SPUNE NU DESFINTARII SMURD

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 05 Ian 2012, 22:02

Semnat. Eu semnez din principiu toate petitiile de genul asta. Daca sunt impotriva stapanirii, cel putin le mai punem sangele in miscare si tot este ceva.

Maya
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Maya » 06 Ian 2012, 12:00

http://marianhanganu.blogspot.com/2012/ ... lasam.html
Nu se desfiinteaza SMURD! Informati-va inainte de a da curs orcarei petitii,stiu ca voi aici pe forum sunteti bine intentionati dar nu inteleg ce cauta atatea reclame pe site-ul special creat pt aceasta petitie. Va dati seama cati bani castiga cel care a initiat-o? Romanul este inventiv.
Daca si la alegeri se va vota tot asa, fara o minima informare e vai de noi.

http://www.petitieonline.com/forum/22600/start/775

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Ian 2012, 13:24

:D
Felicitari pentru documentare!
Bine ca NU am semnat.
Ar trebui inchis sau chiar sters topicul asta, e o dezinformare.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Maya
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Maya » 07 Ian 2012, 09:42

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 09 Ian 2012, 09:30

.... "Raed Arafat a precizat că una dintre concluziile specialiştilor vizează faptul că sistemul integrat de urgenţă va fi distrus prin proiectul noii Legi a sănătăţii, din care dispar noţiunile de public şi privat, conceptul de lucru în cazurile foarte grave fiind "competiţia comercială", adică bătălia pentru bani, în locul misiunii de până acum, cea de salvare de vieţi. "Cine dă afară pe cine şi cine câştigă piaţa faţă de cine", a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, subsecretarul de stat Raed Arafat.
El a spus că cel mai mare risc prin noul proiect este acela că va fi distrus un sistem care acum funcţionează bine, fără să se ştie dacă ceea ce este pus în loc va merge sau nu, precum şi care va fi impactul lui."
Sursa realitatea.net

Eu zic sa semnati, ... 2 minute nu sunt un sacrificiu prea mare, nu va costa nimic si nu se stie niciodata cand o sa aveti nevoie de serviciile lor... si poate nu o sa mai aveti la cine sa apelati, fiindca la noi din pacate se pricep de minune sa distruga ceva, ceea ce merge ...

vaga aurel
veteran
veteran

smurd

Mesaj de vaga aurel » 09 Ian 2012, 09:52

Poate ca SMURD-ul e printre putinele lucruri bune, ptr. tg.mures si aspectul acesta pot sa il comfirme sutele sau miile de oameni care "traiesc" multumita acestui serviciu! Poate ca dr-ul Raed Arafat ar fi trebuit sa ramana la mures si sa isi continue opera inceputa...dar nu a rezistat tentatiei si a facut pasul catre un sistem bolnav si incapabil de a rezolva problemele multimi, pe care o desconsidera oricum. Nu suntem ptr. acesti indivizi decat o masa de manevra, carora le mai arunca un os din cand in cand(la alegeri). :oops:
Am vandut si am distrus totul si nu ar trebui sa ne mire ca suntem socotiti acolo unde mergem , hoti, cersetori etc. Am demonstrat de-a lungul timpului ca sunt in tara asta oameni de mare valoare cu ,care ar trebui sa ne mandrim si sa le multumim in fiecare zi!

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 09 Ian 2012, 10:14

Eu prefer sa cotizez la un serviciu privat,care sa-mi asigure,prin contract, serviciile platite,decit sa platesc la stat,care imi asigura totul si nimic.Nu stiu ca vedeti voi gratis la asistenta sanitara de stat,afara de serviciile de urgenta,pentru ca de, cele mai multe ori ,a trebuit ,cind a avut sotia sau copilul probleme,sa suplinesc sau sa inlocuiesc serviciile medicale pe care le aveam asigurate,teoretic gratuit,cu servicii private.Motivele au fost diverse,ba nu erau medicamente,ba aparatura era depasita,ba reactivii lipseau,asa ca ma lipsesc de ei.Nu vad nici o problema sa fie concurenta sa vina mai repede ambulanta la bolnav.Ma simt mai bine,mental,cind nu trebuie sa inghesui medicul prin colturi sa-i dau celebrul plic,emblema noastra nationala,nu frunza Elenei,stiu ca isi fac treaba ,stiu cit trebuie sa le dau,dealtfel majoritatea medicilor au cabinete private si spitalul e un loc de ,,agatat" clienti.

kzoli
veteran
veteran

Re: smurd

Mesaj de kzoli » 09 Ian 2012, 10:19

SMURD ul s-a infiintat la Tg. Mures dar deja are o acoperire Nationala(http://www.smurd.ro/) Eu consider ca plecarea lui Raed Arafat din Tg Mures la "Bucuresti" era benefic pentru a putea obtine fonduri "mai usor, chiar de la sursa" si a extinde acest serviciu pe teritoriul tarii pentru a beneficia de el cat mai multe persoane nu vreau sa bat campii dar parca si implementarea numarului de urgenta 112 este meritul lui....

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 09 Ian 2012, 10:25

@kleniacul
SMURD= Serviciu Mobil De Urgenta si Descarcerare
.... poti opta linistit la un serviciu medical privat, si chiar este recomandat dar una nu are de a face cu alta, singura problema e sa ajungi pana la spital chiar si unul privat.

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 09 Ian 2012, 11:00

Printre multe altele asta am spus si eu:prefer sa stiu ca e concurenta si in acordarea serviciilor de urgenta,sa fie doua ,trei,cinci ambulante care sa se grabeasca sa vina la bolnav.Care vine prima incaseaza de la stat cuantumul prestatiei.Eu am asteptat,pentru sotie,ambulanta ,de stat,peste 80 de minute,aici ,in Bucuresti.Daca sunam la Puls,aflati la 200 de m de mine,nu depaseau 5 minute.Citeodata am renuntat sa astept ambulanta si am plecat cu un taxi sau cu masina personala.Ma deranjeaza mai mult mincatoriile intre spitalele de stat,cum s-a intimplat cind au murit oameni plimbati intre spitale,sau intre servicii de ambulanta de stat,cum ar fi Ambulanta Ilfov si Ambulanta Bucuresti,decit concurenta stat-privat.Daca in orase vine greu Salvarea,atunci la tara cred ca e jale.Important e ca pacientul sa cistige,prin micsorarea timpului de asteptare si prin cresterea calitatii serviciilor de urgenta,nu ma intereseaza cine ma duce la spital,ca e privat sau de stat.Cit priveste Descarcerarea,acolo nu cred ca poate interveni un serviciu privat ,pentru simplul fapt ca nu au personal cu experienta necesara,as prefera sa ramina asa cum este.Ca tot vorbim de eficienta,in Decembrie au fost cazuri cind media a dezvaluit furturi masive si permanente de motorina de la Pompieri,Politie si Ambulanta.In privat asa ceva se intimpla foarte rar si la proportii mult mai mici.De asemeni se intimpla des si sustrageri de medicamente.Nu as vrea insa sa ajungem ca in USA ,unde contravaloarea prestatiilor medicale e exorbitanta si unde,daca nu ai asigurare,nu se uita la tine decit spitalele fundatiilor caritabile.

Scrie răspuns