prietenul pescarului

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

storm fish
veteran
veteran

prietenul pescarului

Mesaj de storm fish » 11 Sep 2008, 21:22

la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

sapsiluap
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sapsiluap » 11 Sep 2008, 21:39

minciog viu :lol: :lol: :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 12 Sep 2008, 08:27

pe mine ma strins in spate oleca.... daca il papa rechinu ?

cei drept a avut olea de tupeu .... sa dus sa-l ia pi ala di bot intr-un mediu care il dezavantaja rau tare

e bine sa fie curajos ... dar nici chiar asa de curajos !

am vazut odata un documentar cum duceau reni caiini de vinatoare pt urs la scoala in rusia

aveau rusi pe mos martin legat cu lantu de un copac.... statea asta in *** asa olea plictisit si minca un colt de piine si de la vreo 2 km veneau pe urmele lui vinatori cu ciini pe rind...

sa vezi ce mult difera caracterul si curajul... uni veneau si se opreau la o suta de metri de urs si acolo se cramponau...nu-i miscai din loc defel

alti se ducau pina mai aproape si doar latrau la asta care nici nu se sinchisea

alti se duceu pina linga el si miriiid si latrind ii dadeau roate... cind se mai enerva asta le mai arata cite o ****...

si ultimul sa dus tacut ztinta la el si la muscat... ba... asa sa infipt in el ca a cazut ditai ursu pe spate... asa de surprins a fo ca a scapat si piinea dintre labe

bine.. pe urma sa ratoit el la ciine dar si asta prea se infingea in el... avea curaj nene... poate prea mult pt pielea lui

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 12 Sep 2008, 08:36

meseriash cainele, mi-a placut de el :D :D :D
si cand ma gandesc ca exact de-asta vreau sa-mi iau dupa ce termin casa, imi vine un zambet pe buze ....

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 12 Sep 2008, 13:18

ala nu este caine, este un pit care se distreaza. iar stapanu-su un sucker care-l lasa sa-si faca de cap.

@toni,

si eu is tot cu un zambet pe buze cand ma gandesc cam ce-o sa patesti tu dupa ce-ti iei primu caine din asta. :))

orice maidanez e mai bun caine de curte decat unul din asta.

am, am avut si voi mai avea. da's perfect constient ca viata e mult mai simpla cu alte rase.

sper ca stii in ce te bagi...

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 12 Sep 2008, 13:28

salut eugen ....

am vorbit cu cativa proprietari (mi-au recomandat si o canisa cu un nume imposibil de unde sa-mi iau ), si nu s-a plans nici unul cum ca ar avea probleme compaortamentale cainele ... especially fata de stapan ...

si chiar nu era o gluma ca vreau sa iau unul, asa ca te rog frumos , daca poti sa-mi dai mai multe detalii ...

fii cat de tehnic vrei am mai avut 2 caini , dintre care unul 13 ani asa ca stiu terminologie :D :D :D

multumesc...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 12 Sep 2008, 15:16

problemele comportamentale fata de stapan nu-s chestie de rasa. exista doar oameni care dau bani caini pe care nu stiu sa-i creasca si asa-zisi cunoscatori priceputi nevoie mare ( de obicei au canise si preturi in euro).

ma gandeam la:
1. par scurt, fara subpar abundent = probleme mari cu iarna la curte, degeraturi, prostii din astea
2. agresivitate exacerbata fata de animale = hardcore sa-l inveti sa suporte alte vietuitoare prin curte, cu orice ocazie incearca sa-ti faca aport cu caini, pisici, oi, capre, chiar vaci si alte chestii cu patru picioare, indiferent cat de bine l-ai socializa cand este mic
3. 90% dintre exemplare sunt zero pentru paza, nu se simt amentinati de om strain, nu latra la gard si nu maraie (foarte multi sunt furati anual de prin curti, de pe lant sau din padocuri inchise, stiu oameni carora li s-a spart casa si si-au gasit cainele in ham agatat in cuier, viu evident si dand din coada, probabil plictisit de stat in cuier...nu glumesc!)
4. tree invatati de mici cu padocul sau lantul, altfel isi distrug singuri dintii de tineri, iar in casa nu-i poti tine singuri ca muta mobila
5. liberi in curte este exclus, se urca si in copaci, un gard de 2m nu este cine stie ce, daca vor sa iasa, gasesc ei o metoda
6. nu au un instinct de teritorialitate ca alti caini, insemnand ca daca-l freaca cum latra vreun caine de la vecin sunt sanse mari sa se duca sa-l aranjeze la ala in curte
7. sunt disperati dupa apa, iti aporteaza orice jig, vobler, strap sau rechin daca prinzi (is capabili sa-si rupa gatu' si alte oase pentru joaca din asta, stiu unu' care a sarit de la etajul doi ca a aruncat cineva din alt balcon o chestie...), deci tree sa ii inveti sa nu faca asta, invers ca la alte rase.
8. foarte rari sunt aia cu care poti iesi lejer in parc sa-l lasi sa se joace cu altii caini, si mai rari cei in care poti avea incredere sa-i scoti fara lesa, chiar super dresati fiind o mai iau pe ulei si cedeaza la provocari
9. probleme destul de des intalnite la multe exemplare cu diverse alergii de piele (altfel rezistenti, dar la liniile foarte consangvinizate am auzit de multe cazuri de sudden death si am prieteni care au patit-o, blocaje renale, infarcturi, prostii din astea)
10. sunt excesiv de pupaciosi, la modu' ca sar cu labele pe musafari, unii nu prea apreciaza limbi in urechi de la caini despre care au auzit numa' prostii de pe la pro tv.

mai sunt si altele, da' cred ca te-am incurajat destul. aceleasi chestii sunt valabile intr-o oarecare masura pentru american staffordshire terier, bull terrier, staffordshire/irish staff. amstafful nu are anduranta unui pit dar este mai maleabil si mai impresionat ca look. se prelucreaza mai usor (ma refer la educatie).

ala din filmulet nu este un staff, este un buldog curat, pit. prea putini stafi sunt capabili sa inoate tinand in gura ceva de greutate mai mare ca a lor, sunt mai masivi si se misca altfel. in schimb sunt mai dotati pentru paza si nici nu-ti sar gardurile fiind mai grei, asa ca-i poti dresa si pentru asta cu mai putine riscuri asumate.

oricare dintre astia nu sunt tocmai genu' de caine ideal de curte. inclusiv bullterierul ala urat si cu mutra de danger este mai totdeauna un clown si un caine cu un umor mortal.

toti pe care ii stiu ca au ii tin in casa si dorm cu ei in pat si nu ti-ar da un pui decat daca vii cu recomandari serioase. oricum ar fi, daca vrei ceva rasa din familiile astea, nu iti lua mascul ci femela (si castreaz-o ca sa n-ai treaba).

al meu sta cu o femela de lab si patru matze. e liniste si pace. deci clar se poate face orice din ei, ca din orice alt caine, dar mai greu decat cu alte rase. nu te astepta la vreun ciobanesc german care sa inteleaga din priviri sau sa renunte la ce are chef sa faca doar ca zici tu "lasa!", nu-i chiar asa de simplu.

daca nu ma crezi pe mine, vorbeste si cu dragos74, el este medic veterinar. mai mult ca sigur o sa-ti spuna "da-i mah dreaq de caini tampiti!". he he he

nes
junior
junior

Mesaj de nes » 12 Sep 2008, 15:18

Eu am in prezent 2 ciobanesti germani, un doberman si 4 maidani. Cel mai loial este dobermanul care cred ca ar fi in stare sa isi dea si viata pentru stapan...bineinteles ca nu l-am pus si nu il voi pune ever in situatii din astea. Ca si inteligenta maidanii sunt pe primul loc, urmand dobermanul si apoi ciobanestii... Cel mai usor de dresat au fost ciobanestii...dar asta nu presupune inteligenta neaparat.
Parerea mea e ca trebuie sa te gandesti pentru ce vrei sa cresti cainele respectiv. Orice caine indiferent de rasa poate fi dresat si educat sa fie simplu animal de companie, caine de paza etc.
Rasa pe care o vrei tu este, parerea mea, foarte pretentioasa. Are o doza de agresivitate nativa foarte mare. Trebuie sa ai foarte foarte mare grija cu ei deoarece dresajul si educarea lor ca si animale de companie e dificila si necesita atentie sporita in orice moment.
Am avut "nesansa" de cateva ori sa scot din falcile lor maidani nevinovati, victime ale inconstientei unora. Greu ii convingi. Daca sunt astfel educati poti sa ii lovesti , poti sa ii trantesti de pamant, poti sa le faci orice .... ei nu vor avea decat un singur scop...
Concluzia: daca o sa ai copii sau alte persoane in curte inafara de tine e bine sa te orientezi spre alta rasa deoarece nu va sti decat de un singur stapan iar daca stapanul nu se impune corespunzator va incerca sa il domine... si atunci sa vezi distractie...

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 12 Sep 2008, 16:03

mda, multumesc frumos, guys ....
sunt familiarizat cu toate chestiile descrise mai sus , si am inteles exact ce vreti sa spuneti amadoi ....

eugen, cred ca iti voi asculta sfatul, si voi renunta :D :D :D

desi de cand ma stiu mi-am dorit un " tequila " . de posibile probleme cu boli de piele am si auzit si este evident daca te uiti la ei .. de faptul ca iarna trebuie tinut in casa iarasi este evident ....

problema vine la capitolul educatie .. cred ca aveti dreptate amandoi al tot ce ati scris depre caracter, si treaba e ca nu mai ama tata timp ca pe vremuri (si intradevar asta nu e ciobanesc german ) ,iar un asemenea caine nu se da la dresaj la altul ... nu se pune problema ca nu stiu sau nu pot sa ma impun in fata unui asemnea caine ... ci ca nu mai am timpul care trebuie acordat la chestia asta ... iarasi e sub semnul intrebarii daca mai am si rabdarea necesara :D :D :D

multumesc inca o data, si o sa ma orientez catre un caine mai maleabil....

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 12 Sep 2008, 17:44

mai bine ceva pesti de acvariu sau o broasca testoasa, castigi timp pretios de pescuit. :)

Scrie răspuns