luci_t scrie: nu stiu daca tu ai avut vreodata animal acasa.
apai ar fi matzu asta mic care nu ma lasa sa scriu acum, plus alea doua care dorm pe pat si cainele din fotoliu. toti culesi de pe strada. si mai este inca un caine si o matza care provin din alte surse.
scria pe el "eu am stapan" sau cum? daca-i dai mancare si dup-aia zat afara ca murdaresti nu prea inseamna ca-i al tau. pe strada supravietuieste doar daca invata sa evite masini, oameni tampiti, caini tampiti si alte pericole. cam asta e.luci_t scrie: Matzu l-am luat din strada si l-am ingrijit, deci nu mai era fara stapan.
de unde ai dedus ca-l apar? nu are voie sa iasa cu cainii aia pe strada liberi si fara botnite. asa zice ordonanta de urgenta, sunt caini care intra in categoria javrelor periculoase. daca ai martori, du-te si rezolva-l, exista o lege a animalelor si poti ajunge la mititica daca omori o matza sau un caine.luci_t scrie: Si daca tot il aperi pe militzica, de ce naiba isi scoate cainii pe strada si-i indeamna sa atace animale?
in locu' tau m-as asigura mai intai ca nu a fost doar un accident. oricare doi caini scosi rar si needucati ar omori un matz din proprie initiativa daca le intra in teritoriu sau scapa liberi pe strada. nu conteaza rasa, mai toti cainii mari au instinct de vanatoare. chiar daca e dresat brici si traieste cu matze omoara alte matze daca are ocazia.
asta iarna aveam un pui de ciobanesc, nu iesise niciodata din curte si nici nu avea cum. blanda de tot, latra la gard ca sa vina omu' sa o mangaie. numa' ca era mare si nu indrazneau.luci_t scrie: Oare cat mai dureaza pana ataca un om sau un copil? Si aproppo, daca citesti tot, primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost sa-i omor cainii, dar dupa am realizat ca animalele nu-s vinovate ci stapanul lor
intr-o zi o desteapta s-o fi gandit ca cine stie cat mai dureaza pana ataca un om sau un copil. otrava de sobolani e nasoala rau, s-a curatat in vreo doua zile in chinuri si n-a fost chip sa o salvam.
asa-i romanul, dezvolta niste probleme imaginare si culmea le si gaseste solutii...