Rosia Montana si efectele ei.

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

luci_t
veteran
veteran

Re: Rosia Montana si efectele ei.

Mesaj de luci_t » 10 Sep 2013, 21:40

deltaic scrie:Impreuna cu familia,de comun acord,ne-am intrerupt brusc sejurul la munte sa participam la protest. Ma bucur daca nu a fost in zadar,ma bucur daca reactia vis-a vis de nepasare a dat roade.
:respekt: :respekt: :respekt:

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 11 Sep 2013, 22:06

Stimati Domni!

Am prestat dupa '89 o vreme si am constatat un lucru: in final se separa cam 2 tabere din care una castiga, numa' ca nu iesea bine - era democratic dar nu neaparat just.

Sa speram ca cianurile nu vor contamina Rosia Montana, ca a fost abandonat definitiv proiectul asta aberant, in care ies vagoane cu lingouri de metale rare sau pretioase...
Ce solutii alternative se propun pentru oamenii aia care traiesc acolo si care eu banuiesc ca le e totusi greu? Poate sa exporte vagoane de piatra, nisip, noroi - ce naiba e valoros si poate fi prelucrat chimic in alta parte...
Ce atitudine trebuie sa avem fata de convoaiele de barje care vin in aval la Orsova incarcate cu gunoaie?
Versantii din Piatra Craiului "cheliti"? Sau Vidra?
Micro-hidrocentrale?
Metale rare (sigur tot lingouri - sau poate numai silicati) la Vadu?
Ambalaj de napolitane in Lacul Dracului sau la Ochiul Bei? In Lacul Dracului, nu in Bucuresti...
Delta?
Rahat de caine pe strada?

Nu suntem in stare sa ne protejam specia, autoproclamata inteligenta de altfel, in schimb adoptam caini mai curand decat COPII institutionalizati (numai cca. 55000 in toata RO in trim. 1 2013) - de fapt neglijati cu o mare cruzime - spre deosebire de primate, alaturi de alte mamifere, care adopta pui (adica PUI!) din propria specie si doar ocazional al altor specii.
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 11 Sep 2013, 22:38

http://www.business24.ro/macroeconomie/ ... ii-1535144 -Exploatare de suprafata si poluare in profunzime.
@ gsteph1968
Un caine adoptat e mai usor de aruncat in strada daca nu-ti mai place :wallbash:
Iubesc cainii, dar pt un maidanez sa fie alocatati 15 ROn/zi iar pt un bolnav internat in spital sunt alocati 7 Ron/zi pt hrana... e o diferenta strigatoare la cer. :respekt:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 12 Sep 2013, 05:06

eh gsteph, daca ar functiona selectia naturala si la specia asta mirifica :lol: ...... si pe forum am fi mai putini :twisted: ...

in rest ma tem ca si cu rosia , cu nesimtirea cu care s-au facut toate de ceva ani in coace se va da drumul la proiect si o s ane uitam cum pleaca inca un tezaur, doua, trei :) ...........
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

storm
veteran
veteran

Mesaj de storm » 13 Sep 2013, 14:33

Ăştia de la Gold Corporation nu se orientează deloc. De ce-şi bat capul cu Roşia Montană? Există destule zone în România unde, cu un consum foarte redus de cianură, doar cîteva grame, ar putea obţine cantităţi uriaşe de aur, sub formă de salbe, lanţuri şi ghiuluri. Şi nu i-ar mai înjura nimeni, ba chiar dimpotrivă..

:) :)
Nu imi apartine dar e geniala :)

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 14 Sep 2013, 13:35

storm scrie:Ăştia de la Gold Corporation nu se orientează deloc. De ce-şi bat capul cu Roşia Montană? Există destule zone în România unde, cu un consum foarte redus de cianură, doar cîteva grame, ar putea obţine cantităţi uriaşe de aur, sub formă de salbe, lanţuri şi ghiuluri. Şi nu i-ar mai înjura nimeni, ba chiar dimpotrivă..

:) :)
Nu imi apartine dar e geniala :)
Salut!

Nu sunt de acord.

O zi buna!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 14 Sep 2013, 14:23

:lol:
misto. dar cum poate sa fie nepotul unei idioate?

"Să vă povestesc de satul Lungoci din judeţul Galaţi. Satul unde stă bunică-mea. Un sat mic, în care nu se întâmplă nimic plin de oameni idioţi. "
:lol1:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 14 Sep 2013, 15:25

Da,misto.Dur dar real.
...
Draga lui bunica era exceptia ,de aia ... :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Sep 2013, 15:49

Chiar am remarcat la stiri ce imaculat era echipamentul''minerilor''.Recuzita nu alta..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns