pe o balta langa Iasi, la stationar. colegul meu de suferinta, pe la 10.30am, vazand ca nu se-ntampla nimic la pandaci zice: -scot si io momaia ca sigur nu mai am nik pe ea. scoate omu' si la 15 m de mal inteapa un salau de toata frumusetea de vreo 2,5kg care s-a lasat pacalit de jocul rotativ al arcului in apa. cred ca am mai auzit la cativa de salau la bomba golita dar asta e reala!
tot pe o balta din iasi, una auzita. la un miez de zi vin paznicii, taie chitanta si ne punem pe taclale. zic io: dom'le, mai e somn mare pe-aici. da ala: dom'le, avem unul de 90kg

pe care l-am prins de 4 ori si de fiecare data l-am dat inapoi cu cate un belciug in buza. odata, era sa-l manace pe unu din paznici care a cazut din barca!
un copil de 9 ani pescuia cu bold indoit si varga de alun la lipitoare intr-un iaz, pe la bunica lui. periodic, fiindca se facuse cald tare mai facea cate-o scalda cu prietenii lui, cu "mariana", cu strigate si clipoceli. la un moment dat se duce pluta la fund, trage dracu' de varga da' nu poate sa-l scoata. mai vine un trepadus, il ajuta, trag din greu si pana la urma scot la mal un crap oglinda de vreo 3kg. si asta e reala. copilu' eram io si de atunci m-a prins microbu'...