Mergem la referendum?

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
attilaf
veteran
veteran

Re: Mergem la referendum?

Mesaj de attilaf » 01 Aug 2012, 10:01

"Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească".
(art. 4. din Constituţie)

A. Funcţia legislativă constă în activitatea de stabilire a regulilor de conduită socială generale şi impersonale, cu caracter obligatoriu şi susceptibile de a fi sancţionate, la nevoie, prin forţa de constrângere a statului. Aceasta funcţie este încredinţată unei adunări reprezentative constituită pe baza votului corpului electoral – Parlamentulului. - Majoritate USL

B. Funcţia executivă ( funcţie administrativă sau guvernamentală) constă în activitatea de executare în concret a legilor, de organizare a aplicarii şi executării la situaţii concrete a legii, de asigurare a bunei funcţionări a structurii organizatorice a statului. Actele normative şi individuale elaborate şi emise pentru realizarea funcţiei executive se numesc acte administrative, şi trebuie să fie conforme cu legea.
Activitatea funcţiei executive este condusă şi coordonată de Guvern.
Autorităţile executive sunt reprezentate de:
1. Preşedintele României - Basescu
2. Guvernul României - USL
2.1. ministerele şi organele de specialitate din subordinea acestora - USL
2.2. alte organe de specialitate din subordinea guvernului - USL
2.3. instituţia prefectului - majoritate USL
3. Autorităţile Autonome ale Administraţiei Publice Centrale - :)

C. Puterea judecatorească constă în activitatea de soluţionare, cu putere de adevăr legal şi autoritate de lucru judecat, a conflictelor apărute între persoane sau între acestea şi stat, prin intermediul hotărârilor judecaăoreşti.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 01 Aug 2012, 10:03

Ca sa faci politica trebuie sa fi o tarfa fara principii. Si inca am principii!!

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 01 Aug 2012, 10:11

@ attilaf ...nu te mai citez...e inutil , doar te-as ruga sa revezi procentajele de la vot, pe judete , zone, regiuni , harcov-uri sau cum vrei ....Cunosti procentajul de moldoveni , olteni , maramureseni plecati dincolo ? (la acea deschidere spre occident , dupa care va curg balele , dar va alegeti cu ...)...Lasa tu deschiderile occidentale in pace , astea-s pupindorsaluri ieftine ...Sau, daca tot esti la curent cu ele , aplica-le , pune-le-n practica aici...sa te vedem la OTV cum revolutionezi gandirea si mentalitatea celor din jur ...sacrifica-te pt noi, astia trogloditi, fara posibilitati de-a ne " deschide " ....Lumineaza-ne ....dar cu argumente logice ...de lozinci ne este plin rucsacul , nu mai incap nici voblerele !!! Nu confunda , te rog , forumul cu templom !!! Din nefericire pt tine , sunt mult, mult mai in tema pe linia asta decat crezi !!!....Cand mai faci morala , refera-te doar la faptul ca luam pesti sub dimensiune , ca pescuim in prohibitie , dar nu ce incepi sa faci ! Nu-i elegant deloc !!

Si, urmand logica ta , inseamna ca harcov-ul , dupa prezenta la vot, e depopulat....fiind plecati toti inspre " deschideri " occidentale ...Io nu prea cred ...si nici tu , numa' iti place sa spui ....ca asa-i la moda !!!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 01 Aug 2012, 10:20

bibanule solzos ... din cate citesc esti foarte informat despre politica (tu ai zis-o) iar mesajele tale in ciuda faptului ca sunt lungi nu prea zic nimic in afara unor mistouri ieftine ... faci parte din USL, nu-i asa?
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 01 Aug 2012, 11:09

@ everyone

Cum explicati faptul ca din peste 3.000.000 de romani plecati afara, au votat doar 50.000???

si pentru ca imi permit sa irosesc 15 minute...
Cunosti procentajul de moldoveni , olteni , maramureseni plecati dincolo ? (la acea deschidere spre occident , dupa care va curg balele , dar va alegeti cu ...
Nu le cunosc, si nici nu-mi pasa. Imi pasa doar de numarul celor care au votat la referendum. Adica vreo 50.000, din cei 3.000.0000 plecati pe afara.... Sa fie vreo boala generala a tuturor celor care pleaca? Sa nu-i mai intereseze de USL, Basescu, PDL sau PPDD?
Lasa tu deschiderile occidentale in pace , astea-s pupindorsaluri ieftine ...Sau, daca tot esti la curent cu ele , aplica-le , pune-le-n practica aici...sa te vedem la OTV cum revolutionezi gandirea si mentalitatea celor din jur ...sacrifica-te pt noi, astia trogloditi, fara posibilitati de-a ne " deschide " ....Lumineaza-ne ....dar cu argumente logice ...de lozinci ne este plin rucsacul
S-ar putea sa ai dreptate, dar parerea mea e ca daca nu reusesc sa imi fac intrarea langa Ciutacu si Badea la Antena3, s-ar putea sa nu "ajung" la cei 8.000.000 de sustinatori ai USL.
Din nefericire pt tine , sunt mult, mult mai in tema pe linia asta decat crezi !!!
Doamen fereste, nu m-am erijat niciodata in atotcunoscator. Ma bucur pentru cineva care e mai in tema decat mine.
Cand mai faci morala , refera-te doar la faptul ca luam pesti sub dimensiune , ca pescuim in prohibitie , dar nu ce incepi sa faci ! Nu-i elegant deloc !!
AIci trebuie sa iti dau dreptate. Nu inteleg de ce m-am "agitat" pe topicul asta. In fond si la urma urmei, referendumul a trecut.

@anem, judecand dupa logica ta si eu ar trebui sa fiu mana dreapta a lui Blaga :). Si sincer mi se rupe si de Base, Blage, Crin, Miki Mouse, Felix Navidad si restul. Toti o apa si-un pamant. Dar parca am mai zis asta odata sau de doua ori...

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 01 Aug 2012, 11:13

attilaf scrie: @anem, judecand dupa logica ta si eu ar trebui sa fiu mana dreapta a lui Blaga :). Si sincer mi se rupe si de Base, Blage, Crin, Miki Mouse, Felix Navidad si restul. Toti o apa si-un pamant. Dar parca am mai zis asta odata sau de doua ori...
chestia scrisa mai sus era o gluma cu care ma gandeam ca poate se mai destinde atmosfera :lol: ca prea seriosi au devenit toti ... si vorba aia, referendumul s-a terminat si indiferent de rezultat tot in rahat suntem :wink:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 01 Aug 2012, 11:28

anem scrie: indiferent de rezultat tot in rahat suntem :wink:
Poate voi :P , :lol: :lol: eu refuz sa ma consider in rahat :mrgreen: .
In noroi, da , clar....

PS GLUMESC , DA ???? :lol:

Chiar stateam si ma gandeam ..... e misto in Romanica. E distractiv. Suntem obisnuiti sa facem haz de necaz. Sa facem din rahat bici. Sa legam cu sarma sa mai stea oleaca in picioare. Si o facem de ceva vreme. Adica nah...niste sute de ani :D ....
La fel cu spagile, injunghiatul pe la spate, si pupincurismul ..... Ne place. Si cred asta cu tarie, ca altfel nu se justifica :lol:

E din pamant , din sol , din aer..... ca altfel nu imi explic cum se apuca de prostii si nemtii sau alte natii veniti incoace..... e tara tuturor posibilitatilor. E tara care ii voteaza ca senatori pe unii ca socaciu si irina loghi ( nu nu am gresit cand am scris cu litere mici) , si din pacate, e tara in care absenteismul la vot nu se pune...ca daca s-ar pune......

Uite eu as propune ca in cazul in care la vot nu se prezinta mai mult de 50% din populatie sa se impuste toti candidatii :lol: .
Macar o data......
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 01 Aug 2012, 11:36

bine MusKMd ... tu esti doar in noroi :lol: ... sau daca vrei chiar in apa pana la brau si incaltat in soldane :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 01 Aug 2012, 11:38

fara soldane....ca-i cald :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 01 Aug 2012, 11:56

anem scrie:bibanule solzos ... din cate citesc esti foarte informat despre politica (tu ai zis-o) iar mesajele tale in ciuda faptului ca sunt lungi nu prea zic nimic in afara unor mistouri ieftine ... faci parte din USL, nu-i asa?
I-mi pare rau sa te tezamagesc :
1- la ultimele alegeri nici macar n-am votat USL .
2-politica ma dezgusta, dar , din moment ce-mi afecteaza viata , mai deschid ochii si urechile .
3- daca ai " retinut " ceva politic din ce-am scris (desi fara intentie ) ma vad nevoit sa-ti precizez (fie pt ca nu esti in tema - fie pt ca esti chiar in mijlocul ei , nu stiu si nu-s curios ) ca ma refeream la politica ce se face FRECVENT in anumite biserici (sa nu te supar nu nominalizez ). Despre asta ziceam ca sunt in tema . Nu te speria , nu exemplific , vazand ce "turbioane "apar .
Mai scurt nu pot . Inafara de punct si virgula , nu folosesc nimic ...unii se supara ....
Toate cele bune, daca m-ai inteles , daca nu , sa fii iubit . Oare chiar asa de mare sa fie miza , sau doare la unii ...Oricum ar fi , tupeul va dainui mereu ....numai bine !

Scrie răspuns