Vanatoare cu 185 de mistreti impuscati

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Vanatoare cu 185 de mistreti impuscati

Mesaj de Sorin » 25 Ian 2005, 09:18

Ati vazut stirea de aseara?
ce parere aveti?
Pe mie unul m-a oripilat .Parca auzeam de vanatorile de bizoni din America secolelor trecute.........
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 25 Ian 2005, 09:35

Niste nenorociti!!!

Pentru ei legea nu se aplica nici acum? Ce dracu' de autorizatie de vanatoare au avut ei sa impuste atatzia mistreti? Astia de la asociatii dau autorizatii pe an, pe un fond de vanatoare si la o grupa de vanatoare(10-20 oameni sau catzi or fi) de 2-3 hai 5 mistreti pe an iar Bombonel (parca de el era vorba, n-am vazut stirea dar am auzit ceva zvonuri azi)masacreaza cu sutele intr-o zi

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 25 Ian 2005, 09:43

din ziarul Cotidianul:

''Cadoul lui Sîrbu: 12.000 ha pentru 10 milioane de lei

Unul dintre cele mai bune de fonduri de vînătoare ale lui Ceauşescu a fost cel din Pădurea Balc. Din 2001, acesta i-a fost atribuit lui Ion Ţiriac, care are Asociaţia de Vînătoare Zimbrul. Surse din cadrul Ministerului Agriculturii, de la AGVPS, de la numeroase organizaţii de protecţia animalelor ne-au informat că domeniul de vînătoare a fost dat aproape gratis de ministrul Ilie Sîrbu. Bancherul Ţiriac plăteşte anual 9,3 milioane de lei pentru 11.528 de hectare, dintre care suprafaţa de 1.400 ha este un ţarc. Avocatul Mîndrilă ne-a spus că s-a organizat licitaţie, iar anunţul a fost dat într-un ziar.

ÃŽn arhiva MAPDR există doar două acte. Un ordin prin care ministrul Sîrbu a dat în gestiune fondul de vînătoare, fără licitaţie, aşa cum prevede legea. Primul act îi lasă în grijă terenul lui Ţiriac pentru zece ani, dar a urmat al doilea contract, prin care ex-sportivul primeşte gestiunea pe 49 de ani. Aceste aspecte legale vor fi repede lămurite de Corpul de Control al noului ministru al Agriculturii şi Pădurilor, Gheorghe Flutur.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 25 Ian 2005, 13:53

Din cate am inteles de la stiri, Tiriac a investit in popularea fondului multi bani. Cei o suta si ceva de mistreti impuscati fac parte dintr-un total de peste 500, iar vanatorile pe acel fond se organizeaza doar odata pe an. Mentionez ca eu sunt impotriva vanatorii.

bar_bogdy
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bar_bogdy » 25 Ian 2005, 16:30

daca mistretii erau de pe un singur fond de vanatoare si acel fond nu era suprapopulat sau nu mai stiu ce atunci treaba e grava!oricum mistretii nu sunt grauri sau alte vrabii ca sa fie atat de multi.vanatoarea e in primul rand arta si apoi pasiune!

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 25 Ian 2005, 17:04

poate intr-un an atitia?
cred ca la topicu' asta Gyorg ne lumineaza cu o "inside information" fierbinte (da' o da numai "live" joia la club) hehehe
Ultima oară modificat 25 Ian 2005, 17:06 de către piticu, modificat 1 dată în total.

Codrut
junior
junior

Mesaj de Codrut » 25 Ian 2005, 17:04

Da domne asa este, rasa umana e plina de simt artistic si a dracului sa fie specia romanesca nu-l mai poate tine in frâu. Mai era un artist pe un forum care tragea cu arcul dupa crapi. Ah, pardon spunea ca-i pescar, uitasem

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 25 Ian 2005, 17:19

...pe un singur fond de vanatoare inca nu am vazut atatia mistreti ...nici auzit

plus mi-e greu sa cred ca s-a putut vana atat intr-o zi ...nu mai vorbesc de ce batalion cel putin de vanatori plus gonaci ar fi necesar

sa ne gandim ca dupa cateva focuri de arma se cam produce agitatie in fond ....armata aia de mistreti or fi fost surzi handicapati ori desenati frumos pe ceva aliniament de tragere

...ca fost vanator raman sceptic ...dar poateca s-au schimbat vremurile atat de mult de stau mistretii ciorchine rugandu-te sa-i scarpini pe spinare cu cate un foc de arma

:D

iar daca asta a fost captura unei partide intr-o zi ...............

Gyorg help .....s-a agatat in prag ........... :D
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 25 Ian 2005, 19:08

SF exact

am vazut stirile astazi seara si s-a confirmat ca e vorba de o crescatorie
de aici si lipsa autorizatiei care nu era necesara ...spun cei de la AGVPS etc

tot ei spun ca asta nu e vanatoare si nici un comportament adecvat al unora ce se vor vanatori ..s.a.m.d

no comment
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Scrie răspuns