prietenul pescarului

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 14 Sep 2008, 18:58

luci_t scrie: nu stiu daca tu ai avut vreodata animal acasa.

apai ar fi matzu asta mic care nu ma lasa sa scriu acum, plus alea doua care dorm pe pat si cainele din fotoliu. toti culesi de pe strada. si mai este inca un caine si o matza care provin din alte surse.
luci_t scrie: Matzu l-am luat din strada si l-am ingrijit, deci nu mai era fara stapan.
scria pe el "eu am stapan" sau cum? daca-i dai mancare si dup-aia zat afara ca murdaresti nu prea inseamna ca-i al tau. pe strada supravietuieste doar daca invata sa evite masini, oameni tampiti, caini tampiti si alte pericole. cam asta e.
luci_t scrie: Si daca tot il aperi pe militzica, de ce naiba isi scoate cainii pe strada si-i indeamna sa atace animale?
de unde ai dedus ca-l apar? nu are voie sa iasa cu cainii aia pe strada liberi si fara botnite. asa zice ordonanta de urgenta, sunt caini care intra in categoria javrelor periculoase. daca ai martori, du-te si rezolva-l, exista o lege a animalelor si poti ajunge la mititica daca omori o matza sau un caine.

in locu' tau m-as asigura mai intai ca nu a fost doar un accident. oricare doi caini scosi rar si needucati ar omori un matz din proprie initiativa daca le intra in teritoriu sau scapa liberi pe strada. nu conteaza rasa, mai toti cainii mari au instinct de vanatoare. chiar daca e dresat brici si traieste cu matze omoara alte matze daca are ocazia.
luci_t scrie: Oare cat mai dureaza pana ataca un om sau un copil? Si aproppo, daca citesti tot, primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost sa-i omor cainii, dar dupa am realizat ca animalele nu-s vinovate ci stapanul lor
asta iarna aveam un pui de ciobanesc, nu iesise niciodata din curte si nici nu avea cum. blanda de tot, latra la gard ca sa vina omu' sa o mangaie. numa' ca era mare si nu indrazneau.

intr-o zi o desteapta s-o fi gandit ca cine stie cat mai dureaza pana ataca un om sau un copil. otrava de sobolani e nasoala rau, s-a curatat in vreo doua zile in chinuri si n-a fost chip sa o salvam.

asa-i romanul, dezvolta niste probleme imaginare si culmea le si gaseste solutii...

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 14 Sep 2008, 20:04

In Romania, dresarea cainelui sa manace numai din mana stapanului/ castronul dedicat mi se pare cea mai inteligenta investitie. La cati cretini/javre umane umbla liberi pe strazi, otravirea unui caine de talie mare e doar o chestie de timp.
Cu lacrimi Bastus!

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 14 Sep 2008, 23:09

Am o pove pentru topicul asta,de acum 15 minute.Avem un pittbul vecin,care de un an si ceva,s-a dovedit a fi painea lu Dumnezeu cu foxteritza mea,tolerindu-i orice,inclusiv atacuri(tentative) la fata.Spyke.Am facut o plimbare prin zona si intr-o parcare stapinii au dat drumul la Spyke si la alt caine cu care era amic de foarte multa vreme.Cei doi caini au venit in galop,eu fiind sigur ca pentru joaca.Dar amicul lui Spyke a inceput s-o atace pe Alma mea.M-am interpus tot timpul intre cei doi si am reusit sa evit o muscatura.N-am vrut sa-l iau la penalty-uri pe patruped,fiindu-mi jena de vecinul meu. Iar la un moment dat Spike il prinde de git pe vechiul lui amic si-l tintuieste la pamint.Amindoi baietii n-au putut sa-l faca sa-i dea drumul vreme de un minut. Hmmm.Vasazica ,zic eu,Spike si-a aparat vecina femela,neezitind sa-si atace prietenul.Inseamna ca e inteligent si gindeste in perspectiva.Am mai fost atacati anu asta de o catea mare si urita care mi-a zgiraiat odoru doar cu unghiile si de un dog german arlechin dar pe asta l-am vazut de departe,mi-am luat potaia in brate si cu celelalte membre libere,i-am dat la cap si burdihan.Am avut noroc ca a abandonat repede si l-a chemat stapina din casa.Prietenul omului dar nu a tuturor oamenilor si nu tot timpul.Iar cu ceilalti caini,in general,imprevizibil.E o mare responsabilitate.Dar merita cu siguranta.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 15 Sep 2008, 00:11

gerula,
dresaju ala e o minciuna. cei mai multi conditioneza cainele sa atace daca un strain le da mancare. numa' la cainii foarte sceptici la straini merge. ai mei nu musca oameni pentru le rup capu' daca incep cu intentii din astea. nu de alta da' si chestia asta e inutila, cea mai buna paza e oricum alarma nu cainele. prin urmare singura chestie pe care pot sa o fac a fost sa-i invat sa nu haleasca de pe jos, doar din vasul lor.

da' nu poti sa bagi mana in foc. odata cand e cu fomea in gat sau ceva aliment apetisant cand stapanul nu-i prin zona sa-l observe sau uiti o luna sa-i faci repetari la comenzi si aia e. nu tree sa o ia decat o data.

unui prieten i s-a curatat anul asta un ciobanesc de berna si nici nu stie cum a luat otrava si de unde, or fi dat la soareci pe scara blocului si a luat pe labe. si asa se poate. pana la urma, tot cu broastele testoase e mai safe, aia e clar. he he

jedi,
perspectiva tree sa fie legata de sex, cine stie ce spera porcu'. nici nu vreau sa stiu ce-ar iesi dintr-un drac gol de fox si alt drac gol de pit. ma gandesc ca nici tu :)

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 15 Sep 2008, 00:18

Varianta de dresaj cu care-l faci sa nu mai manace ever de pe jos implica curent electric. Este oribil de sadica, dar in tara asta plina de jigodii umane, cred ca mai bine sufera cainele un pic cand e mic, decat sa se chinuie doua zile pana sa dea coltul, din cauza otravii. Din cate am inteles de la niste profesionisti, tot asa ii fac si sa nu mai manace de la straini.
Cu lacrimi Bastus!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Sep 2008, 00:22

Sa va zic si io o faza , cu un ciine pe care-l chema tot Spike .
Acum vreo 7 ani , lucram in constructii , faceam o reforma la o casa luata de un tip , ala statea in chirie insa o lasat la casa doi ciini , un labrador auriu pe care nu mai stiu cum il chema si unu care nu stiu ce rasa era , destul de intilnita si foarte prietenoasa , numit Spike . Asta ultimu avea 4 ani , labradoru aproape un an , si era cam salbatec , nu erau legati , umblau lela pe proprietate , le dadeam de mincare si apa noi .
La un moment dat labradoru incepea sa-l impinga de la mincare pe asta mai batrin dar mai mic de statura , isi halea mincarea in doua secunde si venea rapid sa haleasca si de la Spike.Am inceput sa-i hranim in locuri diferite si nu mai ajungea sa-l impinga pe Spike , insa o durat putin pina s-o produs inevitabilu , labradoru l-o luat pe Spike de git si o trebuit sa-i despart cu scindura , eram numai io cu inca unu , Mesteru :lol: da el nu o intervenit .
Dupa faza Spike eram cam abatut si se invirtea pe linga poarta , pe labrador l-am bagat pe lant , pt. prima data in viata lui .
Terminam noi munca pe intuneric si cind deschid poarta vad ca o taie Spike afara ( ce nu am vazut ii ca o intrat imediat inapoi ) . Sarim in masina si dupa ciine prin noapte , erau zone intre case unde se putea pierde lejer , ne uitam ca nebunii dupa ciine , cind ajungem la o casa , poarta deschisa , lumina si Spike in mijlocu drumului . Frina , sar din masina , "spike , hai incoace " , ala incepe sa miriie , fuge in curte , si dupa aia se pune sa ma latre ca un apucat . Ma gindesc ca s-o dilit de la faza cu labradoru , ii zic la Mester " da un sac , io nu ma risc " , si cu sacu-n mina intru dupa el . imediat apar niste indivizi , banuiesc proprietarii , care ma vad fugarind ciinele , care io credeam ca-i Spike , cu sacu-n mina , de fapt era ciinele lor si io ma dadeam dupa el cu sacu-n mina pe la ei prin ocol :lol: :lol: :lol: ( poarta era deschisa larg )
Bine ca au avut rabdare aia sa ne asculte :lol:

Fir Intins!!!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 15 Sep 2008, 00:27

Asta e antologica :lol:. Stiu pe cineva care a patit o chestie oarecum similara cu o pisica birmaneza (se pierduse, o cauta, a gasit-o :lol:) , s-a prins abia acasa ca nu-i a lui, si pe urma nu stia unde s-o duca :lol:. A dat anunt cu "gasit pisica birmaneza" :lol:.

Esti primul pe care-l aud ca a fost prins asupra faptului la o faza de-asta :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 15 Sep 2008, 00:28

ha ha ha ce suckeri :) misto

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 15 Sep 2008, 00:32

Maine v-o zic pe aia cu un amic francez caruia i-a daramat masculul de geochelone sulcata usa de stejar de la casa :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 15 Sep 2008, 04:10

@ Eugen . Departe de mine gindu sa ma pricopsesc cu pui de FoxPitt.Ar fi neneorocire
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Scrie răspuns