Cum as putea sa fiu rezervat cand acest prieten imaginar - doamne doamne, conform bibliei a omorat intreaga populatie pentru ca nu se mai supunea legilor lui (potopul) ? Spune-mi te rog ce diferenta este intre Hitler care a omorat evreii in lagarele de concentrare pentru ca el credea ca astia sunt niste mizerii care trag rasa in jos si dumnezeu care a omorat intreaga populatie pentru ca nu i se supuneau? Exact ca un stapan de sclavi care ii omoara pentru ca astia nu il mai asculta. SI el este iubirea si bunatatea absoluta..... Si inca ceva unde apare aici liberul arbitru, cand tipul se ghideaza dupa un rationament de genul : "fa ca mine sau te chinui in iad etern?" Mie asta imi miroase mai mult a constrangere decat a alegere libera....
Nietzsche spunea atat de simplu si elegant : "un creator, s-ar fi inconjurat de creatori...." Evident, nu? Putea sa ne faca la fel ca si el, perfecti si atotputernici, nu sa isi bata joc cu chestia asta nimita viata, cu boli, foame, lipsuri, durere.... asemanandu-se mai mult cu un cercetator care urmareste distrat bietul sobolan flamand in labirint incercand sa gaseasca bucata de branza decat cu un tata iubitor....
Si simplul fapt de a crede ca universul intreg a fost facut pentru noi e o aberatie sinistra avand in vedere cat de vast este acest univers....
Sunt atat de multe erori de logica elementara in teroriile astea religioase....
Oricum, personajul acesta, dumnezeu, este extrem de interesant din punct de vedere psihiatric. Poseda o multime de tulburari, mergand de la complex Oedip pana la sindrom obsesiv-compulsiv si maniaco-depresiv. Oricum, patologia este foarte bogata la pacientul nostru. Daca presupunand prin absurd, tipul ar exista, mi-ar face o deosebita placere sa il ajut. In mod evident, are nevoie.
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.