...corect as spune, am sesizat si eu acest aspect...nuke scrie:@T.Adrian-timpul de fierbere al crevetilor mi se pare mare.Pt ca dupa 4 minute,in mod normal, se "cauciucheaza"....Poate ii pui semi decongelatzi?
Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Re: Gastronomie si alte dichisuri
corect...mi s-a parut mie ca ceva nu era chiar perfect
multumesc de corectura.
cand gresesc, macar recunosc

cand gresesc, macar recunosc

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Noah, si eu am "gresit-o":) , dar intotdeuna e loc de mai bine, nu? 

Re: Gastronomie si alte dichisuri
Nu m-am putut abtine si am facut o escala ieri la restaurantul"Nicoresti"(daca se considera reclama sa fie sters mesajul),leaganul civilizatiei bucurestene,cum imi place mie sa-i zic,am mancat 2 portii de hamsi si o ceafa de porc. Bine...fie si o ciorba de burta si niste icre...hai sa marturisesc complet si niste salata de vinete si sorici.
Adriane!, uite-te si tu ce asistenta exigenta avem,ai grija ce scrii ! Eu sunt "ingrozit"si voi fi foarte atent la ce scriu pe viitor.Maine incerc reteta ta.
Adriane!, uite-te si tu ce asistenta exigenta avem,ai grija ce scrii ! Eu sunt "ingrozit"si voi fi foarte atent la ce scriu pe viitor.Maine incerc reteta ta.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@T.Adrian-nu te supara,oricine care are ceva "ganditor" intre urechi,nu critica de dragul de a critica.
E normal ca la o transcriere de reteta sa mai apara si sincope.
Varul meu a fiert vreo 3 ore,fructe de mare,pt impresionarea logodnicii.
Normal.
A aruncat tot cauciucul rezultat.
@all- Toata stima pt cei care au postat retete din "camara" proprie.
E normal ca la o transcriere de reteta sa mai apara si sincope.
Varul meu a fiert vreo 3 ore,fructe de mare,pt impresionarea logodnicii.
Normal.
A aruncat tot cauciucul rezultat.
@all- Toata stima pt cei care au postat retete din "camara" proprie.
-
- veteran
- Mesaje: 1481
- Membru din: 20 Apr 2009, 14:39
Re: Gastronomie si alte dichisuri
aaa,deci scoicile daca de lerbi 3h se transforma in cauciuc?????
pai atuncea ma duc sami iau o anvelopa o fierb 3h poate se face scoici
pun si un pumn de husturoi
pai atuncea ma duc sami iau o anvelopa o fierb 3h poate se face scoici

pun si un pumn de husturoi
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Sa concluzionam....dichisul fructelelor de mare.
De obicei, punga (in RO=congelata) contine calamari,creveti,scoici,caracatita si bucati de peste.
Ordinea,de adaugat in paste,sos,tocana,orez,etc,cand fierbe toata treaba,PE RAND,daca le-am avea proaspete ar fi:
1.peste(plec de la 4 min)
2.caracatita
3.scoici
4.crevete(2-3minute pana la stingere focului)
5.calamar(30 sec pana la stingere).
Acum,ca tot ne-am starnit iata cea mai simpla reteta de calamar la gratar.
-se roaga prietenul deltaic,constructor fiind, de a ne gasi/da o caramida "plina",una din anii 1921-1944,grea rau de tot..
D-alaltea gasim si noi..
Se spala caramida bine,se usuca bine si se inveleste in foaie de aluminiu.
-se ia calamarul de la hipermarket(in Ro),gata curatat.
Nu inele,numai cel intreg,ca un ardei kapia ,insa curatat bine,fara tentacule,etc..
-se cresteaza fin pe toata suprafata lui, cu un cutit ascutit ca si cum am desena un...gard de sarma
-se unge calamarul cu un amestec de ulei de masline,sare de mare,suc de lamaie si piper macinat fin..
-se pune pe gratarul de fonta bine incins
-se adauga imediat caramida deasupra(multam deltaic!) ca sa preseze cotarla,pardon calamarul,30 sec pe fiecare parte
Vin alb,rece,sec,lamaie,sos de maioneza,aioli,untisor,salata verde,etc..
De obicei, punga (in RO=congelata) contine calamari,creveti,scoici,caracatita si bucati de peste.
Ordinea,de adaugat in paste,sos,tocana,orez,etc,cand fierbe toata treaba,PE RAND,daca le-am avea proaspete ar fi:
1.peste(plec de la 4 min)
2.caracatita
3.scoici
4.crevete(2-3minute pana la stingere focului)
5.calamar(30 sec pana la stingere).
Acum,ca tot ne-am starnit iata cea mai simpla reteta de calamar la gratar.
-se roaga prietenul deltaic,constructor fiind, de a ne gasi/da o caramida "plina",una din anii 1921-1944,grea rau de tot..
D-alaltea gasim si noi..
Se spala caramida bine,se usuca bine si se inveleste in foaie de aluminiu.
-se ia calamarul de la hipermarket(in Ro),gata curatat.
Nu inele,numai cel intreg,ca un ardei kapia ,insa curatat bine,fara tentacule,etc..
-se cresteaza fin pe toata suprafata lui, cu un cutit ascutit ca si cum am desena un...gard de sarma
-se unge calamarul cu un amestec de ulei de masline,sare de mare,suc de lamaie si piper macinat fin..
-se pune pe gratarul de fonta bine incins
-se adauga imediat caramida deasupra(multam deltaic!) ca sa preseze cotarla,pardon calamarul,30 sec pe fiecare parte
Vin alb,rece,sec,lamaie,sos de maioneza,aioli,untisor,salata verde,etc..
Re: Gastronomie si alte dichisuri
am mai invatat ceva ! sa traiesti nuke ! ajung la concluzia ca mi-am irosit o multime de ani
.credeam ca stiu cate ceva despre gatit. 


Re: Gastronomie si alte dichisuri
Lucrez la niste consolidari de case mai vechi si am caramizi din: 1893,1933,1945. Prioritate la alegere are "nuke"ca el a adus subiectul in actualitate. Stoc limitat din fiecare lot aprox. 10-12 mc.(rezultati din modificarile cerute de beneficiari). Reteta lui Adrian,ca de obicei,buna,cu ajustarile de rigoare. Acum gatesc muschiulet umplut.Am stat o zi intreaga printre caramizile mentionate si desi nu prea aveam chef de gatit,la cererea "fanilor"(sotia si copiii) si sa nu-mi matuiesc aureola,am acceptat sa ma apuc de treaba.Revin cu amanunte.