Pe apa sambetei :))

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 12 Aug 2010, 21:39

Adica m-am dus la masina, am scos aschia care imi gaurise barca (pentru ca de fapt asta a fost cauza) si atunci mi-a picat fisa cu privire la modul in care se vulcanizeaza anvelopele intepate de cuie sau suruburi, respective prin aplicarea unui dop din cauciuc pe gaura. Am luat fain-frumos o croseta pe care o port in trusa (o foloseam la crap pentru fir de par si acum la tras strune prin gume mari)si am largit gaura , am innodat un elastic de borcane pus in 2 si am tras nodul cu croseta prin gaura in interiorul balonului. Pe exterior am prins cu scoci capetele elasticului de balon ca sa nu cumva sa alunece inauntru cu totul, am umflat barca la capaciate , am pipat 2 tigari (timp in care am verificat improvizatia cu apa de cateva ori sa vad daca sufla), am luat pompa cu mine si am plecat inapoi la locul de facut nani.
Daca puneam petec ori nu mai foloseam barca in acea partida lasand lipitura sa faca priza, ori daca o umflam riscam sa o deteriorez mai tare si pierdeam si o bucata din materialul de reparatii degeaba (initial) si inca una mai mare (ulterior) .
Cu improvizatia facuta am salvat partida aia de pescuit si am mai facut una ,tot cu dormit in barca saptamana trecuta.
In final s-a dus pea pa sambetei doar odihna si pacea sufleteasca din acea noapte.

Ceea ce vroiam sa zic e ca , daca gaura in barca nu e periculos de mare si nu e taietura riscurile nu sunt chiar asa mari la o barca cu minim 3 compartimente, intrucat nu te lasa balta dintrodata.

eu prefer totusi sa nu tin bateria legata de barca iar firul de la motor il cuplez cu clesti. daca o fi sa fie sa cada bateria (sau s-o arunc eu in apa) fara sa traga si motorul dupa ea. vesta si peturile sunt utile doar cand esti singur cu barca ,eu recomand insa sa mergeti cate 2 barci cand se poate . sansele sa se avarieze ambele simultan sunt destul de mici.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 13 Aug 2010, 07:44

Michael scrie:eu nu am barca dar stiu un singur lucru, fara vesta nu as iesi pe lac+ mai zicea cineva de bidoane/flacoane legate de fiecare obiect de valoare, pentru o eventuala recuperare dupa eveniment.
O vesta e foarte utila in caz de necesitate ,nu se stie niciodata ... bidoane,flacoane legate de obiecte e valabil daca ai o barca mai maricica in rest spatiul e cam mic .... si mai mult te incurca .
... Copaia mea e din fibra de sticla cu 3 camere de aer si dublustrat cu aer intre ele ,chiar daca se sparge tot nu se scufunda , trebuie o forta impresionanta sa sparga ambele straturi .... e micuta , dar suficienta ptr 1 persoana la pescuit si 2-3 la plimbare , insa pe vreme rea cu valuri " uriase " mai bine trag la mal sau in golfuri linistite , daca nu vreau sa iau apa . La patania de saptamana trecuta cand am ptrecut peste un bolovan in " viteza " si m-am ales cu o spartura de o palma ,nici n-am observat ,doar ca motorul tragea mai greu ,si abia acasa am vazut ditamai gaura :cry: , Pe apa trebuie tinut cont de vant ,rafale si de valuri create si e recomandat sa fiti macar 2 persoane in 2 barci ptr. o siguranta "deplina ".

Scrie răspuns