Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Multam mult "rine"!
Apropos tu ai mancat randunica de mare?Cum o faci?
On topic...pe unde sunt(SB)au aparut "parizolii".Adicatelea "piciorul caprioarei,buretele serpesc,etc).
O ciuperca f.gustoasa.
Dichis..daca faceti omleta cu ciuperci sau altceva,faceti omleta in tigaie in unt,separat intr-o alta tigaita e compozitia de kaizer,ciuperci sau ce vreti sa puneti...
La final,in omleta FACUTA puneti ce ati copt,calit...si o "indoiti" in forma de semiluna..
Apropos tu ai mancat randunica de mare?Cum o faci?
On topic...pe unde sunt(SB)au aparut "parizolii".Adicatelea "piciorul caprioarei,buretele serpesc,etc).
O ciuperca f.gustoasa.
Dichis..daca faceti omleta cu ciuperci sau altceva,faceti omleta in tigaie in unt,separat intr-o alta tigaita e compozitia de kaizer,ciuperci sau ce vreti sa puneti...
La final,in omleta FACUTA puneti ce ati copt,calit...si o "indoiti" in forma de semiluna..
suna bine domnilor....
acu , sa nu ma banati , da in seara asta am facut snitele
acu , sa nu ma banati , da in seara asta am facut snitele

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
da de ce sa te baneze? n-au fost bune snitelele? 

>>> "rine" , buna idee ai avut cu limba de vita . Am urmat sfatul si am servit bucatile de limba , jumatate din cantitatea rezultata cu sos tzatziki , cealalta jumatate cu sos olandez , bune ambele variante .
Rapanele de la Kaufland sunt decongelate si prefierte . Nu am cumparat niciodata dar cred ca sunt bune . La raionul de peste au o varietate destul de apreciabila de scoici proaspete . Ocazional cumpar hamsii sau sardine proaspete . Foarte bun este zarganul proaspat (cel afumat este nebunie curata). Raionul de vinuri albe este in apropiere...
Rapanele de la Kaufland sunt decongelate si prefierte . Nu am cumparat niciodata dar cred ca sunt bune . La raionul de peste au o varietate destul de apreciabila de scoici proaspete . Ocazional cumpar hamsii sau sardine proaspete . Foarte bun este zarganul proaspat (cel afumat este nebunie curata). Raionul de vinuri albe este in apropiere...
Satul de atatea "colesteroale ot Ardeal"am intrat in posesia unui amur.cteno sau ten sau cum ii zice..
Are cam 1.5 kg.
Stau si ma uit la dihanie si ma intreb...ce sa fac maine din ea?
Voi cum il gatiti fratilor?
PS:netul zice...prajit cu....ca are un gust de iarba,bla,bla...imi aduce aminte de un vanator care zicea ca **** de urs tre'sa stea pana face viermi cu o piatra pe ea..probabil ca aruncai totul apoi si mancai piatra!
@deltaic-cica daca vrei vreodata sa nu uiti un peste afumat,incearca anghila..
Are cam 1.5 kg.
Stau si ma uit la dihanie si ma intreb...ce sa fac maine din ea?
Voi cum il gatiti fratilor?
PS:netul zice...prajit cu....ca are un gust de iarba,bla,bla...imi aduce aminte de un vanator care zicea ca **** de urs tre'sa stea pana face viermi cu o piatra pe ea..probabil ca aruncai totul apoi si mancai piatra!
@deltaic-cica daca vrei vreodata sa nu uiti un peste afumat,incearca anghila..
Iese o ciorba buna cu ceva mai multe legume tocate marunt , bors acru si mult leustean , o parte pus cand ciorba se ia de pe foc , restul in farfurie , la servire . Un paharel de trascau este binevenit si un ardei iute .nuke scrie:Stau si ma uit la dihanie si ma intreb...ce sa fac maine din ea?
Top 3 pesti afumati (preferinta familiei):nuke scrie:@deltaic-cica daca vrei vreodata sa nu uiti un peste afumat,incearca anghila..
1 - Stavrid mare (din pacate polonez) ;
2 - Zargan ;
3 - Scrumbie .
Traiti si multumesc!deltaic scrie:Iese o ciorba buna cu ceva mai multe legume tocate marunt , bors acru si mult leustean , o parte pus cand ciorba se ia de pe foc , restul in farfurie , la servire . Un paharel de trascau este binevenit si un ardei iute .nuke scrie:Stau si ma uit la dihanie si ma intreb...ce sa fac maine din ea?
Aici,din pacate,rege e otzetul,de unde borsh proaspat la 700m d-asupra marii in Transilvania?
Gasesc borsh d-ala magic-tragic la plic la boutique..
Leushtean am,legum,alea-alea...
Multam inca o data!
PS:Am sa iau maia de la matusha mea si o sa imi fac singurel borsh ca in Catunul Dobrosestilor(Snagov-Sat acu").
Oala de lut cu,virgula,capac de lut e pregatita..
Nu-i nevoie "CUCA" nu-i cacofonie !!!nuke scrie:Traiti si multumesc!deltaic scrie:Iese o ciorba buna cu ceva mai multe legume tocate marunt , bors acru si mult leustean , o parte pus cand ciorba se ia de pe foc , restul in farfurie , la servire . Un paharel de trascau este binevenit si un ardei iute .nuke scrie:Stau si ma uit la dihanie si ma intreb...ce sa fac maine din ea?
Aici,din pacate,rege e otzetul,de unde borsh proaspat la 700m d-asupra marii in Transilvania?
Gasesc borsh d-ala magic-tragic la plic la boutique..
Leushtean am,legum,alea-alea...
Multam inca o data!
PS:Am sa iau maia de la matusha mea si o sa imi fac singurel borsh ca in Catunul Dobrosestilor(Snagov-Sat acu").
Oala de lut cu,virgula,capac de lut e pregatita..

Cristi Nedelcu
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!
Dap,si cei de acolo,din Cuca fac o tzuica strashnica...albatrin scrie:Nu-i nevoie "CUCA" nu-i cacofonie !!!
Au promis ca toti care o sa guste din licoarea lor de prune,in 11.08.1999,o sa aibe eclipsa totala toata ziua!