masini sedan/berline cu garda la sol mare

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cristi andronie
utilizator nou
utilizator nou

Re: masini sedan/berline cu garda la sol mare

Mesaj de cristi andronie » 13 Mar 2013, 12:00

MuskMd scrie:la ce zic astia pdg?
Presupun la pachetul drumuri grele

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 13 Mar 2013, 12:56

johnnybravo scrie:...PDG-ul afecteaza stabilitatea masinii in curbe?
...depinde cu ce viteza vrei sa iei curbele , eu iti recomand "over" 80km/h , daca curba are o deschidere de pana in 100 grade ... :lol:
...daca te-ai gandi putin la centrul de greutate , la forta centrifuga si cea centripeta... :mrgreen:
...pentru a evita lunecarile laterale (deraierea), trebuie ca rezultanta dintre greutatea vehiculului si forta centrifuga, ambele aplicate în centrul de greutate, sa fie perpendiculara pe suprafata drumului si cat mai apropiata de aceasta.
...daca vrei , pot sa-ti desenez...vectorial
:headbash:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 13 Mar 2013, 13:08

:lol: .... merita luate toate aspectele in calcul :D ....

acuma daca discutam de pachetul de drumuri grele in vag de obicei asta insemna un scut metalic si 1.5-2 cm in plus la garda la sol......si dpdv al intratului pe tarla si in vagauni , nu e mare sfaraiala. merita daca mergi pe drumuri proaste, cu pietris samd ....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 13 Mar 2013, 21:51

skoda rapid are garda la sol de 136mm (doar pe asta l-am gasit pe net), loganu de 150mm deci cu PDG s-ar ridica cel putin cat loganul, adica ce ma intereseaza

skoda yeti e SUV

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 14 Mar 2013, 06:40

johnny eu zi sa nu te iei strict dupa ce vezi pe flyerele de vanzari.
garda la sol este un parametru care iti da doar atat.....garda la sol adica inaltimea celui mai coborat punct al Pobedei ....
pt bagat pe tarla sau prin tot felul de vagauni ( chiar si soft) trebuie sa iei in calcul si ampatament, ecartament , lungimea consolelor ( iti dau unchiul de atac) cat si pozitia relativa la roti a punctului care da garda la sol....

poti sa iti footi creierii cu calcule de genul acesta sau sa te duci la primul dealer sa ii explici pelicanului de la vanzari ce iti trebuie tie de fapt si sa ii impui sa faci un drive test si depasind o bordura sau parcand peste un morman de pietris :lol:

Strict ca parere personala Skoda Rapid, Seat Toledo sau logan e aceeasi mancare de peste ca si masina de zi cu zi, deci nu vad alta logica la platirea unui pret mai mare decat prin prisma afinitatilor personale pt vro marca sau design ( daca e cazul la tine )

Mai mult de atat, cele doua din VAg sunt similare si construite pe aceeasi platforma, si anume de Polo fapt care cel putin in ochii mei le declaseaza clar in fata gamelor un pic superioare din clasa Golf, Jetta, Octavia.

Personal merg mult cu berlina personala la pescuit si pot sa iti spun ca nu e o solutie de termen lung . Eu am un Passat 4x4, scuturi metalice samd si e @sters@ tot pe dedesubt in conditiile in care nu ma bag in chestii hardcore. am noroc ca e modelul b5.5 care de bine de rau nu are "organe" expuse in afara scuturilor, cardanul e incadrat in caroserie iar multilinkul nefiind foarte dur mai poti merge si cu 60-80 pe drum pietruit iar prin prisma faptului ca are integrala isi compenseaza cumva moliciunea si greutatea in ideea pastrarii unei stabilitati la rulare.

din pacate masina pe care o vrei tu exista pe piata la ora actuala doar sub forma unor mini suv sau break ......berline cocotate si eventual cu integrala nu stiu sa fie .....

e grea o alegere in auto la ora actuala , stiu :lol:

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 14 Mar 2013, 08:28

no, cand mi-oi lua masina, sa vezi ce te tut la cap muskmd :lol1:

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 14 Mar 2013, 18:52

@MuskMd, skoda rapid m-am gandit ca e cel putin la fel la capitolul garda la sol cu skoda superb pt care nu am gasit nicio specificatie...
superbul e pe aceeasi platforma cu passatul si nu cu polo, asta e valabil pt mk1, mk2 e diferit (mai lung)
superbul are portbagaj de 595litri, loganul parca 450-500

ai PDG la passat? in general VW sunt joase de asta am renuntat la ideea VW CC care imi place tare :D

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 14 Mar 2013, 19:56

renunta la ideea preconceputa ca 2 cm te ajuta cu ceva.
care are 13 va avea 15
care are 17 are 17.....si e deja altceva
legat de skode intelege ca nu sunt decat reeditari mai ieftine ale modelelor vw. adica indiferent ca sunt diferente pe afara....coasca de dedesubt e formata pe aceeasi platforma....... diferentele vin din echipari, calitatea materialelor la finisaje samd.......

superbul e o varianta ok de strada, dar o sa iti fie mila sa o ineci in namol si prin tarla cu coceni de porumb :lol:

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 14 Mar 2013, 20:25

:)
de curiozitate, ce VAG recomanzi pt pescuit si autostrada cu consum decent si portbagaj suficient pt motor de barca si ceva lazi?

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 14 Mar 2013, 22:10

touareg pana in 2010....sau unul din asta nou cu transfer box samd......:lol:

sau allroad.....pt un wet dream :lol:

Scrie răspuns