VT

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

johnnybravo
Moderator
Moderator

Re: VT

Mesaj de johnnybravo » 13 Noi 2013, 21:09

stiucare, none taken :)
ca sa fac o paranteza, cartea La pescuit cu unchiul Vrigil am avut-o in 3 exemplare, unul cumparat de mine (aveam cam 11 ani pe atunci, m-am oprit la librarie pur intamplator asteptand pe alti colegi care chiar erau interesati de carti) si doua de parinti care nu au stiut unul de altul dar stiau ca-mi place sa pescuiesc:)
dupa 2-3 ani m-am decis sa fac o bucurie unor amici pescari (doi frati) sa traiasca si ei momentele simtite de mine citind de cel putin 10 ori cartulia aia...dupa doua ore de la primirea cadoului i-am prins cu cartea facuta cornete...jucau tzevi baietii... :)))

ca si concluzie exista cel putin doua categorii de oameni in ceea ce priveste respectul pt VT, ma regasesc in categoria ce-l respecta si-i multumesc pt acel abecedar de pescuit ce l-a scris, cel putin generatia mea cred ca a fost influentata pozitiv de asta.

legat de lipsa de bun simt si sfidarea concurentilor, e clar ca nu-i de tolerat, nu-l cunosc ca om ci doar ca scriitor/realizator emisiuni de pescuit.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Noi 2013, 23:43

Mda, tre sa recunosc VT a scris doua carti pe care le-am citit si recitit cu placere si din care am invatat multe. Unchiul Virgil si aia cu pescuitul din Delta in Carpati. O perioada i-am cumparat si revista, apoi au aparut altele, le-am cumparat pe alea si am renuntat la revista lui... acum am renuntat de tot...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 14 Noi 2013, 17:34

Poate ma repet, dar cum au mai spus si alti useri aici, nu cred ca VT e de asezat la stalpul infamiei ptr scaparea aceea pe care a avut-o la acel concurs. Nu e scuzabila fapta, dar cred ca nici nu putem sa-i asezam o mare pata pe toata activitatea lui de multi ani de zile pro-pescuit sportiv si anti-braconaj , doar ptr treaba aia ... Nu vreau sa-i iau partea exagerat, dar uneori prea suntem tentati sa judecam la cald si sa facem din tantar armasar iar dupa o zi doua ne pare rau de ce am spus. Sunt putini care s-au implicat cat s-a implicat el si care lasa in urma ce lasa el, cateva carti memorabile, niste reviste care la vremea lor erau super citite si care usor usor au mai pierdut din viteza ca lumea nu sta pe loc dupa nimeni.

Acum, pastrand proportiile, daca l-am fi vazut pe Hagi sau pe Ilie Nastase facand o chestie reprobabila, am fi inceput sa aruncam in el cu noroi si i-am fi desfiintat toata cariera sportiva ptr ca spre exemplu s-a imbatat crita intr-un bar si a injurat comesenii (ipotetic vorbind) ?
Si asa in zilele noastre mai avem extrem de putine exemple pozitive (modele) care nu sunt mediatizate suficient si infinit de multe anti-modele intens mediatizate, astfel incat daca ne apucam sa desfiintam si sa demolam luati de val tot ceea ce mai conteaza, la final ne vom alege cu un mare pustiu dezolant ...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 14 Noi 2013, 18:35

Discutabil, mai putin partea cu model pozitiv, unde sunt de-a dreptul contra.
Care model pozitiv? Celebra prajeala? Emisiune unde se gateste mihalt, peste interzis la pescuit? Salaii retinuti la Sarulesti? Sfidarea concurentilor? Concurs la pastrav in care s-a implicat in organizare unde s-a retinut de-o...prajeala ca asa a zis el?
Asta e model pozitiv? Cred ca e o confuzie de termeni...ok, e un scriitor de carti si reviste apreciat, ii recunosc acest merit de scriitor si consider ca ramane la fel de bun scriitor.
Dar comportamentul lui REPETAT (nu e o singura chestie reprobabila, sunt mai multe!) este opusul modelului pozitiv, este la categoria asa nu!
Musca 13

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 14 Noi 2013, 19:02

Tavi scrie:Mda, tre sa recunosc VT a scris doua carti pe care le-am citit si recitit cu placere si din care am invatat multe. Unchiul Virgil si aia cu pescuitul din Delta in Carpati. ...
...a scris cel putin 5 (cinci) carti din care una este "culinara"
...ai omis "Pescuit la rapitori in ape de ses" si "Pescar incepator"
...inafara de scris , s-a implicat si in fondarea primei federatii de pescuit sportiv, din pacate nu stiu ce s-a intamplat ulterior cu aceasta initiativa
...a dat lectii bune de pescuit tinerilor sau pescarilor incepatori
...o mai fi avut si alte parti pozitive...sau nu ? :roll:
...din pacate in tara asta , niciodata nu a fost apreciata valoarea si atunci cand e sa aruncam cu pietre , toti suntem buni "tintasi"
...sunt de acord ca a "comis-o urat" in mai multe randuri , mai ales in ultimii ani si dezaprob si eu acele fapte dar :

old_radu scrie:...
...nu-i tin partea , dar nu stiu cati dintre noi avem calitatea sa-l blamam.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 14 Noi 2013, 21:55

Old, eu ma refeream la cartile care mi-au placut mie. Le-am rasfoit si pe celelalte, nu le-am omis, dar preferat sa nu le amintesc pentru ca erau cam aceeasi supa reincalzita si nu doream sa-i lezez statutul de scriitor. :twisted:
In rest...parerea ta. Nu cred totusi ca trebe sa am o calitate anume ca sa imi exprim parerea despre prajeala promovata la TVR (pe bani publici?). Cred ca am totusi dreptul sa fiu dezgustat fara sa prezint certificat de calitate. Parerea mea.
Musca 13

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 14 Noi 2013, 22:05

...ai dreptate , propun sa-l impuscam :wallbash:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 14 Noi 2013, 22:14

Neah...ala e stilul lui. Eu prefer catch&release. :P
Musca 13

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 15 Noi 2013, 05:07

pt C&R tot tre sa ii bagi ceva in gura ..... :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

lazarini
veteran
veteran