Ca sa nu fiu "off" : Un domn, d-aici de pe forum, intrebat fiind de ce nu-s si filme cu Dan Pavaloiu, s-a justificat ca Dan ar fi prin Cluj, departe, cheltuieli, trenuri intarziate, pomi desfrunziti, etc, etc..Io l-am intrebat : fata a filmat in Herastrau si apoi s-a dat titlul episodului ? Pauza, in dulcele stil dambovitea : lasa-l ca-i trece !zavera scrie:
Păi, dacă este sexy, nu te mai gândeşti neapărat la ciorbă, furculiţe şi piure de croampe (ce-s alea croampe
?).
Dar, din păcate, dra Lavinia nu este nici una, nici alta. Păcat de cadrul natural cu adevărat fascinant, care merita o situaţie mai bună.
Deci, domnu' Cristi ( daca nu ma-nsel ) ce-aveti cu fata ? Ce aveti cu Pavaloiu? Mie fata mi-e draga, e singura de pe net ce-a zis ca-s frumos, m-a pupat ...Ca m-a zvarlit apoi in balta, treaca de la mine ! Da' sa nu va mai luati de ea !
Ia intrebati-l voi pe domn' Cristi, toate astea ! Rezolvati ceva daca bagati fata la RMN? Nu, deoarece domn Cristi& Co merg mai departe...Pe banii cui ? Mie nu-mi pasa. Da' sa nu ma ia de prost...Adica filmezi in Ungaristan, in Maramures si ai tupeul sa spui ca nu-l vrei pe Pavaloiu, ca-i in Cluj, ca tanda , ca manda ...JENIBIL, domnul meu ! E canalizata Dambovita , nu-i asa ? Pe tot !!!
@ zavera, hai si la a noastre !
-prima : fara ciorba, poate fi ea cat de sexy ...in loc sa "pendulezi" , te ia cu slabii pe la lingurica ...si cauta altul mai virgontz ! Faci cum vrei, dar ...Prefer o "Lavinia" la toarta si sa trec lejer pe strada, decat doua monumente d-alea si sa se cruceasca lumea in urma mea ...Ca doar nu le-oi pune banda izolera pe botic !
- Si-a doua : nu stii tu ce-s alea croampe ? Pfoai de mine ! Ia uite tu un meniu, asa de-o zi obisnuita :
-Dimi : Un detz (daca poti si o idee mai mult

- Gustarica: un darab de pita, cam pana la cot, prajit, frecat bine cu ai si uns cu unsoare ...Aici mai mere o herbeica

- Pranz : un blid de leveshe de pui de la @ Edi , cu derele , felul doi niste croampe sfaraite in lespede , cu carnea si cu zarzavatul din leveshe, cu un praf de sare si ceva mai mult piper , iar la desert, niste pancove cu lecvar de prune ....
-Cina : Niste croampe taiate-n doua, fripte-n ler sau pe shpor , asa, cu coaja cu tot, si cand sunt gata, crestat miezul cu cutitul si pus niste oloi de ierboaie ....
ps1: la pranz si cina detzul si herbeica sunt dupa cum "duce " fiecare " ori cum permite "bucatara"

ps2: No, amu' ni : asta-i o croampa :
http://www.reteteculinare.ro/ghid_alimente/C/cartoful/