Incepe sa imi fie mila de el...vorbesc foarte serios si simt oarecare rusine.
Plus , am inteles, incercarile tale , de a-l ajuta cumva, prin dialog rational..puteai sa fi "pastila" lui de seara, dar boala lui te respinge , prin definitie.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Ai nimerit bineMusti scrie:Asta e unul dintre lucrurile imposibile: sa duci o discutie in contradictoriu, dar logica si argumentata, cu un paranoic. Nu ai cum. Vezi care ii sunt limitele, descrise in literatura de specialitate. Mi-a luat ceva timp pana sa ma lamuresc si eu. Aparenta lui inteligenta si colocvialitate te face sa crezi ca, totusi, aducandu-i argumente logice, la un moment dat va accepta si adevarul spuselor tale. Discutia escaladeaza, individul te insulta, ripostezi, ajungi chiar sa te inflacarezi, sa te enervezi, cand vezi ca lupti cu morile de vant. Si apoi, brusc, revelatia! Faci un pas in spate si constati: omul e bolnav. Si, da, cand te convingi de asta, aproape ca te apuca remuscarile... ai dat intr-un handicapat...
De data asta n-am sa mai respect recomandarile si voi capitula ostentativ...ULK scrie:... Dacă îl evităm, va avea conÂvingerea că îl urâm, îl dispreÅ£uim sau uneltim împotriva lui. Nu capitulăm ostentativ deoarece se va simÅ£i desconsiderat ÅŸi jigÂnit...