Produse europene....

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 17 Ian 2005, 06:47

Borealis, nu m-am dus pina acolo incit sa analizez cu minutiozitate implicatiile produselor chinezeti pe piata europeana. Ele sint diverse sicomplicate. Eu am facut o recomandare si o fac in continuare.Atit timp cit varga roubaisianne s-a inventat si construit in europa(si apoi in japonia, dar cu un f. mic succes de piata, schimano, daiwa.)si nu in america, sint convins ca materialele utilizate ca tehnologie si complexitate sint net cu mult peste ce au gindit americanii vre o data.O data construite aceste vergi, de aici s-a crescut calitatea si celorlalte, prin modalitate de asezade a particulelor de carbon, de aliaje, de rasini, de tehnologia de asezare a straturilor, de proiectare calcul etc. Am spus si o repet ca cel mai mult se cheltuieste pt. constructia blancului la realizarea structurii de egala rezistenta care inplica RIGIDITATEA controlata a corpului construit. Nu cred ca o sa scada f. mult preturile la aceste produse de calitate certa, este clar insa altceva, ca trebuie sa creasca salariile si veniturile celor mai multi romani ca acestia sa ajunga sa poata cumpara aceste produse.Sint adeptul lucrurilor de calitate si as vrea ca si romanul meu sa inteleaga acest lucru. China nu are toate produsele de f. proasta calitate, se gasesc si de proasta calitate, de calitate indoelnica si de calitate mediocra, si de calitate corespunzatoare. Cit timp mercedesul a bagat in masina lor 17la suta china, si au propua ca in acest an sa ajunga la 20, asta inseamna ca se poate si mai bine. In Suedia am gasit cutite la un magazin de pescuit china inox, dar care spuneau ca sint bune, etc. Este indoelnic cel ce aduce marfa in tara care are cunostiinta de cit despre citi bani ii aduce in buzunar aceasta afacere, calitatea nu intra in discutie. Acestia incurajeaja productia de cea mai slaba calitate. De aici s-a UMPLUT PIATA DE STIFTURI. Trebuie sa fim realisti si sa vedem lucrurile asa cum sint.Nu condamn si nu o voi face nici o data pe cei ce nu isi pot permite sa cumpere calitate, dar sint oameni cu bani care m-au dezamagit total din acest punct de vedere. [Poate ca eu vad treburile deformat cu ochiul prea perfectionistului si am o anume doza de impunere sa zicem, dar nu asta vreau sa insuflu, nu vreau sa fiu gresit inteles, intotdeaune am spus ca asta este parerea mea si nu trebuie nimeni sa faca din ea o regula.
Dady.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 17 Ian 2005, 10:24

"... Atit timp cit varga roubaisianne s-a inventat si construit in europa (si apoi in japonia, dar cu un f. mic succes de piata, schimano, daiwa.)si nu in america, sint convins ca materialele utilizate ca tehnologie si complexitate sint net cu mult peste ce au gindit americanii vre o data..."

Dady, cu tot respectul, site-ul asta e dedicat pescuitului la rapitori si nu prea vad ce legatura are roubaisianna cu pescuitul acestora ... Si inca ceva, atata timp cat americanii detin cea mai inalta tehnologie de realizare a blanc-urilor si cele mai bune materiale, nu vad unde e problema ca nu au realizat roubaisienne. Cui sa le vanda daca stilul asta de pescuit nu prea are priza si vergile nu se cauta? Chiar crezi ca nu pot face o roubaisianna buna (sau cea mai buna) daca vor?

P.S. de ce sa dam bani europenilor pe scule MULT PREA SCUMPE pentru performantele lor? Mai mult, de ce sa le dam CU MULT MAI MULTI bani pe scule comparabile ca performante cu cele americane? Chiar nu vedeti ca preturile din Europa sunt exagerate fata de cele din SUA? Cum se poate sustine ca in Europa se produc cele mai bune scule de pescuit daca sunt cerute doar in Europa si nu pe plan mondial (cu unele exceptii, desigur)? Cum se poate compara piata europeana cu cea mai mare piata din lume cand prima reprezinta doar o mica parte din cealalta? Daca echipamentul american n-ar fi atat de bun (sau cel mai bun) s-ar mai vinde?
P.P.S. ca tot am amintit de preturi, cum poate fi explicat pretul de 4-5-6 USD (sau cat o mai fi acum) al unui vobler Dady??? O fi vorba de "mandria de european" de care pomenea Borealis Fly?

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 17 Ian 2005, 11:08

Ai vazut cit costa un vob pe piata americana? cel care este lucrat manual din balsa? da intr-adevar cele care sint plastice la matrita sint cu totul altceva. Uitate pe cataloage numai la preturi si cind vei vedea preturi de preturi atunci sa sti ca acelea sint de balsa cu prelucrare manuala sau semimanuala. Dintre tot ce este in oricare catalog nu-mi suride nimic. Si nici nu mi-a suris vreodata. Cu fly lure ai prins sau a prins cineva ceva? Eu am vazut pescari care pescuiau cu bricegele alea pe care le-am vazut in reclame de s-a stricat televizporul, eu unul nu am vazut atractie in nimic ce este american. Nu gasesc nimic cesa devina atractiv. Cabelas, mi-au trimis si catalog si produsele cerute, care cele mai calitative erau malaisia. Stifturi in toata regula. Ba cred ca mai naspa ca cele ce se vind la noi. Am primit si ochelari si cite si mai cite. Crede ca ochelarii, lentilele sa fie americane ca se pare ar fi mai ceva de calitate in rest rame etc scrie chiar china.Nu denatura discutia despre roubaisienne, sau cel putin nu o scoate din context. Eu afirm cu tarie ca o data cu aceste realizari europene s-a trecut la constructii de ce mai inalta calitate- reglas produce ca si triana si artico si alte cite firme carbon despre care americanii nici nu au auzit,Molecularul , H-urile deja depasite, litiumurile, titaniumurile, radialurile, HD-urile, care din ele se fabrica in fabricile americane. Ce anume tehnologie cere un blank de sub 2sau max 2 m?Afara crede-ma ca am intilnit aceeasi ocolire a produselor americane, si crede-ma ca am cam umblat ceva Anul trecut am cumparat fir mono din Budapesta in drum spre Suedia trei bobine de 300 m dupa cca 3-4 pescuieli s-a dus dracului, poate apa" poluata" din Suedia, nu?Fir prost ne protejat UV sau cine mai stie ce. Economia Americana este o economie de mare consum, bazata pe productiie mare ieftina si automat usor schimbabila. La asa economie trebuie sa-ti dai seama ca nu stau lucrurile de loc asa nici macar din punctul lor de vedere. Uite la Jan, pescuieste cu scule europene si sta de ceva ani acolo, si sint multi pescari de-ai lor care apreciaza ca net superioare produsele europene.Nu ai citit ce spuneau posesori de spinuri americanede firne adevarate? rupte si oameni care nu ar mai da banii pe asa ceva.As fi foarte bucuros sa-mi spui o singura calitate ale scurtaturilor americane peste cele europene, macar una, sa nu spui greutatea, care nu mai se pune la surcele, alte calitati.
Dady

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 17 Ian 2005, 11:50

Nu ai citit ce spuneau posesori de spinuri americanede firne adevarate? rupte si oameni care nu ar mai da banii pe asa ceva
despre ce afirmatii vorbesti ?
sa citim si noi

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 17 Ian 2005, 12:36

@ Dady
- dupa parerea mea, oricum am lua-o, pretul voblerelor se poate justifica NUMAI printr-o manopera mare deoarece lemnul de balsa + vopselele + carligele pentru triple + fludorul si apa tare pentru lipitul lor + sarma otelita + plasticul pentru barbete nu costa asa de mult (stiu bine aceste costuri pentru ca mi-am facut si eu voblere singur...)
- eu am prins la flying lure si nu accidental. Au mai prins si alti amici cu care am fost. Nu la toate modelele insa ...
- articole made in Malaisia de la Cabela's - ai primit ce-ai comandat, in cataloage e mentionata tara de fabricatie. Si nu inteleg ce vrei sa spui cu asta, nu exista si la distribuitorii europeni articole produse tot acolo (Malaisia, Taiwan, China, Korea, Filipine, s.a.) ??? Mai mult, subiectul acestui topic e produsele americane vs. produsele europene si nicidecum produsele COMERCIALIZATE in SUA vs. prod. COMERCIALIZATE in Europa...
- faptul ca nu gasesti ceva atractiv in Cataloagele americane e DOAR o chestie de gust pe care personal nu-l discut.
- apropos de ochelari, am primit (contra-cost) si eu de la cineva de pe acest forum o pereche de ochelari "EUROPENI" cu lentile polarizante (si nu prea ieftini, la aceiasi bani mi-am luat intre timp alte 3 perechi cu lentile (americane) de culori diferite). Stii ce s-a intamplat cu ei dupa cateva luni? Au ramas numai lentilele (POLAROID, made in USA!!!), rama (EUROPEANA, firma de prestigiu) ducandu-se dracului ... Sa generalizez acum si eu si sa spun ca a fost vorba de un STIFT? Nicidecum, dar se intampla.
- eu nu denaturez discutia despre roubaisienne, am spus ca pe un forum de pescuit la rapitori nu vad rostul acestora.
- tari astea cu americanii habar n-au despre "tehnologie inalta" folosita de europeni si "ce anume tehnologie cere un blank de sub 2sau max 2 m". Sorry, no comment :wink: dar pot sa-ti spun ca daca era asa de "inalta" tehnologia asta europeana ar fi fost repede adoptata
(cumparata, furata) de americani din simplul motiv ca ar fi CERUT-O PIATA.
- fire mono - eu nu cunosc nici un fir made in EU care bate firele made in USA (atentie, comparatia trebuie facuta la fire de ACELASI DIAMETRU!).
- "Economia Americana este o economie de mare consum" - spui asta de parca economia europeana ar fi altceva ... :lol:
- din cate am inteles eu, Jean pescuieste SI cu scule europene dar de regula foloseste scule realizate de el pe blanc-uri AMERICANE ...
- spui ca "Nu ai citit ce spuneau posesori de spinuri americanede firne adevarate? rupte si oameni care nu ar mai da banii pe asa ceva" - ba da, am citit, dar am si vazut destule scule europene rupte. Eu nu pot insa afirma ca sculele (nici cele americane si nici cele europene) au fost de vina ci PESCARUL!!!
- calitatile "americanismelor" - in ordine aleatoare as aminti: greutatea (sic! :lol:), PRETUL (mult) mai mic (la produse comparabile dpdv al performantelor), aspectul (mai atractiv), finisajul (mai bun sau chiar mult mai bun in destule cazuri), faptul ca ai de unde si poti alege ceea ce vrei in functie de un anume tip de pescuit (pescuit specializat), garantia acordata. Or mai fi si alte "argumente" dar nu-mi vin acum in minte.

P.S. cum ii spuneam pe privat unui coleg de forum, si eu prefer pentru un anume tip de pescuit alte lansete decat cele americane, dar e doar o chestie de gust si nicidecum ca, vezi Doamne, europenii sunt mai tari.
P.P.S. apropos de grafit vs. carbon, in CHIMIE scrie ca (,) carbonul are o structura moleculara DEZORDONATA si nu poate fi folosit ca atare. Prin urmare, orice interventie in modul de dispunere al fibrelor il transforma in ... GRAFIT. (Bingo!!!)
P.P.S. asa cum tu si altii aveti o parere, lasati-ne si pe noi "ceilalti" sa o avem pe a noastra si nu mai incercati sa ne-o schimbati infierand cu "mandrie europeana" capitalismul salbatic american. Pescuiti in continuare cu produse europene (si bucurati-va de ele) si permiteti-ne si noua sa o facem cu ce ne taie capul si consideram ca sunt mai bune sau pe gustul nostru.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 17 Ian 2005, 12:45

Danr: "despre ce afirmatii vorbesti ? sa citim si noi"

Banuiesc (,) ca se refera la intrebarea adresata de cineva lui Malin la rubrica "in dialog cu cititorii" din ultimul numar AvP. Se plangea persoana respectiva ca i s-a rupt o lanseta Gloomis.

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 17 Ian 2005, 14:23

@ fff:

Tu chiar ma provoci ... ca nu pot sa cred ca tu nu sti raspunsul la intrebarile pe care le pui. :lol:
Ma smecherule! :wink:
P.S. de ce sa dam bani europenilor pe scule MULT PREA SCUMPE pentru performantele lor? Mai mult, de ce sa le dam CU MULT MAI MULTI bani pe scule comparabile ca performante cu cele americane? Chiar nu vedeti ca preturile din Europa sunt exagerate fata de cele din SUA? Cum se poate sustine ca in Europa se produc cele mai bune scule de pescuit daca sunt cerute doar in Europa si nu pe plan mondial (cu unele exceptii, desigur)? Cum se poate compara piata europeana cu cea mai mare piata din lume cand prima reprezinta doar o mica parte din cealalta? Daca echipamentul american n-ar fi atat de bun (sau cel mai bun) s-ar mai vinde?
Dar hai de dragul discutiei, accept provocarea si sa vedem daca raspunsurile mele ar putea fi o alternativa.
de ce sa dam bani europenilor pe scule MULT PREA SCUMPE pentru performantele lor
Nu te obliga nimeni sa cumperi ce nu-ti convine. Dar prin felul in care pui intrebarea se poate intelege ca toate sculele produse in Europa sunt de o calitatea mult prea slaba vizavii de pretul de vanzare. Aici da-mi voie sa te contrazic. Din potriva exista scule construite de societati europene care sunt cel putin la fel de bune cu echivalentul american dar la un pret sub cel american. Pot sa-ti dau exemple concrete si daca ne intalnim aici asi putea sa-ti demonstrez practic. :)
Nu numai ... dar o parte a produselor americane sunt copii ale celor europene. ... da, da, ... ai citit bine. :lol:
Cum se poate sustine ca in Europa se produc cele mai bune scule de pescuit daca sunt cerute doar in Europa si nu pe plan mondial (cu unele exceptii, desigur)? Cum se poate compara piata europeana cu cea mai mare piata din lume cand prima reprezinta doar o mica parte din cealalta? Daca echipamentul american n-ar fi atat de bun (sau cel mai bun) s-ar mai vinde?
Aici discutia este in primul rand de diferente intre cultura si viziune vizavii de pescuitul in sine. De asemenea producatorii americani isi protejeaza piata. Care din micii producatori europeni cu produse de calitate, isi pot permite sa investeasca milioane de dolari in reclama. Nimeni sau poate doar unu doi. Nu este vorba ca echipamentele americane sunt mai bune. Din potriva exista multe care sunt sub calitatea produselor realizate de alti producatori din afara USA, ... dar nu acest lucru decide daca produsul vinde sau nu. Multi ani nationalismul exagerat si patriotismul american a fost confundat de cei din exterior ca o chestie superficiala si de mica importanta, cand ea de fapt pe una din cele mai mari piete din lume este de o importanta mult mai mare decat unii au admis.
Nu vreau sa fac o analiza de piata dar daca te uiti la foarte multe produse diferit din alte branse, argumentul "american craftsmanship, made in USA, american quality," ... este prezentat ca fiind un argument ce ar trebuii luat in vedere de catre cumaparatorul autohton, la decizia de a cumpara. Bulshitt! A trebuit sa mearga europenii si japonezii sa-i invete sa construiasca autoturisme ... cu toate ca erau cei mai mari producatori.

Cunosc cazuri concrete in care indiferent cat de bun produsul din afara USA ar fi fost, ... pana cand acesta nu a fost laudat de americani ... decat "colectionarii" il cumparau, cu toate ca era cel putin la fel de bun cu cel mai tare produs american si cu toate ca pretul era 50% din pretul acestuia. Simplul fapt ca nu era american ... nu ca nu era cunoscut ca produs, ... vanzarea a stagnat la nsite nivele mult sub potentialul produsului. Cum un american si-a tras dreptul si a inceput sa-l laude in presa de speciallitate ... vips in cateva luni s-au vandut ca painea calda si in 12 luni volumul de vanzare la depasit cu 70% pe cel cumulat obtinut in cinci ani de prezenta pe piata.

Hai sa-ti mai destainui un secret. :wink: :) ... la unele din firmele cunoscute sunt/au fost angajati la construirea unor bete europeni.
Si inca unul ... cea mai tare societate la ora actuala care este angajata de societati americane de top, la constructia betelor este de fapt o societate de consultanta din Noua Zelanda. De cand aceasta societate a fost angajata bete de top ale firme americane nu se mai "sparg" pe nepusa masa, doar datorita imbatranirii fibrei in unele detalii din bat.

Producatorii de scule europeni ajung la un moment dat intr-o dilema din care nu pot sa iasa datorita unor "propagande" proamericane ca aceea de care te ocupi tu. :lol:
Ca sa investeasca si in acelasi timp sa mentina un pret competitiv au nevoie de volum. Pentru a a putea avea volum trebuei sa detina un produs care la toate punctele poate concura cu produsele americane. Azi mai apare si un alt apsect cel al copierii in China.
Dar daca noi nu cumparam un produs european indetrimentul celui american "mult laudat" ... cum pot acestia sa avanseze si sa concureze la nivel egal cu cele americane? Imposibil. Mai ales daca asemenea propagande proamericane discrediteaza total competenta si profesionalismu societatilor europene. Eu nu sustin ca produsele europene sutn mai bune, dooar ac ele sutn cel putin la fel de bune cu cele americane.
Singura solutie este sa plaseze productia in China si sa se axeze pe produse ce sunt un compromis, ... ce este sub calitatile "prototipului".

Ceea ce am vrut sa subliniez aici este ca trebuie sa ne trezim din aceasta adomire si "admiratie exaltata" a americanilor si sa invatam de la ei cum trebuie sa procedam pe piata proprie si cea invecinata. Facem acest lucru te asigur ca putem sa devenim competitivi la toate aspectele si pe toate planurile.

Si inca un detaliu prietene ... nu exista "cele mai bune scule". Exista scule bune si foarte bune. Dar nu exista cea mai buna scula. Uita chestiile de premieri de la expozitiile americane. Nu sunt semnificative decat pentru piata lor si aprecierea nu este obiectiva ci mai mutl subiectiva tinand cont si de o moda. Sa nu mai vorbesc de sfere de influenta.
Nu vorbesc din din gelozie. Incerc sa fiu obiectiv.

I-ti pun la dispozitie de ex. 6 bete de aceeasi clasa cu aceleasi fire, muste .. etc. Punem banda adeziva peste numele firmelor si pe detalii care te-ar putea infuenta in alegere sau in recunoasterea marci. I-ti pun la dipsozitie o zii intreaga sa le incerci. La sfarsitul experimentului s-ar putea ca din 6 daca te oblig sa alegi nr. 1 si 2 ... ambele bete sa fie construite de europeni, sau de ex. de kivi. :lol: :lol:

Da-le o sansa si europenilor ca vei fi surprins placut de ce vei fi nevoit sa constati daca esti obiectiv. Nu ma refer la o marca anume. Sunt cel putin in Fly fishing marci de care nu ai auzit si nici nu ai avut ocazia sa le incerci. Asta nu inseamna ca ele nu sunt bune. Sunt foarte bune doar bariera limbii te face sa nu stii de ele. Ca pret sunt accesibile.

Si mai ales nu crede cuvant cu cuvant marketingul si reclama americana.
Este exact ceea ce ei vor sa se creada despre ei si inseamna ca te lasi orbit de aparente. Este si asta facuta cu acelasi scop ca si un vobler stralucitor care inseala bibanii. Pestii nu vad trilingurile ascutite care o sa-i agate de buze. :lol: :lol:
Fir intins!
Borealis F

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 17 Ian 2005, 14:42

"...piata hotaraste... "
Da ai dreptate ... dar nu pretul si calitatea in sine sunt factorii ce decid ca piata sa aleaga. Propaganda ... adica, Marketign + Reclama.

Un vanzator dibaci i-ti vinde un produs mai slab calitativ si mai scump. Acest lucru este o realitate nu o speculatie proprie.
Fir intins!
Borealis F

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 17 Ian 2005, 15:21

apropos de preturi:

Mai deunazi vazui la Aquamania in bat SPRO - 10.000.000 lei.
E drept usor si f rigid.

Da' imi suneti si mei cine e SPRO? :D

O sa spuneti: o firma.
Bun. Dar ce a facut ea ca sa merite aproape 350 $ pe un bat?

Hai?
near the beer

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 17 Ian 2005, 15:46

Costica:

S-ar putea sa merite. Nici tu nici altul (inclusiv eu) nu suntem in masura sa ne pronuntam deocamdata. Cei ce se afla in spatele acestui bat trebuie sa vorbeasca in momentul de fata.

Noi trebuie sa-l testam si apoi sa vorbim. Poate batul este chiar din clasa celor de 500-550 $ si atunci este un chilipir, tinand cont ca adusul din usa te costa tot pe tine. :lol:

Mai stii. In acest caz poate fii vorba de discordanta intre plasarea pe piata si exact ce spuneam eu vizavii de Propaganda=marketing+reclama.
Fir intins!
Borealis F

Scrie răspuns