Se intampla pe baltile noastre
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- senior
Mai am un dubiu la faza cu BETIVUL . Are acesta aflandu-se pe proprietatea lui mai putine drepturi fiind beat decat un proprietar treaz ?
E o culpa a sa sau pana la urma e riscul celui ce incalca o proprietate sa-l gasesca cherchelit pe propietar care e mai putin responsabil de reactii ?
PS precizez ca nu beau de nici o culoare nici macar o bere ( oricum suma viciilor e constanta asa ca imi scot eu parleala !) deci nu e solidaritate de palnie .
E o culpa a sa sau pana la urma e riscul celui ce incalca o proprietate sa-l gasesca cherchelit pe propietar care e mai putin responsabil de reactii ?
PS precizez ca nu beau de nici o culoare nici macar o bere ( oricum suma viciilor e constanta asa ca imi scot eu parleala !) deci nu e solidaritate de palnie .
-
- veteran
Depinde ce scrie in acel contract.nu e o regula generala!!sofoneamihai scrie:Cel care inchiriaza un bun pe perioada contractului cedeaza practic dreptul sau de proprietate celuilalt deci chiriasul pe perioada contractului are aceleasi drepturi ca si proprietarul in fata legii . Altfel toti cei care inchiriaza un apartament nu ar avea dreptul la intimitate pe perioada contractului etc .
-
- veteran
uzul de arma in stare de ebrietate(daca e dovedita)este ilegalsofoneamihai scrie:Mai am un dubiu la faza cu BETIVUL . Are acesta aflandu-se pe proprietatea lui mai putine drepturi fiind beat decat un proprietar treaz ?
.
chestia cu hotul am patit-o si eu
dormeam dus.stau la parter.geamul de la bucatarie uitat deskis peste noapte.intrat,luat un cutit din buc,furat 2 tel mobile si un ceas.telefoanele erau la capul patului in care dormeam!!!!!!!!eu sunt si vanator! va spun pe privat cum am dormit 2 saptamani

Hai sa luam si alt exemplu:sofoneamihai scrie:Mai am un dubiu la faza cu BETIVUL . Are acesta aflandu-se pe proprietatea lui mai putine drepturi fiind beat decat un proprietar treaz ?
calci un pieton care traverseaza neregulamentar (pe rosu sa zicem). Daca esti pilit nu mai scapi, daca esti treaz mai ai o sansa si mi se pare corect.
Oricum combinatia alcool+pusca cam ineaca in aburi simtul proprietatii.
Pentru cei care nu l-au vazut le recomand "bowling for columbine" de Michael Moore, ca sa-si faca o idee cam ce se poate face cu armele de foc, in scopuri nobile, binenteles

Ca sa fiu in ton cu moda....
Azi-noapte pe la 4.30 aud zgomot de geam spart. Si pasi. Intre blocuri fiind ecou destul de puternic (spre disperarea mea), si "tropaitul" de pisica se aude. Scot capul de dupa perdea.... nik. Mai stau, fiind convins ca era geam de masina. In 5 minute, apar "meshterii", 3 pustani de 15-17 ani, se duc la masina de vis-a-vis la care i-au spart geamul si incep sa cotrobaie.
Acu e acu. Ce sa fac? Pina ma imbrac, aia fura casetofon, geanta, copil sau ce or mai fi vazut pe acolo. Nu am numarul de telefon de la nici un vecin de vis-a-vis, sa incercam sa ii incoltim. Sa sun la Politie nici de gluma nu tine. Asa ca am ales solutia sa strig la ei, sa nu faca paguba mai mare decit geamul spart. Am facut bine? Nu stiu.
Dar...
Cind am coborit si am alertat si vecinii, s-a dovedit ca pustanii legasera cu sirma usile de la scarile din imediata apropiere a masinii vizate. Profesionisti. Degeaba coboram, mai apucau sa si ia ceva din masina.
Acum un an un vecin i-a prins pe cei care umblau la masina, si in loc sa-i capaceasca putin, a chemat Politia. Care a venit, i-a luat, iar a doua zi a venit Tuzgureanu sa-l roage sa retraga reclamatia, ca sunt copiii la prima abatere, e pacat de ei etc. Nu sunt adeptul violentei de nici un fel, dar cred ca e singurul remediu ca sa nu mai vina prin zona
Azi-noapte pe la 4.30 aud zgomot de geam spart. Si pasi. Intre blocuri fiind ecou destul de puternic (spre disperarea mea), si "tropaitul" de pisica se aude. Scot capul de dupa perdea.... nik. Mai stau, fiind convins ca era geam de masina. In 5 minute, apar "meshterii", 3 pustani de 15-17 ani, se duc la masina de vis-a-vis la care i-au spart geamul si incep sa cotrobaie.
Acu e acu. Ce sa fac? Pina ma imbrac, aia fura casetofon, geanta, copil sau ce or mai fi vazut pe acolo. Nu am numarul de telefon de la nici un vecin de vis-a-vis, sa incercam sa ii incoltim. Sa sun la Politie nici de gluma nu tine. Asa ca am ales solutia sa strig la ei, sa nu faca paguba mai mare decit geamul spart. Am facut bine? Nu stiu.
Dar...
Cind am coborit si am alertat si vecinii, s-a dovedit ca pustanii legasera cu sirma usile de la scarile din imediata apropiere a masinii vizate. Profesionisti. Degeaba coboram, mai apucau sa si ia ceva din masina.
Acum un an un vecin i-a prins pe cei care umblau la masina, si in loc sa-i capaceasca putin, a chemat Politia. Care a venit, i-a luat, iar a doua zi a venit Tuzgureanu sa-l roage sa retraga reclamatia, ca sunt copiii la prima abatere, e pacat de ei etc. Nu sunt adeptul violentei de nici un fel, dar cred ca e singurul remediu ca sa nu mai vina prin zona
orice ati spune,sa executi un om cu ditamai pusca de la cativa cm de cap,aflat in masina pe drum de plecare...dar daca esti mare bashtan,cu relatii,functii,bani,iata ca esti cercetat in stare de libertate...daca e inofensiv tipul,de ce l-ar baga dupa gratii?
eu ii doresc tipului cat mai multe teste orale in "scoala" cea mai bine pazita din tara.

eu ii doresc tipului cat mai multe teste orale in "scoala" cea mai bine pazita din tara.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
mah, io am cateva nelamuriri...
-ce a concesionat ala, apa sau fondul piscicol din apa?
-pana la cati metrii in jurul lacului e proprietate?
-se poate folosii arma de vanatoare pt. autoaparare? pe OTV zicea unu` ca nici macar nu e voie sa o scoti din casa decat cand mergi la vanatoare si ca legea prevede ca arma de vanatoare se poate folosi doar pt. a impusca vanatul.
-legitima aparare se considera orice incalcare de proprietate, sau doar situatia cand ti-e pusa viata in pericol?
bietul om a vrut sa faca si el o baie, plus ca era deja in masina sa plece... din punctul meu de vedere, gunoiul ala care a tras e un criminal
-ce a concesionat ala, apa sau fondul piscicol din apa?
-pana la cati metrii in jurul lacului e proprietate?
-se poate folosii arma de vanatoare pt. autoaparare? pe OTV zicea unu` ca nici macar nu e voie sa o scoti din casa decat cand mergi la vanatoare si ca legea prevede ca arma de vanatoare se poate folosi doar pt. a impusca vanatul.
-legitima aparare se considera orice incalcare de proprietate, sau doar situatia cand ti-e pusa viata in pericol?
bietul om a vrut sa faca si el o baie, plus ca era deja in masina sa plece... din punctul meu de vedere, gunoiul ala care a tras e un criminal

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 51&start=0bogdank scrie:Ca sa fiu in ton cu moda....
Dar...

Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....
-
- veteran
Michael scrie:daca eu vin si fac baie in cada ta,ma rogi sa plec si eu te ignor,vii si imi tragi un glonte in cap,desi aveai posibilitatea de a ma speria,sau de a ma rani in picior,mana,etc?chiar daca iti este amenintata viata,tot trebuie sa iei in considerare variante de a evita omorul...Armand scrie: ...consider ca are tot dreptul sa foloseasca o arma de foc.
americanii, de ce nu se gandesc la asta?