Pe apa sambetei :))

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 04 Aug 2010, 19:57

grey-wolf scrie:am uitat sa precizez pierdut virginitate pe malul Cibinului . asta se pune la socoteala la pierderi grele sau se considera pierdere in profit??? :lol: :lol: :lol:
nu ofer nici o recompensa si nu o vreau inapoi :lol: :lol: :lol:
:lol: buna, buna asta. :bere:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 04 Aug 2010, 21:52

grey-wolf scrie:am uitat sa precizez pierdut virginitate pe malul Cibinului . asta se pune la socoteala la pierderi grele sau se considera pierdere in profit??? :lol: :lol: :lol:
nu ofer nici o recompensa si nu o vreau inapoi :lol: :lol: :lol:
Ai pierdut-o deja? Ce pestoaica a fost fericita "beneficara"? :lol:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 04 Aug 2010, 22:24

o pierdu lupu cu muuuuuuulti ani in urma da nu cu pestoaice, cu lupoaica tinara si frumoasa (la vremea aceea) da numele nu se spune ca e inhaitata cu altu :twisted:
apropo de brinca ursului ai mai aflat ceva ca lupu e batrin si sur si nu se stie cind are nevoie :wink:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 08 Aug 2010, 16:18

kzoli@..poti descrie mai amanuntit cum s-a intamplat nenorocirea? S-a rasturnat barca?S-a spart? A trebuit sa arunci bateria in apa sa scapi?
Ma pregatesc si eu pentru o iesire de o saptamana, singur , doar cu cainele :) si barca.
Demult m-am intrebat, oare ce s-ar intampla daca iau o gaura intr-una din compartimentele barcii in mijlocul lacului..mai scap cu viata? E barca mica de 2.30 cu motor, baterie..etc..
Oricine a experimentat asaceva si poate sa ne povesteasca e binevenit...sa invatam ceva, aici ma refer exact la scenariul acesta..barca gonflabila mica+baterie,motor..plus gaura , evident.
Sper din tot sufeltul , sa nu fiu eu urmatorul care sa dea amanunte :)
Nu sunt fricos de felul meu, stiu sa inot...dar cand sunt singur intr-o zona relativ izolata e mai bine sa fiu precaut.

Sa mai fiu si ontopic ;) Seara, intuneric , frig, lac de munte, trei insi, caiac trei pesoane...una mica neatentie :) (chiar din partea caruia veneau atentionarile ca "sa avem grija la echilibru")...si ma trezesc cu capul in jos, blocat in orificiul ingust , apa de vreo 10 grade ..pana am ajuns in tabara am facut un soc hipotermic de am crezut ca ma curat :)...Lipsa : lanseta+mulineta...recuperate a doua zi din apa de 2 metri.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 08 Aug 2010, 18:54

acum cativa ani eram sub barajul de la Izbiceni (pe olt) cu un prieten cu barca ruseasca...ne priponisem pe niste stalpi de beton care se afla exact sub baraj si care erau iesiti din apa 15cm....stateam pe ei si dadeam la salau cand la un moment dat fara avertisment au dat drumul la baraj....eu m-am suit frumos in barca dar prietenul meu care era pe un alt stalp nu a mai avut rabdare si a sarit in barca ....care barca din soc s-a lovit de un fier iesit din acel stalp de beton.....si s-a taiat.....ne-am trezit sub baraj dat drumu cu o singura camera la barca umflata...cealalta jumatate avea o taietura de vre-o 10 cm......noroc cu cativa pescari de pe mal care ne-au aruncat o lanseta si ne-au tras la mal.....ca altfel ne tragea apa sub baraj....mentionez ca eram in noiembrie...ninsese cu cateva zile in urma...si noi eram cu cizmele si geaca pe noi.....a fost o experienta destul de neplacuta....dar de pierdut nu am reusit sa pierdem nimic.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 08 Aug 2010, 22:55

eu nu am barca dar stiu un singur lucru, fara vesta nu as iesi pe lac+ mai zicea cineva de bidoane/flacoane legate de fiecare obiect de valoare, pentru o eventuala recuperare dupa eveniment.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 08 Aug 2010, 23:03

Cred ca imi iau vesta...Mersi de sfat. Astept relatarea lui kzoli.
Oare merita sa leg bateria de barca? E prea riscanta treaba? Bateria ramane functonala sau se poate remedia dupa o baie? Intrebari stupide, stiu ;)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 12 Aug 2010, 18:51

bateriile-s suficient de ermetic inchise cred incat sa nu intre apa in ele, mai greu este recuperarea de pe fundul apei.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 12 Aug 2010, 21:08

acum 2 saptamani pe un baraj pe olt m-am ales cu o gaurica in barca.eram cu inca 2 prieteni , toti 3 cu barcile gonflabile am mers de seara sa stam pana dimineata sa lingurim la somn. ideea era sa dam pana pe la 11-12 noaptea , apoi dormit in barca (deja 2 din 3 aveam ceva experienta la capitolul asta) iar dimineata de la 3-4 iar pescuit. am ajuns la apa pe la 6 seara ca de obicei am umflat barcile si am intrat. dupa vreun ceas si ceva simt ca unul din flotoare e cam moale si la fel fundul barcii. la prima cercetare vad ca la fundul barcii ii scosesem dopul din gresala foindu-ma pe acolo iar la flotor nu se vedea si nu se auzea nimic suspect .ma gandeam ca poate n-am bagat eu aer destul cum m-am grabit sa intru. dupa inca un ceas si ceva , pentru ca incepea sa se inopteze , am plecat la locul stabilit pentru "campare" si partida de dimineata (la vreo 2km de la masina). ajungem, ne ancoram si incepem sa ne pregatim pentru dormit (facut loc in barca, desfacut sacii de dormit , imbracat pelerina ca sa nu ne umezeasca roua, etc.). cand am terminat cu instalatul confortabil zic hai sa mai dau 2 lanseuri poate sare mustaciosul. dau sa ma asez pe flotor si mai, mai sa cad din barca ca se muiase aproape total (pana atunci n-am sesizat cat de grava e chestia mai ales ca am pus totul pe seama neumflarii initiale la care s-a adaugat racoarea serii care de regula moaie barca.) ma apuc si feresc toate spre balonul bun sa caut gaura, pe care am gasit-o in final pe botul barcii, la exterior, chiar deasupra liniei de plutire. buun. trusa de interventie era la masina, pompa era la masina, ale prietenilor la fel, iar bateria(de masina de 55 Ah) mai putea face doar un drum la masina pana sa se descarce.
evaluez situatia: puteam sa raman si sa-mi asum riscul de a ma culca in barca si sa ma trezesc in apa sau sa merg la masina sa lipesc barca sa dorm in masina si sa pescuiesc restul partidei de pe mal (asta pentru ca lipitura trebuia sa stea nefortata minim 12 ore perioada in care barca era inutilizabila.)
voi ce ati fi facut :?:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 12 Aug 2010, 21:10

eu am ales sa imprumut bateria pe gel a unui prieten, sa merg la masina, sa largesc gaura din barca si sa ma intorc inapoi. :twisted:

Scrie răspuns