Campionatele de pescuit ale Federatiei de la Alba

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 12 Ian 2012, 15:09

kleniacul scrie:
apsalba scrie:Ai probleme cu limba romana? Ce baze nautice are ministerul sau COR?
Unde scrie ca federațiile trebuie sa aiba baze nautice? Scrie doar de cluburi care au baze nautice, nu de federatiile nationale. Si care federatii au ca obiect al muncii apa? Voi pescuiti pe uscat? :lol: :lol: :lol: :lol:
Probabil (sau sigur) vom solicita si pentru cluburile de pescuit sportiv acest drept. Federatia il are oricum.
Eu unul vad ca Federatia are toate drepturile si niciunul.Daca tot sinteti asa mari si reprezentativi as dori sa vad ca reprezentati pescarii la discutiile cu ANPA,POLITIA,GARDA DE MEDIU si obtineti reglementarea corecta a pescuitului pe apele publice in ce priveste prohibitia,acordarea permisului national de pescuit,popularile si combaterea braconajului piscicol,inclusiv eliminarea balastierelor de pe apele curgatoare,a concesionarilor ilegale de ape publice,pescuitul comercial pe ape interioare si apoi voi crede ca ma reprezentati.99% dintre pescari nu sint integrati in competitii si nu cred ca-i intereseaza cine stie ce,ar fi mai fericiti daca ar avea peste mai mult in ape si mai putini braconieri,etc si daca obtineti lucrurile astea atunci sinteti reprezentativi pentru noi,adica va zbateti pentru ce ne doare pe majoritatea,altfel sinteti inca o asociatie de vinat banul public,ca orice federatie,de,si banul pescarului care vrea permis ANPA sau il mai prostiti cu cine stie ce concurs obscur.

Ba sa nu se mai implice, ca s-au saturat aia si noi de minciuni.
Acum lasati-l sa se ocupe de ...competitiiiiiiiii!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Ian 2012, 15:11

apsalba scrie:Ai probleme cu limba romana? Ce baze nautice are ministerul sau COR?
Unde scrie ca federațiile trebuie sa aiba baze nautice? Scrie doar de cluburi care au baze nautice, nu de federatiile nationale. Si care federatii au ca obiect al muncii apa? Voi pescuiti pe uscat? :lol: :lol: :lol: :lol:
Probabil (sau sigur) vom solicita si pentru cluburile de pescuit sportiv acest drept. Federatia il are oricum.
Nea Fane, totusi ce faci matale cu accesul la luciu? Pasesti pe apa ca Isus? :D
CA sa pescuiesti matale ai nevoie de acces la ceea ce in lege se numeste "resurse acvatice vii", adica pesti, raci, broaste, tritoni, nevertebrate, dinastea. Iar astea domiciliaza imediat sub luciu. unde nu ai acces. :P
Accesul la luciu iti da dreptu sa te dai cu barca, sa faci schi nautic, wind surfing si alte activitati de-astea "de luciu". Posibil sa ai voie sa te bagi sub luciu pentru ceva scufundari sau snorkeling dar sigur nu iti da dreptul sa pescuiesti. Nici macar sportiv.
Eventual poti face un campionat national de netezit luciul, in caz ca apar valurele. De la vant. :lol:
Si apropo, sa nu neglijam aspectul fiscal: accesul la luciu e purtator de TVA? :lol1:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 12 Ian 2012, 15:48

jhonny scrie:
kleniacul scrie:
Eu unul vad ca Federatia are toate drepturile si niciunul.Daca tot sinteti asa mari si reprezentativi as dori sa vad ca reprezentati pescarii la discutiile cu ANPA,POLITIA,GARDA DE MEDIU si obtineti reglementarea corecta a pescuitului pe apele publice in ce priveste prohibitia,acordarea permisului national de pescuit,popularile si combaterea braconajului piscicol,inclusiv eliminarea balastierelor de pe apele curgatoare,a concesionarilor ilegale de ape publice,pescuitul comercial pe ape interioare si apoi voi crede ca ma reprezentati.99% dintre pescari nu sint integrati in competitii si nu cred ca-i intereseaza cine stie ce,ar fi mai fericiti daca ar avea peste mai mult in ape si mai putini braconieri,etc si daca obtineti lucrurile astea atunci sinteti reprezentativi pentru noi,adica va zbateti pentru ce ne doare pe majoritatea,altfel sinteti inca o asociatie de vinat banul public,ca orice federatie,de,si banul pescarului care vrea permis ANPA sau il mai prostiti cu cine stie ce concurs obscur.

Ba sa nu se mai implice, ca s-au saturat aia si noi de minciuni.
Acum lasati-l sa se ocupe de ...competitiiiiiiiii!
Daca-i prosteste pe aia si obtine ce am cerut merita statuie.Daca nu,sa se implice in competitii :lol: si sa ne abandoneze,ne-om purta singuri de grija :cry:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 12 Ian 2012, 16:33

Tavi,
Faci o confuzie intre administrarea resurselor acvatice vii si practicarea pescuitului sportiv, indiferent daca este facut pentru agrement sau performanta. Practicarea pescuitului sportiv nu are treaba cu administrarea resursei, intrucat OUG 23/2008 reglementeaza acest lucru la art. 24, in ceea ce priveste accesul la resursa si este reglementat si de art. 25 din Legea 107/1996 - legea apelor cat si de Legea 400/2005 privind organizarea ANAR, in Anexa 4 cap. II oct. 8.
Tu esti un tip rational (cel putin asa imi place sa cred) si destul de inteligent incat sa-ti dai seama ca nu vorbesc prin balarii. ANPA are atributiile de reglementare cuprinse in OUG 23/2008 la art. 4 (3). Citeste si te convingi.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Ian 2012, 17:10

Tu confunzi pescuitul cu plimbatul pe malul apei si cu canotajul.
Unde am scris eu ceva de ADMINISTRAREA resursei? Tu trebuie IN PRIMUL RAND SA AI DREPTUL SA PESCUIESTI. Pescuitul inseamna sa prinzi pesti. Adica Resurse Acvatice Vii. Dreptul de pescuit ti-l da administratorul RAV, adica ANPA. Nu ANST si nici ANAR.
Dupa ce ai acest drept vorbim de concursuri de pescuit.
Conform legislatiei actuale, pentru asociatii de pescari ANPA emite Autorizatii de pescuit.
Iar pentru pescari Permise de pescuit.
Tu nu ai de nici unele.
ANST elibereaza CIS-uri (asta e bun la concursuri, cica :D )
Tu nu ai nici din ala.
Dar zici ca Federatia matale are acces la luciu de apa.
Numa ca, vezi matale, in sezonul asta e luciu de gheata. De-aia insistam eu sa definim luciu asta si ce cum anume se acceseaza.
:lol:
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 12 Ian 2012, 17:53

Tavi ai mila de el, nu-l omori cu zile... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Ian 2012, 18:28

Neah, incercam doar sa clarific un pic lucrurile.
Am impresia ca nea Fane citeste legile in oglinda luciului de apa (la care are acces, n-asha?), de-aia le intelege un pic ...invers.
E ca la masinile alea pe care scrie AITILOP. :D
Musca 13

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 12 Ian 2012, 19:11

Tavi,
Pescuitul este recunoscut ca sport, inidferent ce zic unii. Atunci intra sub incidenta legii speciale.
Ce spune legea?
Art. 2
(1) Educatia fizica si sportul sunt activitati de interes national sprijinite de stat.
(2) Statul recunoaste si stimuleaza actiunile organizatorice si de promovare a educatiei fizice si sportului, desfasurate de autoritatile administratiei publice si, dupa caz, de organismele neguvernamentale de profil in invatamant, in structuri ale apararii nationale, ordinii publice, sigurantei nationale, in sanatate, in societati comerciale, precum si in alte sectoare ale vietii sociale, potrivit reglementarilor legale.
(3) Educatia fizica si sportul cuprind urmatoarele activitati: educatia fizica, sportul scolar si universitar, sportul pentru toti, sportul de performanta, exercitiile fizice practicate cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic.
(4) Statul garanteaza exercitarea functiilor sectorului public si ale sectorului particular in domeniile educatiei fizice si sportului, in conformitate cu principiile colaborarii responsabile dintre toti factorii interesati.
(5) Practicarea educatiei fizice si sportului este un drept al persoanei, fara nici o discriminare, garantat de stat. Exercitarea acestui drept este libera si voluntara si se realizeaza independent sau in cadrul structurilor sportive asociative.
(6) Statul recunoaste si garanteaza persoanei fizice si juridice dreptul la libera asociere in scopul constituirii structurilor sportive.
Punctul 5 este relevant. Am solicitat in cadrul procesului castigat pe fond cu ANPA sa se constate ca taxa de 30 de lei este ilicita si pe cale de consecinta sa fie anulata. Astept decizia ICCJ.
Ce nu este clar? Ce are luciu de apa cu resursa acvatica si practicarea pescuitului sportiv?

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 12 Ian 2012, 19:15

Vanatoarea este sport ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Ian 2012, 19:50

apsalba scrie:Tavi,
Pescuitul este recunoscut ca sport, inidferent ce zic unii. Atunci intra sub incidenta legii speciale.
Ce spune legea?
Art. 2
(1) Educatia fizica si sportul sunt activitati de interes national sprijinite de stat.
(2) Statul recunoaste si stimuleaza actiunile organizatorice si de promovare a educatiei fizice si sportului, desfasurate de autoritatile administratiei publice si, dupa caz, de organismele neguvernamentale de profil in invatamant, in structuri ale apararii nationale, ordinii publice, sigurantei nationale, in sanatate, in societati comerciale, precum si in alte sectoare ale vietii sociale, potrivit reglementarilor legale.
(3) Educatia fizica si sportul cuprind urmatoarele activitati: educatia fizica, sportul scolar si universitar, sportul pentru toti, sportul de performanta, exercitiile fizice practicate cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic.
(4) Statul garanteaza exercitarea functiilor sectorului public si ale sectorului particular in domeniile educatiei fizice si sportului, in conformitate cu principiile colaborarii responsabile dintre toti factorii interesati.
(5) Practicarea educatiei fizice si sportului este un drept al persoanei, fara nici o discriminare, garantat de stat. Exercitarea acestui drept este libera si voluntara si se realizeaza independent sau in cadrul structurilor sportive asociative.
(6) Statul recunoaste si garanteaza persoanei fizice si juridice dreptul la libera asociere in scopul constituirii structurilor sportive.
Punctul 5 este relevant. Am solicitat in cadrul procesului castigat pe fond cu ANPA sa se constate ca taxa de 30 de lei este ilicita si pe cale de consecinta sa fie anulata. Astept decizia ICCJ.
Ce nu este clar? Ce are luciu de apa cu resursa acvatica si practicarea pescuitului sportiv?
Jegule , esti singuru care interpretezi asa ! Daca unii amatori de ciolan se fac frate cu tine si tac din gura nu inseamna ca ai drepatate sau ca ei chiar cred in magaria asta de-o scoti pe gura , insa interesu lor ii mai mare decat onoarea .

Hamesitule , cauta altceva .

Scrie răspuns