Unde mergem in concediu?

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 22 Iul 2008, 11:42

shootgun scrie:
Care mai sunt preturile? Merita concediu in Romania sau mai bine imi vad de treaba?
daca te cazezi la vila privata cum am facut eu si nu te rupi in restaurante, merita, iesi mai ieftin decat dincolo.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 22 Iul 2008, 18:02

Michael scrie:
shootgun scrie:
Care mai sunt preturile? Merita concediu in Romania sau mai bine imi vad de treaba?
daca te cazezi la vila privata cum am facut eu si nu te rupi in restaurante, merita, iesi mai ieftin decat dincolo.
de ce nu dai si niste preturi??
cazare = ??
conditi - ????
mancare = ???
bautura = ??
enterteinment = ???

nu de alta,dar tare astept sa te combat si sa iti demonstrez ca la banii cheltuiti la Costinesti,mergeai in Turcia,Grecia sau Bulgaria cu servicii muuult peste ce gasesti la noi
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 22 Iul 2008, 18:18

OK :D
cazarea a fost 100 ron/noapte pentru 2 adulti si 1 copil...asta inseamna camera cu un pat mare dublu(am incaput toti 3) si inca un pat simplu pentru copil. baie, tv,cablu, frigider, acces la bucataria completa (tacamuri,vesela) vilei. bine ca clima nu a fost necesara.
hrana: shaorme si pizze (mai rar) + alimente cumparate din magazinele alimentare. hrana rece (mezeluri,salate) si hrana calda.
transport cu masina personala.

nu stiu sa-ti spun cat am cheltuit pe hrana si pe benzina, dar la intoarcere am vrut sa vedem transfagarasanul cu lacurile de-acolo si chiar a meritat.

nu am plecat anul acesta in starinatate tocami in ideea ca anul asta cureaua e putin mai stransa, taxele pentru terminarea facultatii m-au cam rupt anul acesta.
:D
oricum, sigur nu stiu, dar maxim 20 de bulioane am stricat cu tot cu drum pentru 9 zile de concediu.
vara trecuta am fost la un verisor in tirol/austria si impreuna am mers la lido di jesolo (italia) la mare si venetia care e langa.
deci stiu care sunt preturile de afara si crede-ma ca nu m-am rupt in figuri.
anul acesta, din ofertele studiate cea mai ieftina gasita a fost la grecia-paralia katerini, vila effi cu 240 euro/10 nopti/persoana, transport inclus, fara hrana.

daca si anul acesta va fi ca si septembrie anului trecut, cu oferte de aprox 100 euro de persoana pt 10 nopti la paralia katerini, probabil ca se mai pune de-un concediu, am inteles ca in septembrie e numai buna vremea acolo.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 22 Iul 2008, 19:35

:lol: :lol:

asa cum ma asteptam,ai avut buget de austeritate (deh,student) si totusi,credema ca puteai sa ajungi muuult mai bine anul asta cu cei 600 euro cheltuiti.
da o cautare simpla pe net cu subiectul vile de inchiriat la turci si ai sa fi surprins de ce gasesti.
nu compara Turcia,Grecia sau Bulgaria cu Austria si Italia,nu suporta comparatie in ceea ce priveste preturile ( sincer,la Italieni nici gratis nu m-as duce :wink: )
la turci vei gasi vile de inchiriat cu 50-60euro / vila / noapte,vila cu 6-8-10 locuri,iar daca te straduiesti si te agiti din timp,vei gasi si la greci,dar nu in statiunile renumite.
acelasi lucru valabil si pe bulgari.
te las pe tine sa faci calcule si paracalcule,dar mie mia iesit mai bine la "ei"
acuma doi ani am fost la Paralia (nu ma mai duc din cauza aglomeratiei - nu imi place),dar am plecat exact cum se pleca odata la noi la Costinesti,adica am luat o hotarare pe loc,am facut bagajul,am incarcat cortul in masina si ....gata.(trei persoane)
am ajuns acolo in full sezon ,mijlocul lui august si toti mi-au spus ca sunt nebun daca plec fara rezervare,insa am stat la o vila pe malul marii cu 35 euro / noapte,camera cu pat dublu si unul simplu,bucatarie (atentie,nu kicineta) baie,hol si terasa.
mancare la carciuma sau gatita de sotie cand aveam chef
e drept ca m-am spart in figuri,datorita faptului ca am fost cu masina si am calatorit prin juma de Grecie,am fost in Chalkidiki pe bratul Sitonia,un paradis (kasandra ardea cu spume pe vremea aia :wink: ) ,Atena,Salonic,si alte cateva puncte de atractie,shoping prin Salonic la mollul lor si la final cheltuielile au fost de ~ 1500 euro,dar absolut fara restrictii . ~ 11 zile
cu doi ani innainte de asta,Costinestiul ma costase 1000 euro :evil: :evil:
nu exista comparatie sub nici o forma.

daca te gandesti la Paralia si iti place aglomeratia,dute,( Paralia,in opinia mea,este un Costinesti mai evoluat )dar daca iti place natura ,plaje frumoase si pustii cu ape cristal si pini ce se revarsa de pe stanci facand umbra pe plaja,.......dute in Sitonia.
daca ajungi totusi in Paralia,nu rata croaziera pe mare cu vasele liniei "Elizabeth Cruise" ~ 40 euro/pers(depinde de agentie),croaziera care se face la insula Skyatos - merita fiecare centima si ceva in plus

anul asta,deocamdata sunt pass la concediu,dar.........nu se stie niciodata,masina merge,banii se fac,sau se imprumuta :lol: ,deci.......... :wink:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 22 Iul 2008, 19:45

am avut noroc de-am gasit cazare pe net la vila, nu in centrul statiunii langa obelisc unde merge toata gloata ci la 100 de metri de plaja in dreptul epavei.
plaja superb de curata, apa la fel...mai incolo erau doar nudistii si pe langa noi cateva familii de oameni seriosi. intrm toti in apa atat de limpede cum nu credeam ca poate fi la marea negra fara frica de a ne disparea ceva.
am incercat intr-o zi sa mergem la plaja pe langa obelisc si in juma' de ora am impachetat si ne-am intors la locul nostru de plaja langa cazare.
important e ca ne-a placut, comparatiile nu-si mai au rostul.
oricum...vrem sa mai bagam anul asta un transfagarasan ca tare ne-a placut.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 22 Iul 2008, 23:08

fisherman scrie:pe acolo n-am ajuns inca, dar acum am o fixatie cu bosnia. nu stiu care e regimul de pescuit la ei, ca am vazut destul de putini pescari pe malul apei.
Pai sa nu uiti sa iti faci un tricou pe care sa scrii I Love Radovan Karadjic, si daca ajungi in Republica Sarpska cu el, nu iti mai trebuie nici permis de pescuit! In schimb daca vii in zina croato-musulmana esti "mancat" la propriu! Da, stiu si eu de la soldatii romani din Bosnia ca au aia ape de pastrav senzationale! Dar cred ca sunt braconate la greu! In zona aia unde populatia are arme si e furioasa, ce nebun de padurar se duce sa controleze? :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 22 Iul 2008, 23:12

adiwolf scrie::lol: :lol:

asa cum ma asteptam,ai avut buget de austeritate (deh,student) si totusi,credema ca puteai sa ajungi muuult mai bine anul asta cu cei 600 euro cheltuiti.
da o cautare simpla pe net cu subiectul vile de inchiriat la turci si ai sa fi surprins de ce gasesti.
nu compara Turcia,Grecia sau Bulgaria cu Austria si Italia,nu suporta comparatie in ceea ce priveste preturile ( sincer,la Italieni nici gratis nu m-as duce :wink: )
la turci vei gasi vile de inchiriat cu 50-60euro / vila / noapte,vila cu 6-8-10 locuri,iar daca te straduiesti si te agiti din timp,vei gasi si la greci,dar nu in statiunile renumite.
acelasi lucru valabil si pe bulgari.
te las pe tine sa faci calcule si paracalcule,dar mie mia iesit mai bine la "ei"
acuma doi ani am fost la Paralia (nu ma mai duc din cauza aglomeratiei - nu imi place),dar am plecat exact cum se pleca odata la noi la Costinesti,adica am luat o hotarare pe loc,am facut bagajul,am incarcat cortul in masina si ....gata.(trei persoane)
am ajuns acolo in full sezon ,mijlocul lui august si toti mi-au spus ca sunt nebun daca plec fara rezervare,insa am stat la o vila pe malul marii cu 35 euro / noapte,camera cu pat dublu si unul simplu,bucatarie (atentie,nu kicineta) baie,hol si terasa.
mancare la carciuma sau gatita de sotie cand aveam chef
e drept ca m-am spart in figuri,datorita faptului ca am fost cu masina si am calatorit prin juma de Grecie,am fost in Chalkidiki pe bratul Sitonia,un paradis (kasandra ardea cu spume pe vremea aia :wink: ) ,Atena,Salonic,si alte cateva puncte de atractie,shoping prin Salonic la mollul lor si la final cheltuielile au fost de ~ 1500 euro,dar absolut fara restrictii . ~ 11 zile
cu doi ani innainte de asta,Costinestiul ma costase 1000 euro :evil: :evil:
nu exista comparatie sub nici o forma.

daca te gandesti la Paralia si iti place aglomeratia,dute,( Paralia,in opinia mea,este un Costinesti mai evoluat )dar daca iti place natura ,plaje frumoase si pustii cu ape cristal si pini ce se revarsa de pe stanci facand umbra pe plaja,.......dute in Sitonia.
daca ajungi totusi in Paralia,nu rata croaziera pe mare cu vasele liniei "Elizabeth Cruise" ~ 40 euro/pers(depinde de agentie),croaziera care se face la insula Skyatos - merita fiecare centima si ceva in plus

anul asta,deocamdata sunt pass la concediu,dar.........nu se stie niciodata,masina merge,banii se fac,sau se imprumuta :lol: ,deci.......... :wink:
In Paralia am pescuit in mare, cu 2 lansete si nu m-a intrebat nimeni de nici un permis! Cred ca e gratis ca si la noi in marea neagra! Am prins cateva zeci de chefali si muuuuulti caini de mare. Plus un guvid, doar unul! Dar regret ca nu am avut echipament de spinning!

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 22 Iul 2008, 23:41

Fario_nebunu scrie:
fisherman scrie:pe acolo n-am ajuns inca, dar acum am o fixatie cu bosnia. nu stiu care e regimul de pescuit la ei, ca am vazut destul de putini pescari pe malul apei.
Pai sa nu uiti sa iti faci un tricou pe care sa scrii I Love Radovan Karadjic, si daca ajungi in Republica Sarpska cu el, nu iti mai trebuie nici permis de pescuit! In schimb daca vii in zina croato-musulmana esti "mancat" la propriu! Da, stiu si eu de la soldatii romani din Bosnia ca au aia ape de pastrav senzationale! Dar cred ca sunt braconate la greu! In zona aia unde populatia are arme si e furioasa, ce nebun de padurar se duce sa controleze? :lol:
daca le zicema la braconieri nostri sa mearga acolo imbracati in haine de padurar....ore ce se intampla cu ei?? :twisted:

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 23 Iul 2008, 10:05

HellRaiser
Chiar ar trebui!!! Ar trebui sa le zicem ca acolo padurarii primesc plase monofilament subventionate de la stat si ca in orice localitate pot merge sa bea la crasma GRATIS! :twisted: :twisted: :twisted:
8)
...... ><(((@> .......

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 23 Iul 2008, 10:41

La Busteni pensiunea e de 100Ron pe noapte,la Bran 120(recomand celor care vor sa mearga "pensiunea Ana",e super)

Cei care vor sa urce pe Transfagarasan,drumul in partea cealalta,pana la Vidraru e groaznic,incercati sa va intoarceti tot pe Bv,Sb.

Scrie răspuns