Vreau sa-mi fac balta... doresc sfaturi utile

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 01 Noi 2008, 09:04

ar fi bine sa fie undeva la tara, ca acolo, nu prea te reclama vecinii sau cunostintele ca ai balta fara autorizatie :wink:
P.S. numai sa ai grija sa nu patesti ce a patit un unchi de-al meu care si-a sapat balta in capatul gradinii, undeva in bihor. Avea un izvor in gradina si s-a gandit sa-l foloseasca sapand o balta in jurul lui. Dupa cateva luni de munca si-a vazut visul cu ochii si debitul izvorului a crescut foarte mult in urma sapaturilor. A bagat crap si caras in balta, chiar daca locuieste in zona de munte.
Dupa ceva vreme ii intra un mos in curte, nu zice nimic, isi ia betele de pe bicicleta si merge linistit in fundul gradinii sa prinda si el niste peste :twisted: Si sa vezi scandal pe mosu cand i-a spus sa-i plece din gradina. Cum adica el nu-l lasa sa pescuiasca? Ca doar pestii nu-s proprietatea lui :roll: Au ajuns chiar si pe la politie, ca pe mos l-o mancat undeva si asta l-a scarpinat putin

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 01 Noi 2008, 20:47

asta este fff tare :lol: :lol: de aia sunt bunii pittbull-ii :lol:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 01 Noi 2008, 20:51

pitbulii is buni daca au stapan in stare de ei... daca vrei un pitt anunta-ma ca-ti fac rost de unu aproape fara probleme
Asa e la "noi" la tara... mosu o fi auzit ca sunt pesti in balta si o vrut si el sa pescuiasca :lol: fara sa-l intereseze nimic altceva

Mix
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Mix » 19 Noi 2008, 14:22

Am aflat ce a patit gabii. Se pare ca un vecin "binevoitor" i-a bagat un rechin in lac si din pacate.... stiti voi ce s-a intamplat. RIP gabii :cry:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 19 Noi 2008, 16:11

Mix scrie:Am aflat ce a patit gabii. Se pare ca un vecin "binevoitor" i-a bagat un rechin in lac si din pacate.... stiti voi ce s-a intamplat. RIP gabii :cry:
In SUA, California e foarte la moda farsa asta - are un vecin o piscina in care se mai scalda noaptea. Ei bine, tu vii si ii bagi acolo un aligator sau un rechinas si te pitesti dupa gard ca sa auzi strigatul lui disperat. Nu va fie teama, nu te omoara niciunul, doar o muscatura ceva, o sperietura. :lol:

Nestor
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Nestor » 29 Dec 2008, 13:18

Eu unul, nu cred in chestia cu rechinul in lacul lui @Gabii; daca ar fi fost asa, ne-ar fi spus ce-a patit, ca era foarte comunicativ si voluntar. Eu cred ca o fi patit ceva rau omul, de n-a mai putut comunica deloc. Sper sa ma insel!
Poate-l cunoaste cineva si ne lamureste, pentru ca experienta traita de el era, intr-adevar, foarte interesanta.

pompieru
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pompieru » 20 Ian 2009, 11:56

as vrea sa vb cu gabii sau sa mi dai adresa de mess despre niste informatii
cum sa construesc o balta

pompieru
utilizator nou
utilizator nou

construesc o balta

Mesaj de pompieru » 21 Ian 2009, 15:34

horacleus am si eu o rubaminte vreau sa fac si eu o balta am incepot o dar nu am facut o cum trebuie mai am ceva de lucru gradina mea era umpic cu pana in partea de sus am sapat 4m si in partea de jus 2 m dar am pus pamant si iesire cam la jumatatea pamantului care l am pus apa a urcat doar pana la nivelul pamantului nici decum nu a urcat peste pamantu care l am pus as vrea sa o sac sa indrept terenu si apoi sa sap la 2 .50
sau ar fi mai bine sa pun folie? cine poate sa mi dea un sfat i as multumi am adresa ta de mess a mea e traianbotean@ymail.com

bogdan_el_p
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bogdan_el_p » 02 Feb 2009, 19:29

Salut, am facut si eu anul trecut o balta (15x6m si aproape 2m adancime) pe care am izolat-o cu folie si deasupra am pus pietre de rau si felii de stanca. Am bagat si pesti prin septembrie cand a fost gata...9 crapi cam la 2kg. Toate bune si frumoase...pestii mancau bucatile de paine pe care le aruncam.

Le-am aruncat si grau si porumb.....dar nu stiu daca l-au mancat. Mi-e sa nu moara de foame. Merge sa le arunc boabele intregi sau ce trebuie sa le dau de mancare?

Problema e ca acum dupa ce s-a dezghetat balta...am gasit un peste mort plutind...plin de niste bale albe. Apoi am vazut inca 2 pesti stand pe pietre, cam bolnavi asa, i-am scos cu plasa si tot asa aveau niste bale albe pe ei.

Stie cineva ce tratament trebuie sa le fac pentru a scapa de chestia asta? Vad ca doar crapii fara solzi au problema asta...cei cu solzi pareau sanatosi.

Nestor
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Nestor » 03 Feb 2009, 09:07

Intr-o balta cred ca este obligatoriu sa fie si ceva plante (trestie,papura), prin tulpinile carora apa se poate oxigena pe perioada iernii.
Pentru pestii morti, poate ar trebui intrebat un medic veterinar...

Scrie răspuns