orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
stanescu
- utilizator nou

- Mesaje: 3
- Membru din: 13 Aug 2010, 12:08
Mesaj
de stanescu » 13 Aug 2010, 12:46
gabii scrie:Pai la capitolul costuri: sa incep cu inceputul:
2 milioane m-au costat aia cu topograful..
4 milioane aia cu dezmembrarea
1,2 milioane nustiu-ce taxa lu peste
ieri am dat 8 milioane ca asta e taxa la notar - ca sa faca actele pe teren
Urmeaza: cateva zeci de milioane bune ca sa cumpar pari si sarma, sa ingradesc locul
Apoi am vorbit cu un excavatorist, imi ia 50.000 la m.c. , iar 600 de metri cubi inseamna 30.000.000.
Apoi ala care imi cara pamantul- incerc sa il combin pe unul care vrea pamant sa isi inalte curtea... atunci nu o sa ma mai coste si asta.
Apoi daca o sa stea apa in balta, ma gandesc sa bag si pestele...
Daca nu sta, o astup la loc

.
deci, daca anul asta reusesc sa ingradesc locul, sa sap gaura si sa fiu la zi cu actele (sa fac proiectul de casa si eventual sa torn fundatia) - io ma declar multumit!
sa fie cu noroc
-
vali_deva
- utilizator nou

- Mesaje: 13
- Membru din: 06 Iun 2010, 08:21
- Localitate: deva
Mesaj
de vali_deva » 02 Sep 2010, 08:33
apa e cristal. am reusit sa fac cateva analize la apa.
- amoniac - 0
- nitrati - 0
- nitriti - 0,005
- cianuri - 0
- oxigen dizolvat - 6.67 (temp. apei 17 grade)
- ph-ul - 7,1
persoana care a facut analiza apei pt. oxigen si ph. (proprietarul unei pescarii de 96 ha. crescator de crap) a spus ca apa se preteaza chiar si pentru pastrav (curcubeu). as dori niste sfaturi in aceasta privinta de la crescatorii de pastrav sau de la oricine cunoaste ceva despre cresterea pastravului. balta are izvoare proprii cu un debit de 110-120l/min iar temperatura apei pe timpul verii nu a depasit 21 de grade.
in balta, acum, este caras si clean. in toamna vreau sa populez si cu crap si cteno.
ideea e urmatoarea: merita sa bag bani si in ceva pastrav curcubeu?
traiesc pastravii in apa asta?
multumesc.
-
mihailungu
- utilizator nou

- Mesaje: 1
- Membru din: 31 Oct 2010, 19:40
Mesaj
de mihailungu » 31 Oct 2010, 19:50
la fel ca multi dintre cei care au scris pe acest forum, vreau sa imi fac o balta de epscuit pentru agrement. dimensiunile sunt de aproximativ 20x8x2,5. daca ma poate ajuta cineva cu o informatie despre bazinul de carantina, pentru ca vreau sa il fac in acelasi timp cu lacul pentru a evita imbolnavirea pestilor pe care ii voi baga in lac. intrebarea este : ce dimensiune sa aiba si cu ce pot dezinfecta pestii inainte de a fi bagati in lac. va multumesc anticipat
-
bestdodo
- utilizator nou

- Mesaje: 10
- Membru din: 10 Noi 2010, 20:23
Mesaj
de bestdodo » 10 Noi 2010, 20:37
Salut,
Sunt nou pe acest forum dar imi [lace foarte mult ce se discuta si cred ca pot obtine sfaturi utile. Am mostenit o gradina de peste 1 ha de la bunci.Am izvoare destul de puternice si acum 2 ani mi-am sapat 2 balti , una mai mica de aprox 10m X2m , alta mai mare de 50 X25 m pe care le-am si populat la nivel mediu , am pus crap si caras (de asata imi cam pare rau acuca nu mai scap de el).Terenul se afla la marginea satului , adica nu am vecini numai pe o parte , . Ideea este urmatoarea: as investi inca ceva in amenajare , as uni baltile intre ele in scopul pescuitului sportiv , de agrement.Credeti ca as avea succes cu o asa afacere? In apropiere se afla si un monumet istoric, zona e foarte frumoasa , am si casa bunicilor in partea de jos a terenului pe care as putea sa o transform in spatiu de cazare etc. Nu stiu daca e suficient luciu de apa desi dupa extindere pot sa o duc la 600, 650 de mp.Alta solutie ar fi sa incerc sa fac o pastravarie, bazine etc Aici e mai complicat si mai costisitor...Oare imi terbuie ceva autorizatii?
-
abhorrer
- utilizator nou

- Mesaje: 2
- Membru din: 07 Dec 2010, 11:16
-
Contact:
Mesaj
de abhorrer » 07 Dec 2010, 12:12
Si eu sunt in aceeasi situatie am mostenit de la bunici un teren pe care in trecut a fost o balta, apa sa retras datorita canalizarilor (neterminate) facute de Ceausescu , dupa 20 ani apa a inceput sa-si reocupe teritoriul si pe terenu cu pricina unde a fost gradina acum nu mai poate fi folosit,
panza freatica este f. sus .
Ma bate gandu sa fac o balta asa cum am citit pe aici si sa comunice cu raul, "canalul" cu care se invecineaza.
Sunt la stadiul de informare , asa ca rog pe cei care au habar, sa ma ajute cu un sfat.
Ce altfel de destinatie ai pot da terenului ?
Balta de pesti, cultura cu trestie de zahar, etc.
-
bogdanconstantinescu
- utilizator nou

- Mesaje: 15
- Membru din: 11 Aug 2010, 21:36
- Localitate: cluj-napoca
Mesaj
de bogdanconstantinescu » 11 Dec 2010, 22:55
la ce preturi sunt puieti de sturioni siberieni si la ce dimensiuni + transport la cluj ?; la fel si pt. crapii koi
-
kzoli
- veteran

- Mesaje: 2856
- Membru din: 30 Sep 2008, 08:25
- Localitate: Targu Mures
Mesaj
de kzoli » 11 Dec 2010, 23:01
bogdanconstantinescu scrie:la ce preturi sunt puieti de sturioni siberieni si la ce dimensiuni + transport la cluj ?; la fel si pt. crapii koi
Suna la ei si intreaba, ai numerele afisate la sectiunea contact

.
-
vali_deva
- utilizator nou

- Mesaje: 13
- Membru din: 06 Iun 2010, 08:21
- Localitate: deva
Mesaj
de vali_deva » 16 Dec 2010, 12:32
feugen scrie:Daca are cleanul oxigen suficient, atunci carasul... boiersete. Carasul se plimba pe suprafata apei din cvarii motive (in niciun caz lipsa oxigenului).
Daca apa din izvorul aminti de tine are 16 grade iarna, vara probabil ca care 10-14 grade. Faptul ca are si oarece debit este o "bila alba", dar nu te gandi ca iarna nu-ti va ingheta apa in helesteu.
Sfatul meu este sa excavaezi asa cum ti-ai propus si sa te gandesti "profund" ce vrei sa faci in acumularea de apa "constituita". Poate cleanul iti va satisface nevoile, poate nu. Poate vrei sa cresti caras, poate nu. Exista o mie de posibilitati si doar tu o poti alege pe cea corecta (pentru tine).
SPOR LA TREABA!
sigur in timpul excavatiilor din vara excavatoarele au dat si de alte izvoare. fara sa captez izvoarele cu apa calda (18.6 grade) balta e inghetata doar pe 1/3 din suprafata si asta in partea opusa acestor izvoare. si asta in timp ce afara sunt minus multe grade. noaptea trecuta au fost -17 grade si asta e a patra zi cand temperatura nu a trecut de 0 grade. in toamna am reusit sa populez cu ceva peste, cam 100 crapi de vara I , vreo 200 buc. caras intre 500 si 700 gr. cativa amuri de 2-3 kg si vreo 10 fitofagi la 1-2 kg. in primavara vreau sa populez din nou cu crap de vara II max. 200 buc. la kg.
problema e alta. am gasit un fitofag mancat pe jumatate in conducta de scurgere. presupun ca e vorba de vidre desi acum pe zapada nu am vazut nicio urma. in primavara termin cu ingradirea, bag 2 caini ciobanesc german acolo si sper sa rezolv problema vidrelor. stie cineva alte variante de a scapa de vidre in afara de a le vana? sunt animale protejate si asta cade din start.
ca si chiriasi pe balta am o pereche de rate salbatice si un starc cenusiu care si iarna trecuta tot acolo si-au dus veacul. cu ratele nu am nimic dar cu starcul .... asta imi ia carasii din voleu cand nu se asteapta.
mai am o intrebare: despre clean nu stiu prea multe. care e perioada de depunere a icrelor la clean? de ce va intreb asta. in toamna am vazut bancuri de puiet pe balta. puiet de marimea a 2-3 cm. desi am reusit sa prind cativa nu am reusit sa imi dau seama ce puiet era. putea fi de clean sau e de caras?
-
luci_t
- veteran

- Mesaje: 1729
- Membru din: 26 Ian 2007, 23:22
-
Contact:
Mesaj
de luci_t » 16 Dec 2010, 20:03
Ai grija cu vidrele ca pot sa-ti intre si pe canalul de evacuare a apei, deci ciobanestii germani is ei buni, dar nu prea au ce sa le faca.
Am cunoscut pe cineva care era suparat pe ele. au golit un bazin in care avea ceva pastravi. captase un izvor si au intrat pe tubul de evacuare sau pe tubul prin care ii intra apa in bazin