orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
semlecangheorghe
- veteran

Mai actual ca si oricind..
Cod: Selectaţi tot
De le Turnul Babel incoace, ideea unei constiinte colective comune si coerente a devenit un ideal de neatins.Drept este insa, ca oamenii, tenaci din fire s-au straduit de-a lungul veacurilor sa repare ceea ce aroganta si mindria lor a pierdut atunci, in trecut. Si ai putea sa spui ca, odata cu aparitia si dezvoltarea Internetului, acest deziderat pare din nou ceva palpabil, ceva posibil de realizat.
Va indemn asadar sa pasiti in aceasta lume virtuala, cu pieptul scos inainte, plini de cele mai bune intentii, bucuros ca puteti discuta, impartasi opinii, idei si, de ce nu, sa vorbiti cu formatorii de opinie care isi pun amprenta gindirii lor in publicatiile la cirma carora sint.
Dar vai, cum ati pus o intrebare naiva, cum ati dat un semn ca existati, cum ati indraznit sa fiti de alta parere decit zeii care indreapta degetul in sus sau in jos, cum va pomeniti in iuresul unei lupte in care nici prin cap nu v-a trecut sa ajungeti vreo data. Ori ca sinteti un pasnic minuitor de boiles, ori indragiti pescuitul la feeder, ori stationar, sau – si mai rau – pescuiti cu naluci, va treziti in lupta directa cu “gladiatori” fara scrupule care stiu un singur lucru: sa dea cu capul in gura, cu crampoanele in clavicula sau genunchiul in testicule, motivati de un singur amanunt – degetul stapinului prezent in tribuna care poate fi indreptat in sus…sau in jos.
Sa nu va asteptati la marinimia administratorului de forum si regulile lui “corecte” si nici la o mina amicala intinsa din public….Nu… Sinteti singur si trebuie sa evitati plasa paralizanta a tretiarului sau lantul cu ghioaga al huidumei imbracata in armura de lupta. Trebuie sa va obisnuiti si cu faptul ca gladiatorul nu vrea decit un singur lucru: sa muriti. Nu puteti apela la rationamente logice, ironii sau negocieri verbale, nu, insasi identitatea va este distrusa si sinteti aruncat intr-un derizoriu cu un orizont singular:vae victis. Si daca va faceti iluzii ca puteti apela la spiritul competitional, va inselati amarnic, acesta nu exista. Si atunci ce va ramine de facut? Nimic decit sa stringeti din dinti si la plasa tretiarului sa va feriti ca sarpele, iar la ghioaga huidumei de fier sa schimbati brusc piciorul lasindu-l sa cada in nas dus de inertia propriei sale forte. Iar la genunchiul in testicule, cramponul din omoplat si capul in gura, trebuie sa raspundeti cu aceeasi moneda, altfel veti fi desfiintat si acoperit pe veci de nisipul arenei care vazut atitea lupte.
Internetul este doar partea vazuta a acestui iceberg si cred ca este firesc sa ne punem intrebarea ce cistiga acela care din tribuna indreapta degetul in sus sau in jos?? ? Raspunsul este simplu, uitindu-ne in jurul nostru la apele noastre noastre poluate, mutilate, golite de peste. Degeaba ati crezut ca odata intrati in arena, aveti un cuvint de spus. V-ati inselat amarnic, vacarmul multimii, dirijat de un deget in sus sau in jos, va acopera orice cuvinte si culmea din tribuna vi se spune ca tot voi sinteti vinovat pentru toate acestea….. Asadar…vae victis.

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
Sorin
- Moderator

deci un portret mai bun ala gigi-smului nu se putea
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Tavi
- veteran

Nu uita ca romanii invinsi si-au rascumparat orasul cu aur. Asa ca trebuie sa-i dai cei 50 de euro lui Bogdan.

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
semlecangheorghe
- veteran

'Punctind'' din strap in strap,
Spre virful halieuticei constructii nazuiesc,
Dar vai,mereu,mereu in calea mea,
De ale altora capturi,ma ...poticnesc...
Ce pot sa fac??Imaginea mi-am aranjat..
Oglinda,haine,manusi si chiar batic
De catre mari stilisti,platiti regeste
Artificial sa imi mareasca statura-mi de ..pitic..
In van sau straduit acestia ,
Lucrind de zor si transpirind,
Alura-mi de ''broscuta''ninja,
Numai prin strapi se poate ,...ameliora.. (rima o pui tu ,ca ai iq peste standardele mensa)
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
MuskMd
- veteran

gata, ai ramas fara inspiratie? dezgropi ?
cheers

....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
Leba
- veteran

-
Eu unul nu pricep de ce, in loc de a sterge mesajele off, nu se muta pur si simplu la cafenea.
Astfel, ce e scris ramane scris si nu mai merge cu "n-am zis io asta.." sau aiurea, n`est pas?
-
Tavi
- veteran

Corect, domnu Leba, aveti dreptate domnu Leba.
De la prima postare subiectul era de cafenea. Daca stau sa ma gandesc cam toate discutiile cu Gigi isi au locul acolo si numai acolo.
Musca 13
-
Sorin
- Moderator

semlecangheorghe scrie:Mai actual ca si oricind..
Cod: Selectaţi tot
Dar vai, cum ati pus o intrebare naiva, cum ati dat un semn ca existati, cum ati indraznit sa fiti de alta parere decit zeii care indreapta degetul in sus sau in jos, cum va pomeniti in iuresul unei lupte in care nici prin cap nu v-a trecut sa ajungeti vreo data. Ori ca sinteti un pasnic minuitor de boiles, ori indragiti pescuitul la feeder, ori stationar, sau – si mai rau – pescuiti cu naluci, va treziti in lupta :[/quote]
cam aici se incadreaza si poezeaua ta .....
tu , bardul termoclinei, luceafarul acetonei , un poet neinteles al aerografului .... :D
mai gigi tare mi-e teama ca opera ta iti va fi apreciata doar post mortem , dupa f multi ani , pe considerentul ca omenirea in general prosteste
daca vrei intradevar sa pasesti in abc -ul poeziei primul pas e sa inveti despartirea corecta in silabe si construirea unei rime ...
ridici mana dreata si rostesti in timp ce o ridici si cobori ritmmic: IM - HO-TEP....IM -HO-TEP....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Tavi
- veteran

Ninja, eu as fi recomandat sa inceapa cu proza, mai e ceva de lucru si la partea aia, semantica, punctuatie, cratime...
Dar ai dreptate, Gigi arde rapid etapele, asa ca propun sa treaca direct la versuri albe, acolo nu mai tre sa respecte reguli pe care nu le stie. Ce sa mai piarda vremea cu rima, cu metru iambic...simbolism direct, ce plm.

De fapt stai asa... e deja acolo.

Musca 13