A fost respinsa actiunea de dizolvare a LRS

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: A fost respinsa actiunea de dizolvare a LRS

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Apr 2012, 07:22

Popescu Stefan a scris
Ar fi corect din partea ta să confirmi dacă am avut sau nu discuții personale privind constituirea federației și dacă în urma lor ai rămas cu impresia că acest proces este doar o intenție. Ți-am iterat de câte ori am discutat, faptul că federația se va constitui și că nu va mai permite alte forme de organizare dacă sunt constituite cu încălcarea legii. Atunci ce vrei să-mi reproșezi?

Sa recapitulam,

Ce lege a incalcat ,L.R.S??
Dar A.P.C.R.?

Daca aceste doua structuri au incalcat o lege,fata de cine au incalcat-o??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Apr 2012, 07:29

Este simplu și este și temeiul în baza căruia s-a cerut dizolvarea lor. Este vorba de art. 14 din OG 26/2000, art. 23 din Legea 69/2000 și art. 17 și 18 din Regulamentul de aplicare al Legii nr. 69/2000 aprobat prin HG 884/2001.
Ca să pricepi și tu și ceilalți, la art. 21 din Legea 69, există o prevedere la lit. g) - alte structuri sportive naționale. Aici puteau să solicite înregistrarea, dacă aveau un sfătuitor serios.
Față de cine au încălcat legea? Legea se încalcă pur și simplu, nu față de cineva anume.

sorin15
junior
junior

Mesaj de sorin15 » 05 Apr 2012, 07:33

Si din 2006 pana acum ce ai realizat???

Esti si acum exact in punctul in care erai si in 2006, doar ca in tot acest timp ai mancat cateva tone de kk si ai pierdut cine stie cate procese.

Atat.
In tot acest timp altii au organizat concursuri si au reprezentat Romania la competitii internationale. Acum trebuie opriti, pentru ca nu doresc afilierea la asazisa federatie care are in frunte pe domnul Fane atoatestiutorul si atoatefacatorul.

Popescule ia si fa ceva daca poti, ca de mancat am vazut ca te pricepi...

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Apr 2012, 07:48

Păi eu cred că am făcut. Federația există și nu cred că alții și-au adus vreo contribuție cât de mică la constituirea ei, inclusiv tu. Știu că unii își mușcă degetele, dar asta e!
Cred că mâncătorii trebuie căutați în altă parte.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Apr 2012, 08:05

Popescu Stefan a scris
Față de cine au încălcat legea? Legea se încalcă pur și simplu, nu față de cineva anume
De ce nu s-a sesizat A.N.S.T.??

De ce a trebuit sa deschida proces,Federatia??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Apr 2012, 08:29

Ba s-a sesizat. Am documentul prin care ANTS certifică faptul că ALRS, APCR și AGVPSR nu sunt înregistrate ca structuri sportive, dar constatarea ilegalității este de competența instanțelor de judecată. Este prevedere expresă a legii.
OG 26/2000
Art. 56. - (1) Asociatia se dizolva, prin hotarare judecatoreasca, la cererea oricarei persoane interesate:
..............................................................................................
e) in cazul prevazut la art. 14.

Cred că nu ne contești calitatea de persoană interesată. :D :D :D :D

Art. 14. - Daca asociatia, prin natura scopului sau obiectivelor propuse, urmeaza sa desfasoare activitati pentru care, potrivit legii, sunt necesare autorizatii administrative prealabile, aceste activitati nu vor putea fi initiate, sub sanctiunea dizolvarii pe cale judecatoreasca, decat dupa obtinerea autorizatiilor respective.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 05 Apr 2012, 09:15

apsalba scrie:
nucus scrie:îsorin,

Dacă nu mă înșel, în anul 2006 la sediul AVP, am avut ocazia să ne cunoaștem cu prilejul unei prime întâlniri privind constituirea unei federații naționale de pescuit sportiv. Dacă bine îmi aduc aminte discuția a fost destul de tensionată, iar când am plecat din sală am spus că federația se va constitui și va avea sediul la Alba Iulia. Acum cred că îți aduci aminte de unde și când mi-a venit această idee. După părerea ta, pentru acest lucru trebuie să ai un semn divin? Cum de în 22 de ani nu s-a milostivit cel de sus să dea gândul cel bun unui pescar de competiție și să îl și ajute să ducă la bun sfârșit această lucrare?
nu ne-am cunoscut , e o confuzie
ti-am mai zsi ca nu sunt Sorin Dragoi ( pe el il cunosc..... ca in 2006 era printre cei care la AVP intr-un birou mic si plin de fum de tigara puneam bazele turneului de pescuit , primul si deocamdata cel mai important )
pe tine nu te cunosc pentru ca tu nu stiu ce faceai pe atunci dar probabil ca , la fel ca si acum imbarligai lumea la timpul viitor , promiteai si incurcai si faceai mult rau .

daca erai un individ bine intentionat erai departe ....in loc sa dizolvi , puteai sa construiesti , sa faci ceva bun si sa dovedesti ,,prostimii halieutice'' ca ala e drumul , ca se poate
Dar tu esti doar un ESCU ...un alt ESCU ....pus pe capatuiala .....

gigi , razvan si ceilalti , facei un efort si ignorati acest personaj sinistru si comic in acealsi timp

cred ca multi ne-am saturat de el , de discutiile astea idioate pe teme de federatie , competitie.....si alte kkturi neproductive
lasati-l sa dea in judecata , i se va raspunde la fel .....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Apr 2012, 09:24

"Art. 27. -(1) Recunoasterea oficiala a practicarii unei ramuri de sport in Romania se face de catre Ministerul Tineretului si Sportului la solicitarea practicantilor acesteia.
(2) Cererea de recunoastere oficiala se adreseaza Ministerului Tineretului si Sportului si cuprinde urmatoarele date:
a) numarul de practicanti la nivel local si national;
b) regulamentele de competitie;
c) tipurile de instalatii, materiale si echipamente utilizate;
d) informatii sintetice despre practicarea ramurii de sport respective pe plan international;
e) statutul si regulamentele organizatiei internationale a ramurii de sport, daca acestea exista;
f) orice alte materiale documentare considerate elocvente pentru sustinerea cererii.
(3) Analiza si verificarea documentatiei care insoteste cererea de recunoastere oficiala se efectueaza de catre comisia numita prin ordin al ministrului tineretului si sportului.
(4) Raportul comisiei, intocmit in baza cererii de recunoastere, a documentatiei anexate si in urma vizionarii a minimum 3 demonstratii, va contine concluzii privind caracteristicile sportului respectiv, valentele sale sociale si instructiv-educative, precum si necesitatea recunoasterii oficiale.
(5) In baza raportului favorabil al comisiei Ministerul Tineretului si Sportului recunoaste oficial, prin ordin al ministrului, practicarea ramurii de sport respective in Romania.
(6) In baza recunoasterii oficiale practicantii ramurii de sport se pot constitui in asociatii judetene si a municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport, cluburi sportive, federatie sportiva nationala, si pot participa la intreceri demonstrative si competitii, potrivit legii. "
Ce zici nea Fane, facem o adresa catre ANTS prin care sa-i intrebam asa:
1. Pescuitul este recunoscut oficial ca ramura de sport in Romania in conformitate cu prevederile legii 69/2000 si a HG 884/2001?
2. In cazul unui raspuns pozitiv, va rugam sa ne indicati numarul si data Ordinului de Ministru prin care s-a facut aceasta recunoastere oficiala.
Multumim anticipat. :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Apr 2012, 09:35

Chiar vă rog să o faceți. Aveți ocazia să ieșiți din beznă.
Ți-am mai explicat, dar văd că nu vrei să pricepi. Recunoașterea unei ramuri de sport nu operează pentru sporturile existente și care se practică la nivel național și internațional în forme organizate, anterior apariției legii sportului. Ai putea de exemplu să ceri O.M. pentru fotbal. Un jurist te-ar putea lămuri în acest sens. Există acte normative anterioare legii și care recunosc pescuitul sportiv ca sport.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Apr 2012, 09:41

1. Care sunt acele acte normative si care sunt articolele prin care e recunoscut oficial pescuitul ca sport ?
2. Acele acte normative sunt in vigoare?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns