
Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- senior
- Mesaje: 394
- Membru din: 11 Dec 2005, 09:15
- Localitate: Botosani
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Stie cineva cum se poate marina/conserva obletele - pe modelul ansoa...?
-
- veteran
- Mesaje: 593
- Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
- Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Salut Marcele! Sare de mare si atat. Sa ma explic mai bine:un strat de sare de mare un strat de oblete intr-un vas ce se pastreaza la rece. Dupa cateva saptamani(acum nu stiu exact cat,ca sardinele sunt mai grase decat obletii) se scot si se "fileteaza" cu degetele(adica scoti cele doua fileuri de carne sarata de pe sira spinarii de la cap spre coada). Asezi fileurile in borcane peste care torni ulei de care preferi tu.
Dupa aceasta operatiune dai dreptate producatorului pentru pretul ridicat al acestui produs(ansoa fr sau asciughe it).
Toate cele bune iti doresc!
Dupa aceasta operatiune dai dreptate producatorului pentru pretul ridicat al acestui produs(ansoa fr sau asciughe it).
Toate cele bune iti doresc!
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
-
- senior
- Mesaje: 394
- Membru din: 11 Dec 2005, 09:15
- Localitate: Botosani
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Ms mult! O sa incerc cand se incalzeste!
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Oda sarmalei
Cum s-ar defini sarmaua?
Vis înaripat al verzei ce-l avu cât a durat
somnul lung metamorfozic în butoiul de murat...
Potpuriu de porc și vacă, simfonia tocăturii,
imn de lăuda mâncării, înălțat în cerul gurii.
O cochetă care-și scălda trupu-n sos și în smântână
și se-nfășoară în varză ca în valuri de cadână.
O abilă diplomată ce-a-ncheiat o strânsă ligă
c-o bărdacă de vin roșu și-un ceaun de mămăligă.
Oponentă din principiu și un strașnic adversar
pentru tot ce e dietă sau regim alimentar.
Un buchet de mirodenii, o frivolă parfumată
ce te-mbie cu mirosuri de slănină afumată.
Locatara principală ține-n spațiu tolerate
perle de piper picante, boabe de orez umflate.
O prozaică'nnăscută, cum s-o prinzi în prozodie
că de când e lumea, porcul n-a citit o poezie.
Un aducător de sete, de bei vinul cu ocaua.
Iată-n câteva cuvinte cum s-ar defini... sarmaua !!!
Inegalabilul Pastorel Teodoreanu
>>> Maine gatesc sarmale de peste in foi de vita(este dezlegare). Vin cu amanunte , sper sa-mi iasa bune .
>>> "pensionarul" scrie rar dar bine(multumim stimabile) . D2O deja are obleti la sare si suntem nerabdatori sa vedem cum vor iesi . Am hotarat sa-i tinem 3 saptamani .
Cum s-ar defini sarmaua?
Vis înaripat al verzei ce-l avu cât a durat
somnul lung metamorfozic în butoiul de murat...
Potpuriu de porc și vacă, simfonia tocăturii,
imn de lăuda mâncării, înălțat în cerul gurii.
O cochetă care-și scălda trupu-n sos și în smântână
și se-nfășoară în varză ca în valuri de cadână.
O abilă diplomată ce-a-ncheiat o strânsă ligă
c-o bărdacă de vin roșu și-un ceaun de mămăligă.
Oponentă din principiu și un strașnic adversar
pentru tot ce e dietă sau regim alimentar.
Un buchet de mirodenii, o frivolă parfumată
ce te-mbie cu mirosuri de slănină afumată.
Locatara principală ține-n spațiu tolerate
perle de piper picante, boabe de orez umflate.
O prozaică'nnăscută, cum s-o prinzi în prozodie
că de când e lumea, porcul n-a citit o poezie.
Un aducător de sete, de bei vinul cu ocaua.
Iată-n câteva cuvinte cum s-ar defini... sarmaua !!!
Inegalabilul Pastorel Teodoreanu
>>> Maine gatesc sarmale de peste in foi de vita(este dezlegare). Vin cu amanunte , sper sa-mi iasa bune .
>>> "pensionarul" scrie rar dar bine(multumim stimabile) . D2O deja are obleti la sare si suntem nerabdatori sa vedem cum vor iesi . Am hotarat sa-i tinem 3 saptamani .
-
- veteran
- Mesaje: 593
- Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
- Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Multumesc din suflet pt. aprecieri!
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Placerea este de partea mea . Esti unul dintre "stalpii" acestui topic . Proaspat intors din delta(duminica , dupa 11 zile de hoinareala) , cu ceva scrumbii , le-am marinat dupa reteta ta .Ma refer la cea cu otet.pensionaru scrie: Multumesc din suflet pt. aprecieri!
Daca "D2O" nu punea cate o jumatate ardei "ghost" in cele trei borcane cu obleti , poate intelegeam ceva din gust. Pacat de munca si asteptare . Mai incercam odata , de fapt incerc eu . Voi folosi barbuni mici .
Are cuvantul "D2O" , sa explice ce a fost in mintea lui cand a folosit ardei atat de iuti .
-
- senior
- Mesaje: 394
- Membru din: 11 Dec 2005, 09:15
- Localitate: Botosani
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Deci cu obletii mai asteptam... eram nerabdator sa aud vesti bune....asta e....
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Cum ajung in delta , dupa prohibitie , am rugat prietenii din zona sa-mi prinda vreo 2 kg de obleti .Pana atunci incerc varianta cu barbuni . Chiar daca nu-mi iese incerc si cu obleti .
Cum spuneam , acum sunt la marinat vreo 10 scrumbii rondele , dupa metoda scrisa de "pensionarul" la pag.116.
Am gasit niste notite , printr-o agenda , cu retetele de pe topic si, la ultimul "recensamant", din 1.02.2017 , erau 118 retete . Despre valoarea lor nici nu mai trebuie sa pomenesc...
De atunci s-au mai strans multe . Nu stiu cum sa le centralizez .
Cum spuneam , acum sunt la marinat vreo 10 scrumbii rondele , dupa metoda scrisa de "pensionarul" la pag.116.
Am gasit niste notite , printr-o agenda , cu retetele de pe topic si, la ultimul "recensamant", din 1.02.2017 , erau 118 retete . Despre valoarea lor nici nu mai trebuie sa pomenesc...
De atunci s-au mai strans multe . Nu stiu cum sa le centralizez .
-
- senior
- Mesaje: 394
- Membru din: 11 Dec 2005, 09:15
- Localitate: Botosani
Re: Gastronomie si alte dichisuri
NImeni nu mai gateste nimic? 
