Vopsirea woblerelor..

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
bogdan82
veteran
veteran

Re: Vopsirea woblerelor..

Mesaj de bogdan82 » 13 Iul 2013, 16:04

MuskMd scrie:ce huiduma ma? Vrei sa zici ca-s gras? :lol:
rine scrie:nu mai citez(sic) ca-i evident :lol: .....

:lol: :lol: :lol:
huidume frate, huidume,o zis bine Leba.
nu stiati atata lucru ?
ca,rasul ingrase ?
:lol:

cand pescuie e urias :) cu lanseta in mana ii mai lung decat Jabba ... ultima data cand am pescuit impreuna avea nevoie de vreo 10m in spate :twisted: :twisted: :twisted:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Iul 2013, 16:48

Sorin scrie:gigi , nu-ti raspund la fel ...
cu un prost ( ca tine ) nu e bine sa te pui
ca te cobori la nivelul lui si te bate cu experienta

Pfuuai,asta e atac la persoana..
Poi se poate?? :lol: :lol: :lol:

Domnu'avocat,i-am zis eu primul ca e prost??

Poi se poate,eu tot timpul am zis ca e membru mensa,ca are iq,peste medie,si uite cum se comporta..

Totusi nu intelg,ca nah io sint prost..Tu zici ca te cobori la nivelul lui..Da' cine te pune??El??Prostul??Si tu il asculti??Sau cobori,voluntar??Aha,inseamna ca te crezi in virf,nu??Ca nu poti sa cobori,daca nu esti sus,orice prost stie..Poi si io cind ti-am zis ca te crezi in virful piramidei halieutice..ai zis ca fac misto de tine..nu ca n-as avea ''material'' :lol: :lol: :lol:

In plus orice om destept nu se contrazice pe sine,zicind una si facind alta..De exemplu zici ca nu te cobori la nivelul meu(sar'mina boieru'),da' in secunda urmatoare ,ma faci prost... :lol: :lol: 8) 8)

Cum ramine atunci, ca io nu mai inteleg...cobori ori urci??Vii sau pleci?? :lol: :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Iul 2013, 16:50

Brae,cum naiba se raporteaza un mesaj,care e atac la persoana?
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 13 Iul 2013, 19:07

gigi ,, ba tu''
firul ilogicii tale e greu de urmarit , iar pe langa el , pisatu boului e laser......

nu eu te-am facut prost , asa cum nu eu te-am facut mincinos ......asa ai devenit
astea sunt rezulatatele faptului ca vrei cu dipserare mai mult decat poti
astept plin de interes urmatoarele perle de prin articolele tale

stii cum se raporteaza un atac la persoana ?

scrii frumos asa

buna domnu moderator
sunt gigi ....stii care ....love gigi , minciunel gigi....
te rog curma-mi suferinta si penibilul absolut , ca rad si reginutele apatice de mine
pe sarpe il doare-n .....de termoclina , namolul e prea mic pe marginea lacului sa ma tavalesc in el dupa primul strap cat....
ciorapu ma strange si aerografu defect s-a infundat cu acetona fuji ...
nu mai pot ....rad aia de pe forum de mine si cu c....de mine , wsb mi-a dat cu flit....
te rog da-mi ban ....
al dvs plin de respect ....wannabe gigi

deci e simplu
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 13 Iul 2013, 20:09

Sorin scrie:
scrii frumos asa

buna domnu moderator
sunt gigi ....stii care ....love gigi , minciunel gigi....
te rog curma-mi suferinta si penibilul absolut , ca rad si reginutele apatice de mine
pe sarpe il doare-n .....de termoclina , namolul e prea mic pe marginea lacului sa ma tavalesc in el dupa primul strap cat....
ciorapu ma strange si aerografu defect s-a infundat cu acetona fuji ...
nu mai pot ....rad aia de pe forum de mine si cu c....de mine , wsb mi-a dat cu flit....
te rog da-mi ban ....
al dvs plin de respect ....wannabe gigi

deci e simplu
:lol: :lol: :lol:Asta trebe inramata :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 13 Iul 2013, 20:58

ce aveti ,mai?
gigi, sa nu faci asa ceva :mrgreen:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Iul 2013, 21:15

semlecangheorghe scrie:Brae,cum naiba se raporteaza un mesaj,care e atac la persoana?
La ce bun? Moderatorii sunt la mana noastra.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 13 Iul 2013, 21:36

unde cred io ca gigi are dreptate;
Cica acetona afecteaza grav policarbonatul..Ca sa vezi,daca le stergi,usir cu cirpa,nu patesc nimic.Si asta pentru ca ele sint deja vopsite de fabrica,si acetona aia se evapora pina sa intre in contact cu policarbonatul.Se evapora si vopseau ramasa ramine perfect curatata de toate impuritatile numai bine sa adere pe ea stratul alb de vopsea.

Deci,daca voua vi se pare ca vopsitul cu spray-ul este mare filozofie,va inselati,oricine poate vopsi asa,cu o investitie minima,producind capturi precum cele din articolul w.s.b.Pestii nu cunosc chimie,atomizare,pata umdea,etc..ii doare-n p...ix de ele

si mai are cateva...dar nu stie sa comunice.
grosimea straturilor de vopsea are ca unitate de masura micronul.
daca aplici vopseaua cu-n instrument care foloseste orice gaz ,ca transport , stratul este mai fin si mai uniform. de aici si diferenta din punct de vedere estetic si calitativ
sunt multe de zis dar nefiind un topic tehnic :twisted: ,ma opresc aici.
p.s. cica oamenilor le place sa-si denumeasca esecurile , experienta.
gigi ,cate voblere ai bulit pana sa le scoti, asa?
p.s.2 daca tot dai citate din Einstein ,sper sa nu arzi etape si in acel domeniu. nu de alta, dar sa nu ai soarta lui. ar fi spre incantarea catorva generatii :lol:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 13 Iul 2013, 23:04

Rine, am mai explicat unele chestii dar s-au pierdut ...

Daca voblerele ar fi facute dintr-un bloc compact de policabonat nevopsit, poate acetona nu le-ar afecta prea tare ... „poate”

Pe termen scurt acetona „ataca” policarbonatul instant, micsorandu-i rezistenta ... cu cat i-o micsoreaza, cat de „permanente” sunt efectele ... eu unul nu stiu ... edificatoare in acest sens sunt doua filmulete(ultimul este filmat de mine)

http://www.youtube.com/watch?v=5VF77eU5xfg
http://www.youtube.com/watch?v=tcArgM96HJE

Dar toate voblerele au vopsea pe ele, iar sa dai jos toata vopseaua nu este usor deloc. Multe voblere din policarbonat au patternuri de solzi and stuff pe laterale, deci este aproape imposibil sa-i dai jos toata vopseaua. Ar exista unele solutii chimice, dar te chinui de te ia dracu. Iar punand acetona pe vopsea/lac strici suprafata pe care vrei s-o vopsesti. O strici si daca vopseaua/lacul originar este intact si daca este smirgheluit un pic. Cam asa:

http://www.youtube.com/watch?v=i0KpQFn_r_s
http://www.youtube.com/watch?v=Fwl3apcNMlE

De asemenea, acetona dizolva tot felul de adezivi, barbetele la voblerele din spuma/balsa sunt lipite ... si se poate intampla asa ceva:

http://www.youtube.com/watch?v=2wl71grVYwE

Cu alte cuvinte, voblerele, per ansamblu, sunt atacate de acetona ...

Si ca sa concluzionez ... nimeni nu-si tine voblerele in untura sau in ulei :) nu este necesar un dizolvant foarte puternic pt a le degresa(vorbim strict despre vopsit, nu „lacuit” cu rasina sau altceva ) :) Eu spun ca este suficient sa le freci cu sapun lichid si apa(astfel elimini mai bine si pulberile rezultate din smirgheluire) Daca vrei ceva mai puternic, poti folosi un alcool - cea mai fericita alegere, din punctul meu de vedere, este alcoolul izopropilic :). Nu are sens sa supui voblerul unui risc inutil folosind acetona. Eu asta am zis.

Bineinteles, sunt unii care-si verifica butelia cu bricheta ... de multe ori nu se intampla nimic ... uneori raman fara sprancene, alteori fara casa, alteori fara viata ...

Daca vrei iti explic si care sunt problemele vopselurilor spray - de ce vopselurile spray nu contin un pigment care sa aiba o putere mare de acoperire si de ce stratul de vopsea depus este destul de gros pt vopsitul aerosol. Sprayurile cu vopsea nu sunt chiar ieftine(incep de pe la 20 lei), iar un vobler are cam 3 culori pe el(dar sunt care au si cate 5). Datorita constructiei, in timp, „calitatea” vopsitului va scadea(se infunda partial duza pe care nu o poti curata) ... si altele :)

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 13 Iul 2013, 23:46

bre, dau cu lac de vro juma de ora si nu mi se altereaza perceptia.... what did i do wrong ? :mrgreen:

nu era lac de lansete, nu ? :twisted:

ptiu ..... :lol:

ma ...era un joc cand eram mici .....de-a .... in mijloc.....
gigi il stii ? :lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Închis