Concursuri organizate de catre Fane Popescu-FRPS

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adelin
Moderator
Moderator

Re: Concursuri organizate de catre Fane Popescu-FRPS

Mesaj de Adelin » 28 Oct 2013, 14:39

Popescu Stefan scrie:În perioada 22-25 septembrie 2011 are loc prima ediție a Târgului de articole de pescuit sportiv si echipamente de competiții organizat de FRPS. Firmele de profil sunt invitate să-și exprime disponibilitatea privind participarea la acest eveniment.

Spațiile expoziționale sunt amplasate în incinta Complexului Alba MALL. Participarea expozanților este gratuită.

Programul și prezentarea spațiilor expoziționale vor fi postate în curând.

Pentru relații suplimentare sunați la o258810670 sau 0765840537.

Nu ne-am propus decât să introducem în circuitul expozitional Ardealul. Confirmari avem de la firme serioase, mai ales ca federația intentionează să-si stabilească principalii furnizori de echipamente si materiale sportive pe care vrea sa le achizitioneze pentru dotarea loturilor nationale. Din calculele noastre se vor achizitiona materiale si echipamente de peste 22 miliarde de lei.
Vrem de asemenea ca actiunea sa fie interactivă, organizând si ceva competitii sportive (casting, legat muste, etc)

Intradevăr, sunt bani multi, dar atât a rezultat din necesarul intocmit de Comisia de materiale echipamente si baze sportive că sunt necesari pentru a dota toate loturile nationale de la copii pana la veterani. Din necesarul dat de Vlădut Mateianu pentru loturile de crap - seniori, numai la această probă sportivă achizitiile minime se ridica la 2,2 miliarde lei. Si este o suma orientativă. Vlăduț poate confirma si posta necesarul trimis către federație.
Federația va dovedi că este capabilă să atragă sumele necesare pentru a-și acoperi cheltuielile. Asta va fi diferența dintre amatorismul de până acum și ce își propune federația. Cine dorește să participe, este bine venit. Convingerea mea este că nu se va sta la coadă.
Cert este ca federația solicita oferte. Dl. Duțescu de la MiM TEAM o poate confirma. Scopul expozititiei este si de a lega relatii de colaborare cu principalii furnizori de echipamente si materiale sportive din România.
Ce a mai facut Federatia cu ustensilele sportivilor expuse la targul pt scule profesionale de competitie care nu s-a mai tinut niciodata stie cineva?! Io sincer, as vrea sa imi raspunda musiu', dar probabil ca dupa cum il cunoastem deja toti foarte bine, musiu' nu raspunde niciodata la intrebari incomode. Poate ne ajuta cineva din Federatie care se ocupa de intretinerea si achizitionarea sculelor. :roll:
...si cum spunea chiar musiu', sunt bani multi 500.000 Eu, insa nu foarte multi pt ceea ce isi propune federatia, adica tot musiu'...pt ca federatie e EL. Se pare ca din 2011 si pana acum inca nu a gasit resursele de unde sa atraga sumele derizorii ca sa intregeasca fondul. :lol: :lol: :lol:
Cred ca pt aceasta postare orice spital serios de psihiatrie, atat din tara cat si de peste hotare, l-ar fi primit pe musiu' ca oaspete de onoare pe viata.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 28 Oct 2013, 15:34

:lol: :lol: :lol: Hai sa cautam postari care atesta starea grava a pacientului. Poate facem si un concurs pana la finele anului.
Uite cateva gasite in arhiva in doar 3 minute:
apsalba scrie:Nu pleacă nimeni la Mondiale dacă delegația din care face parte nu are autorizația de participare la respectiva competiție eliberată de MTS la cererea FRPS.

Cei care se vor deplasa, fără aceste documente, sunt simpli particulari, nu reprezentativa României.
apsalba scrie:AGVPSR a pierdut calitatea de membru CIPS odată cu autorizarea federației. Oare AGVPSR este recunoscută de România și autorizată pentru a o reprezenta? Fă o întrebare la AGVPSR. Dacă s-au autorizat (fără ca eu să știu) se pot afilia la federație.
PS Dacă cineva se duce, fără autorizație, riscă să fie acuzat de substituire de calități oficiale.
apsalba scrie:Vezi măi gigi ce cruntă este soarta asta? Îți mai aduci aminte repetatele invitații pe care le-am făcut cluburilor? Dacă ascultau atunci, aveau conducători aleși democratic, calendare competiționale, loturi legal constituite, etc., etc.
Acum, știi chestia aia cu capra râioasă. Râioasă, râioasă, dar fudulă!
PS Nu duce grija pescarilor de competiție. Sunt mai inteligenți decât corurile de Casandre care câtă prohodul pescuitului sportiv din România. Or să știe la momentul oportun unde le este locul!
apsalba scrie:Ma numesc Stefan Popescu si sunt presedintele APS Alba. Este de la sine inteles sa fie atita suspiciune in a vedea o aparitie noua intr-o forma care se credea consacrata(AGVPS).
Intrebarea este nu de ce avem atitia membri, ci de ce toti fostii membrii AGVPS vin la noi.
Pentru a inlatura orice suspiciune si a demonstra ca avem o alta viziune asupra managementului asociatiei, v-as enumera strategia noastra pentru dezvoltarea asociatiei si a multiplicarii ei la nivel national.
In primul rind asociatiile trebuie sa devina ceea ce este scris in actul normativ de inregistrare(OG 26/2000, aprobata cu Legea 246/2005).
In ceea ce ne priveste vrem sa integram pescuitul intr-o forma coerenta si am considerat necesar sa o promovam ca si componenta a dezvoltarii durabile a turismului.
Avem in vedere strategia nationala de dezvoltare a pescuitului si acvaculturii intocmit de ANPA de la care mai asteptam si Planul de actiune.
Dezvoltarea pescuitului nu se poate face numai cu bune intentii ci si cu un managemenbt performant si adaptat cerintelor europene in ceea ce priveste pescuitul spotiv.APS Alba deja dezvolta proiecte cu comunitatile locale avind in intentie ca prin proiecte finantate de fondul de mediu pentru refacerea biodiversitatii si cu cofinantare a CNAFP si Consiilor locale sa infiintam peste 1000 ha luciu de apa in care sa se practice pescuitul.
Am inceput pregatirea echipelor pentru pescuit sportiv pe specialitati.Avem deja membri consacrati, pe care in curind ii veti gasi pe site-ul nostru.Vrem sa facem din judetul Alba un etalon in ceea ce piveste pescuitul spotiv.
Daca ati vizitat site-ul nostru ati vazut un progam facut cu Cercetasii crestini pe valea Ampoitei.Va asiguram ca stim ceea ce vrem si chiar o vom face.
Cit despre infiintarea FNPSR la Alba Iulia luati-o ca um simbol:
Aici s-au unit romanii, aici s-au unit pescarii. Contati pe seriozitatea si profesionalismul nostru.Cu scuze ca nu pot sta tot timpul pe forum,
al dv. Stefan Popescu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
WSB CLUB

steff
veteran
veteran

Mesaj de steff » 28 Oct 2013, 16:34

Cam așa mă prostescule se lucrează cu materialul clientului :lol:.

Asta e de pus la rană:
apsalba scrie: al dv. Stefan Popescu
:lol: :lol: :lol:

Adelin, pariu că ăsta nu mai trece pe-aici câteva zile?

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 28 Oct 2013, 17:50

Din ciclul „Ce a fost si cea ajuns !”

ADEVARUL.RO / LOCALE: Alba Iulia: Portret / Ştefan Popescu a înfiinţat Federaţia Naţională a Pescarilor Sportivi

Ştefan Popescu este membru fondator al Asociaţiei Pescarilor Sportivi din judeţul Alba, înfiinţată în anul 2005. În anul 2006 a avut iniţiativa creării Federaţiei Naţionale a Pescarilor Sportivi din România, care are afiliate 30 de asociaţii ale pescarilor din toată ţara. Cu toate că acţiunile îl contrazic, Ştefan Popescu spune că nu este pasionat de pescuit. Afirmă că este mai interesat de protejarea resurselor acvatice vii, care exploatate la modul corect pot aduce beneficii însemnate României.
„Am foarte puţin timp de pescuit. Mie îmi place să gândesc proiecte. România are resurse acvatice foarte mari, 78.905 kilometri de râuri”, a spus albaiulianul.

Campanie de informare
Ştefan Popescu, care cunoaşte bine datele legate de posibilităţile de pescuit la nivel naţional este, cel puţin, la fel de bine informat despre oportunităţile din Alba.

„În judeţ sunt 930 de kilometri de râuri cu potenţial salmonicol, adică râuri cu păstrăv sau lipan. De asemenea sunt 1.300 de kilometri de ape de şes în care se poate pescui crap, caras sau clean”, a spus Ştefan Popescu. El este de părere că aceste resurse trebuie folosite inteligent.

„Cel mai mare deserviciu îl fac braconierii. Asociaţia din Alba a făcut o campanie de conştientizare, în care a împărţit 20.000 de pliante, prin care dorea informeze despre nevoia de protejare a râurilor. Trebuie să se înţeleagă faptul că România, statul, ar putea avea foarte mult de câştigat”, a afirmat Ştefan Popescu.
Acesta a adăugat că beneficiile financiare pot veni din plata pentru eliberarea permisului şi autorizaţia de pescuit şi de asemenea din organizarea concursurilor de pescuit sportiv.

Proiecte ambiţioase
Albaiulianul, care vede în potenţialul piscicol al judeţului diverse oportunităţi de dezvoltare durabilă, a demarat mai multe proiecte îndrăzneţe.

La Aiud va fi un complex care va avea un lac cu o suprafaţă de 14 hectare şi cu o insulă în mijloc, legată de mal printr-o limbă de pământ. În jurul acestui lac vor fi construite 24 de căsuţe de agrement, patru terenuri de tenis, trei bazine de înot, dintre care unul de dimensiuni olimpice, două terenuri de minifotbal şi un restaurant. Şantierul este deja în lucru. Acest complex ar putea fi bază de desfăşurare a concursurilor naţionale şi internaţionale de pescuit sportiv”, a spus Ştefan Popescu.
De asemenea un lac asemănător care va putea fi folosit în etapele concursurilor de pescuit sportiv este la acest moment în construcţie la Noşlac.

„În viitor aş dori să pot realiza câte un astfel de lac în fiecare comună din judeţul Alba. De pe urma acestor proiecte ar avea de câştigat comunităţile”, a mai afirmat preşedintel Asociaţiei Pescarilor Sportivi.

Mureşul este un râu bogat în peşte?
Ş.P.: „Din păcate Mureşul este distrus, din cauza braconajului şi a poluărilor. Au dispărut peştii paşnici, şi au rămas doar răpitorii, somnul, şalăul. Peştii sunt infestaţi cu metale grele şi eu nu aş avea curajul să-i mănânc”.

Câţi pescari sportivi sunt în judeţul Alba?
Ş.P.: „Sunt înscrişi în asociaţie aproximativ 4.000 de pescari. Aceştia au permis de pescuit. În pescuit există mai multe reguli, dar pescarul are voie să păstreze maxim 5 kilograme de peşte dacă este vorba despre crap, caras sau alte specii de acest fel şi maxim 10 capturi la o partidă dacă este vorba despre păstrăv”.

Ce-i place:
„Eu consider viaţa, în general, un lucru plăcut, am luat totul aşa cum a fost. Cel mai mult îmi place să fac proiecte şi şă gândesc, să creez şi să dezvolt oportunităţi, aşa cum sunt şi cele legate de protejarea resurselor acvatice vii. Îmi place mult natura şi îmi plac oamenii”.

Ce nu-i place:
„Îmi lasă un gust amar zbaterea asta în zadar pe care o simt, la toată lumea, în România. Din păcate se simte ineficienţa în mai multe domenii şi direcţii. Oamenii s-au obişnuit să ceară şi să şi primească, nu vor să vadă oportunităţile nici când le au în faţă. Sunt multe de făcut dar nu există iniţiativă”.

Profil:
Născut: La 25 august 1956 în comuna Albeni, judeţul Gorj
Educaţie: Facultatea de Mecanică, Institutul Politehnic Bucureşti şi master în management în Elveţia
Ocupaţie: administrator firmă de consultanţă
Familie: căsătorit, un copil

http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/al ... index.html
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Oct 2013, 18:44

Tot inainte! Intre timp, sportivii legitimati de federatie, incep sa confirme in intalnirile internationale. Astfel, tanarul Dugulescu Laurentiu, locul IV la Campionatul National de pescuit sportiv - proba feeder, legitimat la CPS Arad, a iesit pe locul III la competitia Horgaszklub invingandu-l pe Campionul Mondial Erdei Attila si de departe cel mai bine clasat dintre asa zisii sportivi romani consacrati.
Nu e rau, pentru o activitate competitionala de 2 luni. Nu-i asa gigi semelcan?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Oct 2013, 19:10

steff
veteran
veteran

Mesaj de steff » 28 Oct 2013, 19:25

welcome back razvan m. :)

prostescule, mai poti ma? :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Oct 2013, 19:29

apsalba scrie:Tot inainte! Intre timp, sportivii legitimati de federatie, incep sa confirme in intalnirile internationale. Astfel, tanarul Dugulescu Laurentiu, locul IV la Campionatul National de pescuit sportiv - proba feeder, legitimat la CPS Arad, a iesit pe locul III la competitia Horgaszklub invingandu-l pe Campionul Mondial Erdei Attila si de departe cel mai bine clasat dintre asa zisii sportivi romani consacrati.

Da,clar...noroc ca la legitimat federatia,altfel pina-i ,,,,,,,,,,,nu il invingea pe Attila.. :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 28 Oct 2013, 19:37

apsalba scrie:Tot inainte! Intre timp, sportivii legitimati de federatie, incep sa confirme in intalnirile internationale. Astfel, tanarul Dugulescu Laurentiu, locul IV la Campionatul National de pescuit sportiv - proba feeder, legitimat la CPS Arad, a iesit pe locul III la competitia Horgaszklub invingandu-l pe Campionul Mondial Erdei Attila si de departe cel mai bine clasat dintre asa zisii sportivi romani consacrati.
Asta este o "brăilă" organizată de vecinii noştri ? :shock: Că nu am găsit-o în programul competiţional CIPS.
După cum se văd lucrurile, pare un fel de "cupa Balastiera Mătăsari", care se organizeaza anual, cu ocazia hramului bisericii din respectiva localitate.
Participa toti pescarii din comuna, mai ales ca bautura e gratis, fiind sponsorizata de un om de afaceri local.
Pai, asta-i performanta de referinta pentru federatie, domnulke presedinte???

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 28 Oct 2013, 20:21

Hai ca s-a scris prea mult si o sa incerc sa fac un rezumat la spusele presedintelui:

Şantierul este deja în lucru.Mureşul este distrus.Au dispărut peştii paşnici, şi au rămas doar răpitorii, somnul, şalăul. Peştii sunt infestaţi cu metale grele...în asociaţie aproximativ 4.000 de pescari, eu nu aş avea curajul să-i mănânc”.Îmi place şi îmi plac oamenii.Aceştia au permis de pescuit. ...Îmi lasă un gust amar . Eu consider viaţa, în general Cel mai mare deserviciu.In viitor aş dori să pot realiza în fiecare comună din judeţul Alba 78.905 kilometri de râuri. De asemenea 1.300 de kilometri de ape de şes în care se poate pescui crap, caras sau clean”.Mie îmi place să gândesc o insulă în mijloc, legată de mal printr-o limbă de pământ.În jurul vor fi construite 24 de căsuţe de agrement, patru terenuri de tenis, trei bazine de înot, dintre care unul de dimensiuni olimpice, două terenuri de minifotbal şi un restaurant
WSB CLUB

Scrie răspuns