In ultimii 8-10 ani as putea spune ca adunat cap la cap am trait cca 1 an ( da, 365 de zile) la cort... sunt un maniac al expeditiilor in natura .

Hai sa va spun ce mi se pare mie important la un cort:
1. Sa fie din 2 foi... e mai confortabil termic , nu face condens in camera (!!!)
2. sa aiba 2 intrari...fara a doua nu te poti apropia de el ziua pentru ca e sauna. Ventilatie optima. E bine sa aiba la amandoua plasa de insecte.
3. Forma aerodinamica si puncte de ancorare suficiente, sa poata fi intins "tambal" , sa nu fie prea inalt pt a rezista la vant
4. baza rezistenta cat de cat la intepaturi pt campat pe cioturi de plante, scoici etc. Asta inseamna "rafie" , sa ramana si portabil. Mai nou corturile cu pretentii nu mai au jos rafie ci o tesatura ca prelata, dar un pic mai groasa. E suficient sa campezi o data in conditii mai dificile, si e strecuratoare.
5. De preferat sa aiba si o absida, daca nu chiar 2. Altfel, trebuie sa suporti noaptea o aroma f imbietoare de la bocancii cu care ai pescuit incaltat o zi intreaga

6. Sa fie portabil. Eu de obicei il car pe motocicleta sau in spate, deci trebuie sa fie strans compact si sa nu depaseasca 5 kile.
Alte aspecte: Prefer constructia de tip iglu, nu foarte inalt, eventual cu inca o traversa de intarire. NU triunghi( prea inghesuit) , nu tunel ( prea instabil). Dimensiunea o aleg la minim pt a fi confortabil pt 2 persoane+ ceva bagaje. Prefer deschiderile largi, cu fermoar la baza , nu ovale, sa poata sta confortabil 2 persoane la cafea in "usa cortului". Prefer atasarea betelor de camera cu clipsuri, nu cu "buzunar" cusut sa insir la ele. De obicei arunc cuiele standard "montane" si imi fac atele mai tapene. Ma uit la cat de bine acopera prelata baza cortului, sa nu se prelinga apa. Toate cusaturile sa fie vulcanizate, iar materialele pt baza si prelata , evident impermeabile. Intotdeauna folosesc toate punctele de ancorare, iar daca il asez pe nisip folosesc in punctele cheie "pari" ciopliti la fata locului. Niciodata nu mi-a luat vantul cortul pe sus, nici nu l-a culcat la pamant, si nici inundatie n-am avut in cort chiar daca a plouat torential toata ziua si pe sub cort s-a format parau.
In prezent am un cort Trimm "OHIO" pentru 2 persoane, camera 2,20x1,50 m + 2 abside, cu 2 intrari. Daca il gasiti , luati-l, e un cort f bun si la bani cinstiti ( pana in 3 mil) .