d4md3od scrie:ps : cei care o dau cu exemplele pe aici ... incercati sa nu faceti pe desteptii pentru ca nici voi oricum nu intelegeti nimic ... nu avem cum intelege si explica anumite chestii deoarece creierul si cele invatate ne tin pe loc si ne ingradesc ...
Nu-i chiar asa ! Insa pe de alta parte amandoi sustinem faptul ca la modul la care suntem construiti nu putem percepe adevaruri universale . Uite ce spuneam eu cu cateva pagini mai in urma :
Asta este . Suntem ,, prizonierii " lumii care ne-a creat si parerea mea este ca degeaba ne straduim sa privim ( in toate sensurile posibile ) dincolo de aceasta . Este o lume tridimensionala , cu legi matematice , fizice , geometrice valabile probabil doar aici ( si implicit intelese doar de catre noi , copiii acestei lumi ) . ..... E mult de vorbit aici . Inclusiv despre haosul ( sau ordinea ) in care exista Pamantul . Daca-i vorba despre o ordine , ei bine e ,, facuta cu cap " . Dar daca-i vorba despre a fi rodul haosului ? ..... Nu-i asa ca doar foarte greu putem accepta asta ? Nu putem efectiv admite ca suntem unde suntem acum doar datorita unui lant de .... intamplari ..... haotice . Nu cadreaza cu natura umana acest lucru . Ne place , avem nevoie , de senzatia ca suntem importanti ( candva , din acelasi considerent , omenirea ,, jubila " convinsa fiind ca Soarele se invarte in jurul Pamantului ).
Noi nu impunem neaparat un anumit punct de vedere , insa prin aceste discutii subliniem faptul ca poate exista un altul . Nu-mi pot permite sa cred la modul habotnic ce se scrie in Biblie ca fiind adevarat . O vad ca pe o datorie atat fata de mine si-n egala masura pentru Sfanta Biblie ,, scormonirea " dupa un adevar logic !
Nu spun ca Biblia ar fi mincinoasa . Spun insa , sustin cu vehementa chiar , ca Biblia a ,, traversat " Europa pret de mai multe mii de ani , ani in care s-a constituit in ,, Primary Weapon " a puterilor in ,, lupta " lor cu prostimea , prostime ce trebuia inspaimantata , controlata , dominata . Mai apoi sa nu uitam de Inchizitie . Personal o consider cea mai absurda si limitata ,, institutie " , cruda , oarba , aberanta . Acum intreb : poate cineva sa garanteze ca acel continut sfant al Bibliei n-a fost deloc modificat in timp in asa fel incat sa-si atinga scopurile pe care le pomenesc mai sus ? Asta in conditiile in care lumea nu stia nici macar sa citeasca , daramite sa posede o Biblie in casa , in asa fel incat , in timp sa constate eventualele modificari .
Spun inca o data ca pozitia mea in aceasta discutie nu vine din ,, Flori de Mar " , vine in urma mai multor cautari ale unui eventual adevar , adevar ce-am considerat intotdeauna ca de fapt este foarte la indemana oricui . Si cautarile m-au indemnat sa citesc inclusiv Coranul . Ei bine , .... m-a cutremurat ! Putini stiu despre faptul ca cele doua carti Sfinte sunt aproape identice ca prezentare de idei , ca pilde , ca document istoric . Doar ca spre deosebire de Biblie Coranul n-a suferit acele flagrante interventii . Din simplul motiv ( cred eu ) ca-n Islam biserica n-a batut palma cu puterea ca-n Europa ( ba as spune ca nici macar astazi nu intalnim asta-n Islam ). Am mai citit cateceva si din Talmud , din vechile scrieri Indiene ( pomenea cineva mai sus de ele ) si din multe altele .
Nu sustin ca sunt extrem de documentat la capitolul asta , cu siguranta insa sunt mult peste cei ce ignora total acest subiect . Insa oricat as fi cautat , pe oriunde-as fi facut-o , punand fata-n-fata aceste scrieri m-am lovit de paradoxuri , ineptii , inadvertente , ambiguitati sau franturi de adevar . In acest moment ,, cochetez " foarte serios cu teoria lui Sitchin - pe plan cosmogenetic - si cu teoriile lui Nassim Haramein - pe plan astro fizic ( la final dau doua link-uri ) si cu cele scrise/dezvaluite de catre Jan van Helsing ( autor interzis in multe state , inclusiv in USA ).
Toti trei sunt ,, sula-n coaste " pentru oricine , orice institutie ar tinde sa ascunda vre-un adevar sau care are convingerea ca s-ar afla in posesia vreunuia . Teoria lui Sitchin , daca doar 10 % din ea este valabila , risca sa zdruncine serios bazele tuturor religiilor de pe Pamant . Odata cu asta , nu are rost sa amintesc , se va instaura un haos de neadmis peste tot in lume , inclusiv in mintile oamenilor . Haramein ,, desfiinteaza " sarmant , dezinvolt si cu o logica de-a dreptul imbatabila toate teoriile matematicienilor , astrologilor , fizicienilor , etc , .... ,, zdrentuieste " zambind orice parea a sta perfect in picioare pana la el . Helsing , parerea mea ' este omul ce-a facut cele mai fulminante si incomode dezvaluiri din istoria secretelor omenirii .
Insa nici chiar ei la randul lor nu pot ( si nu au nici dreptul si nici vre-un temei verificabil ) sa sustina ca se afla-n posesia adevarului absolut . Insa cu siguranta merita studiat si ascultati . Atat ei cat si multi alti autori ce se incumeta sa incerce sa vada ..... nu doar lumina pe sub usa , ci se straduiesc sa o deschida sa vada .... sursa !
Liniile din podisul Nazca ( de exemplu ) sunt tratate cu o superficialitate de-a dreptul bovina :
,, Aaaaa , linii ??? Se vad numa' de foarte de sus ??? Cum or fi facute ??? La ce dracu' le-or fi trebuit alora ,,mazgalelile ": astea ??? Aaaaa , uite si-un cosmonaut gigantic desenat pe-un versant de munte ! Ce misto !!! Cool !!! ..... ai si tu o tigare ? Ca m-am plictisit uitandu-ma la astea ...... " . Si nu doar de catre imbecilul personaj fictiv din exemplul meu , ci de catre , poate , 99 % din omenire !
Vorbim despre adevar ??? Pai se se inscrie in discutia asta ..... nu cine-l are ( sau crede asta ) , ci acei ce-l cauta asiduu . Pareri de forum spuse seara la plictiseala , cu respect spun , .... chiar n-au ce cauta intr-un asemenea topic .
...............................................................
Si-acum va indemn la mai multa rabdare ca la pescuit . Este vorba de conferinta maraton a lui Haramein , conferinta ce-a durat nu mai putin de ...... 8 ore !!! Pare enorm , stiu , dar daca treceti de primele 20 - 30 de min .... va asigur ca nu va mai dezlipiti de monitor . Fireste , pentru cine agreeaza genul .
http://video.google.com/videoplay?docid ... 7384449741
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4128&hl=en