Vali Vesa scrie:Popescu,
Parerea ta despre mine ma intereseaza cum ma intereseaza cand se trezesc furnicile.
O ti langa ca AGVPS-ul nu are CIS. Tu ai??? In numele cui vorbesti? Federatia sulii.
Se pare cu nici tu nici judecatorii nu stiti ca FIPS e federatie de amatori. Nu de sportivi profesionisti. Deci la ce-i trebuie AGVPS-ului recunoasterea ANST?
Da-i inainte cu tupeu.
Domnule Vesa,
Las la o parte cuvintele care nu vă fac cinste și vă mai dau câteva lămuriri ca să știți cum stă treaba. O dau pe lipsa de interes în a cunoaște legea sportului, deși ar trebui, întrucât sunteți președintele unui club sportiv. Se pare că dumneata nu știi care este diferența între sportul amator și cel profesionist. Eu știu, deoarece cunosc foarte bine, atât statutul CIPS/FIPS cât și legea românească, care este diferența intre sportul practicat la nivel de amatori, cât și ce înseamnă sportul profesionist. FRPS practică sportul la nivel de amatori (așa cum prevede și statutul CIPS). Aveți o lacună legată de sportul profesionist cât și de statutul sportivului amator și a sportivului profesionist.
Sportul profesionist se recunoaște prin Hotărâre de Guvern, la propunerile federațiilor sportive (și nu este cazul pescuitului sportiv) iar diferența între sportivul amator și sportivul profesionist este făcută de relația între aceștia și cluburi. Unul are contract sportiv, celălalt contract de muncă.
De ce-i trebuie AGVPSR recunoașterea ANST? Dintr-un motiv foarte simplu. Statul român a recunoscut pescuitul sportiv ca sport, iar AGVPSR este obligată să se înregistreze în Registrul sportiv (cred că știi că CIPS este federație sportivă internațională). Pentru a organiza manifestări sportive pe teritoriul național, organizatorul trebuie să obțină autorizația ANST, înainte de a începe negocierile cu forurile internaționale. Sancțiunea pentru nerespectarea acestor obligații este dizolvarea ca persoană juridică. AGVPSR a încălcat toate aceste obligații ale legii. Ar trebui să spui aici public și faptul că AGVPSR a solicitat aceste documente la ANST, iar aceasta i-a respins cererea pe două motive:
1. Nu este înregistrată în Registrul sportiv;
2. Nu este federație sportivă.