Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
>>>Unt de raci.
Pentru unt de raci se folosesc cozile si clestii dupa ce a fost consumata carnea.Eu pun resturile la frigider,neacoperite,sa se usuce bine.Daca nu sunt uscate nu se pot pisa ca o pulbere(mai grosiera).La un pachet de unt se pun resturile a cca 100-120 raci.De la cantitatea asta etalon se pot face calcule pentru diferite cantitati. Pulberea se pune in unt topit si prin amestecare iese o pasta rosiatica.Se adauga apa sau zeama in care au fiert racii si se fierbe compozitia.Se lasa la racit si se poate colecta cu usurinta untul strans la suprafata. Untul asta se poate pastra la congelator si folosi la diverse preparate. Este bun pe paine prajita cu icre de stiuca servite ca atare. Multa lume intreaba cum se pot manca icrele crude dar si in salata ele sunt tot crude intr-o masa de ulei.
>>> Pentru sos de raci se pune o bucata de unt(de raci) intr-o tigaie la foc mic,se adauga 50 g faina ,se tin la foc cateva minute si se amesteca. Se pune apa in care au fiert racii cu mirodenii(serie de raci preparati in vederea servirii cu acest sos),zeama de lamaie,tarhon,patrunjel verde,1/2 pahar vin alb sec,sare si piper.Se amesteca continu.Cand s-a legat,sosul se serveste cu raci sau peste slab. Vinisorul alb, tip aligote de ex.,este ceea ce completeaza ospatul.
>rine< sper ca esti multumit.
Pentru unt de raci se folosesc cozile si clestii dupa ce a fost consumata carnea.Eu pun resturile la frigider,neacoperite,sa se usuce bine.Daca nu sunt uscate nu se pot pisa ca o pulbere(mai grosiera).La un pachet de unt se pun resturile a cca 100-120 raci.De la cantitatea asta etalon se pot face calcule pentru diferite cantitati. Pulberea se pune in unt topit si prin amestecare iese o pasta rosiatica.Se adauga apa sau zeama in care au fiert racii si se fierbe compozitia.Se lasa la racit si se poate colecta cu usurinta untul strans la suprafata. Untul asta se poate pastra la congelator si folosi la diverse preparate. Este bun pe paine prajita cu icre de stiuca servite ca atare. Multa lume intreaba cum se pot manca icrele crude dar si in salata ele sunt tot crude intr-o masa de ulei.
>>> Pentru sos de raci se pune o bucata de unt(de raci) intr-o tigaie la foc mic,se adauga 50 g faina ,se tin la foc cateva minute si se amesteca. Se pune apa in care au fiert racii cu mirodenii(serie de raci preparati in vederea servirii cu acest sos),zeama de lamaie,tarhon,patrunjel verde,1/2 pahar vin alb sec,sare si piper.Se amesteca continu.Cand s-a legat,sosul se serveste cu raci sau peste slab. Vinisorul alb, tip aligote de ex.,este ceea ce completeaza ospatul.
>rine< sper ca esti multumit.
-
- veteran
- Mesaje: 939
- Membru din: 12 Noi 2009, 13:25
- Localitate: Rosiorii de Vede
Obligat fortat trebuie sa iti iei revansa . Poate pana atunci fac rost si de ceva material didactic ( salau de dunare ) cu care sa facem putina practica gastronomica .
Apropo de topic mie salaul imi place fileuri prajite in unt , mamaliguta calda si mujdei facut cu smantana si un strop de otet balsamic si optional putin marar tocat marunt . Garantat te lingi pe degete .
Apropo de topic mie salaul imi place fileuri prajite in unt , mamaliguta calda si mujdei facut cu smantana si un strop de otet balsamic si optional putin marar tocat marunt . Garantat te lingi pe degete .