Vreau sa-mi fac balta... doresc sfaturi utile

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mihai hammer
junior
junior

Mesaj de mihai hammer » 30 Dec 2010, 21:27

gabii scrie: Da, sa vand carasi aurii. Si nu numai, oranda albi cu capison rosu, oranda negri, oranda cu ochi telescopici etc.
In primavara am excavat inca un helesteu de 150 m.p. pe care vreau sa il pietruiesc pentru cresterea carasilor decorativi de acvarii si gradina.
Pe acelasi teren mai am o fundatie din piatra de rau zidita (cam 50 m.p.), pe care doresc sa o transform in mici bazine pentru speciile sau categoriile mai rare.
Apa este captata gravitational cu o teava pp, diametrul 32 mm, din ultimul helesteu al satului de vacanta.
Apa se va scurge dintr-un bazin in altul, existand diferenta de nivel.

-Sunt interesat de pareri despre acest tip de investitie (daca exista suficienta desfacere in sudul tarii pentru caraseii de o vara sau doua?)
-Doresc sa cumpar carasi decorativi reproducatori (ma poate indruma, sau vinde cineva?)

Imagine

Imagine

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 30 Dec 2010, 23:34

Carasi ornamentali si crap koi gasesti la Nucet sau exista un site specializat pe aceste specii... nu-mi amintesc cum se numeste, insa daca cauti pe net il gasesti. Si cei de la sterlet (Timisoara) comercializeaza, dar si reteaua de magazine Hornbach. De la cel din urma iti recomand sa cumperi vara, iarna fiind adesea bolnavi datorita conditiilor precare.
Bucuresti

mihai hammer
junior
junior

Mesaj de mihai hammer » 31 Dec 2010, 10:54

feugen scrie:Carasi ornamentali si crap koi gasesti la Nucet sau exista un site specializat pe aceste specii... nu-mi amintesc cum se numeste, insa daca cauti pe net il gasesti. Si cei de la sterlet (Timisoara) comercializeaza, dar si reteaua de magazine Hornbach. De la cel din urma iti recomand sa cumperi vara
Multumesc, cu dl. Mihai Costache am vorbit deja, iar de Hornbach uitasem.
Ma gandesc totusi sa caut carasi decorativi reproducatori care sa aiba aproape un kg/buc.

bogdanconstantinescu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bogdanconstantinescu » 02 Ian 2011, 18:58

La multi ani tuturor

Adytta
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Adytta » 03 Ian 2011, 16:46

@gabii said :"Am sa mai revin cu poze dupa ce proptesc tot malul."

Nu ai mai intrat de mult pe forum.Ziceai ca ai sa mai revii cu nish poze.. :D

bestdodo
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bestdodo » 04 Ian 2011, 11:45

Vad ca nimeni nu mi-a dat nici o sugestie...Incerc sa repet problema mea : Am mostenit o gradina de peste 1 ha de la bunci.Am izvoare destul de puternice si acum 2 ani mi-am sapat 2 balti , una mai mica de aprox 10m X20m , alta mai mare de 50 X25 m pe care le-am si populat la nivel mediu , am pus crap si caras (de asata imi cam pare rau acuca nu mai scap de el).Terenul se afla la marginea satului , adica nu am vecini numai pe o parte , . Ideea este urmatoarea: as investi inca ceva in amenajare , as uni baltile intre ele in scopul pescuitului sportiv , de agrement.Credeti ca as avea succes cu o asa afacere? In apropiere se afla si un monumet istoric, zona e foarte frumoasa , am si casa bunicilor in partea de jos a terenului pe care as putea sa o transform in spatiu de cazare etc. Nu stiu daca e suficient luciu de apa desi dupa extindere pot sa o duc la 600, 650 de mp.Alta solutie ar fi sa incerc sa fac o pastravarie, bazine etc Aici e mai complicat si mai costisitor...Oare imi terbuie ceva autorizatii? O sa revin cu ceva poze.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 04 Ian 2011, 11:54

Trebuie un studiu de fezabilitate :wink: de la persoane competente asa dupa pereri nu e prea indicat ....
Cat despre lac depinde cu ce populezi si "ce pescari" vrei sa "ademenesti" .
Din cate stiu, este rentabil numai daca te ocupi foarte serios si reinvestesti in continuu altfel ca hobby doar bagi banii si cam atat ... Primul lucru sa fie paza stricta si foarte severa, altfel ramai fara "pesti".
E birocratie multa prea multe avize, hartogarii sper sa reusesti !

bestdodo
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bestdodo » 04 Ian 2011, 11:56

Vreau sa postez niste poze...nu reusesc .Cum sa procedez?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 04 Ian 2011, 12:15

Te duci pe imageshack.us si-ti incarci poza de pe computer. Ai grija sa bifezi casuta 640x480 (for forums) !
Dupa aia faci "copy" cu direct link-ul, vii pe forum, dai click pe Img-paste-Img .
Sper ca am fost destul de clar.

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 04 Ian 2011, 12:28

bestdodo scrie:Vad ca nimeni nu mi-a dat nici o sugestie...Incerc sa repet problema mea : Am mostenit o gradina de peste 1 ha de la bunci.Am izvoare destul de puternice si acum 2 ani mi-am sapat 2 balti , una mai mica de aprox 10m X20m , alta mai mare de 50 X25 m pe care le-am si populat la nivel mediu , am pus crap si caras (de asata imi cam pare rau acuca nu mai scap de el).Terenul se afla la marginea satului , adica nu am vecini numai pe o parte , . Ideea este urmatoarea: as investi inca ceva in amenajare , as uni baltile intre ele in scopul pescuitului sportiv , de agrement.Credeti ca as avea succes cu o asa afacere? In apropiere se afla si un monumet istoric, zona e foarte frumoasa , am si casa bunicilor in partea de jos a terenului pe care as putea sa o transform in spatiu de cazare etc. Nu stiu daca e suficient luciu de apa desi dupa extindere pot sa o duc la 600, 650 de mp.Alta solutie ar fi sa incerc sa fac o pastravarie, bazine etc Aici e mai complicat si mai costisitor...Oare imi terbuie ceva autorizatii? O sa revin cu ceva poze.
In primul rand 50x25 inseamna ceva mai mult decat cei 600, 650mp dupa extindere.
Lasand la o parte matematica, o suprafata de 2000mp (exagerand) nu se preteaza la pescuit sportiv (afacere). La o asemenea suprafata poti spera la pastravarie daca posibilitatile locate te favorizeaza (clima, calitate a apei, debit de apa etc).
Pentru a functiona (indiferent de scop) iti trebuie un proiect aprobat de Apele Romane (proiect executat de o firma agreata de catre ei), apoi iti trebuie autorizatie (pescuit sportiv sau piscicultura) de la sectia de piscicultura a Ministetului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si nu in cele din urma o autorizatie de la Ministerul Mediului. Cand esti in posesia acestor autorizatii, te duci frumusel la Directa Sanitar Veterinara sa obtii si de la aia un aviz de functionare, dar numai dupa ce un inspector zonal iti da un preaviz favorabil. Din cate imi amintesc trebuie sa obtii autorizare si de la primarie cu aprobarea cosiliului local. Nu mai retin daca asta este ordinea in care trebuiesc obtinute, insa este o certitudine ca iti vor fi necesare.
Cand esti in posesia autorizatiilor si avizelor vei fi cu nervii macinati si buzunarele goale gandindu-te daca nu cumva iti recuperezi cheltuielile intr-o alta viata.

Postarea mea este oarecum carcotasa, dar este un trist adevar.
Bucuresti

Scrie răspuns