul/legea de functionare al Apelor Romane si ai sa vezi ca scrie acolo clar, cum ca ei detin resursa de apa dar nu si resursa acvatica vie din apa, care este atribuita ANPA.
Posibil in cazul barajelor de acumulare, pentru care legea este cam neclara, adica: daca sunt amenajate sau neamenajate, dar nu se specifica in ce consta acea amenajare ( hidrotehnica sau piscicola).

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 14 Noi 2013, 11:28

Care este legea care ii da dreptul infamei cooperativa sa vanda permise de pescuit pescarilor recreativi ? :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Noi 2013, 11:33

rcorbu scrie:
apsalba scrie:
rcorbu scrie:Chiar Fane, o sa scriu celor de la Minister, asa cum am mai facut-o si ei au pus comentariile mele in textul de lege propus, sa lamureasca chestia cu darea apelor in administrare/concesiune pentru asociatiile de pescari sportivi
Aici este buba! ANPA a dat ce nu are. Apele nu-i aparțin așa că a dat autorizații degeaba! Apele țin de Apele Române. Am pățit chestia asta la Tg Jiu când am organizat CN Staționar. AJVPS-ul local a trimis jandarmii să ne ceară taxă pentru că ei au concesionat apele respective. I-am rugat pe jamndarmi să meargă să le arate contractele de concesionare. S-au dus și după ce s-au întors, ne-au cerut scuze de deranj! :lol: :lol: :lol: :lol:
Aici gresesti, citeste in regulamentul/legea de functionare al Apelor Romane si ai sa vezi ca scrie acolo clar, cum ca ei detin resursa de apa dar nu si resursa acvatica vie din apa, care este atribuita ANPA.
Posibil in cazul barajelor de acumulare, pentru care legea este cam neclara, adica: daca sunt amenajate sau neamenajate, dar nu se specifica in ce consta acea amenajare ( hidrotehnica sau piscicola).
De obicei stiu ce spun! Citeste art. 25 din Legea nr. 107/1996, si Anexa 4 Cap. II pct. 8 din Legea 400/2005
PS Accessul la resursa acvatică este dată de permis. Pe autorizații scrie zone de pescuitu. OUG 23/2008, definește zona de pescuit ca o porţiunea delimitată prin semne vizibile a unui bazin hidrografic unde este permisă practicarea pescuitului;
Art. 2 pct. 44
PS barajele sun habitate naturale
Art. 2. 3

PPS Pescuitul sportiv nu este in administrarea ANPA!
Ultima oară modificat 14 Noi 2013, 11:35 de către apsalba, modificat 1 dată în total.

lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 14 Noi 2013, 11:34

rcorbu scrie:
Mister Fisherman scrie:
Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură poate delega
Asta nu implica o obligatie , asa cum vrea sa insinueze infama cooperativa :lol: :lol:
Numai ca ordinul 15 care modifica legea, si care este in vigoare inca, face referire doar la asociatiile de pescari sportivi, care daca sunt vre-o 10 din cele care au luat ape in administrare.

Ca se numesc toate sportive , asta e altceva, creaza confuzie.
Legea e lege !
Pai ia vezi cum defineste OUG 23 si Ordinul 15 notiunea de asociatie de pescari sportivi:

"asociatiilor de pescari sportivi, persoane juridice nonprofit legal constituite"...

Si mai departe:
ART. 5
(1) In cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin ANPA, functioneaza Registrul unic de evidenta a asociatiilor de pescari sportivi, persoane juridice nonprofit legal constituite, precum si a forurilor de reprezentare la nivel national, constituite pe principiul liberei asocieri.
(2) Modelul "Registrului unic de evidenta a asociatiilor de pescari sportivi", persoane juridice nonprofit legal constituite, precum si a forurilor de reprezentare la nivel national, constituite pe principiul liberei asocieri, este prevazut in anexa nr. 2.
(3) Inscrierea in Registrul unic de evidenta a asociatiilor de pescari sportivi, persoane juridice nonprofit legal constituite, precum si a forurilor de reprezentare la nivel national, constituite pe principiul liberei asocieri, se face in baza urmatoarelor documente:
- cerere de inscriere catre ANPA;
- statut;
- acte constitutive, cu modificarile ulterioare;
- certificat de inregistrare in Registrul asociatiilor si fundatiilor;
- cod de inregistrare fiscala;
- avizul de luare in evidenta eliberat de Ministerul Mediului si Padurilor;
- regulamentul si planul de management al ariei protejate, unde este cazul.
- acordul administratorului/custodelui ariei naturale protejate, dupa caz

Unde naiba scrie de Legea 69, unde scrie de CIS, unde scrie de afilierea obligatorie la federatie?
Cum poti sustine ca asociatii de pescari sportivi = asociatii sportive in intelesul legii sportului?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Noi 2013, 11:36

Așa a zis ICCJ prin decizie definitivă și irevocabilă, dar tu nu poți înțelege acest lucru!
Păi nu zici tu că ești recreativ? :lol: :lol: :lol: :lol:
Legea spune de asociații de pescari sportivi!

miyagi
veteran
veteran

Mesaj de miyagi » 14 Noi 2013, 11:40

Nu e nici-o lege. A fost in capul lui ala mare in care-i pluteste nuca de creier o gogorita cum ca ar putea sa puna mana pe banii statului. Dupa proiectul propus de ANPA pentru anul viitor i-a trecut de vandut vignete. Poate ca sa-si faca firma de imprimat si sa le vanda statului sau sa inchirieze spatii de vanzare a lor, dar **** n-o s-o puna pe ele. Mai degraba o s-o faca.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Noi 2013, 11:41

Ce chestie! A sosit pe e-mailul federației prima solicitare de recunoaștere a unui titlu national!

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 14 Noi 2013, 11:42

Asa scrie in decizia aia , toate asociatiile de pescari sportivi trebuie sa aiba CIS si sa fie afiliate la infama cooperativa ? :lol: :lol:

Iar ai inceput sa delirezi ? :lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Noi 2013, 11:44

Da, așa scrie.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 14 Noi 2013, 11:45

Mitomane , arata decizia ! Sunt sigur ca acolo scrie altceva
:lol: :lol:

Scrie răspuns